Nu aš neraunu pas tą odontologę, pas kurią šiaip taisausi. Einu į kliniką raut pas chirurgą.Chirurgas tikrai naudoja reples. Jos mažutės, visai gražios, ne tokios kaip buity

Kuo skirias atraumatinis dantų šalinimas nuo paprasto?
Atraumatinis dantų šalinimas – procedūra, kurios metu pilnai nuskausminus aplinkinius audinius, dantis padalinamas pusiau ar į keletą segmentų, saugiai ir švelniai pašalinamas, tausojant aplinkines dantenas ir kaulo audinį. Po tokio danties šalinimo pacientai jaučia mažiau diskomforto, žaizda gyja sparčiau, susiformuoja kokybiškas kaulas. Jeigu žinote, jog pašalinto danties vietoje norėsite sriegtis implantą ir atkurti prarastą dantį konstrukcija ant jo, be abejo, dantis turėtų būti pašalintas atraumatiškai, kad būtų išsaugomas maksimalus kiekis kaulo ir dantenų, nes pakankamas kaulo tūris ir sveika dantena, užtikrins implanto ilgaamžiškumą.
Įdomu, kaip tas danties padalinimas vyksta.
Man nieko nedalino, nes aš tą dantį pasiėmus dar apžiūrėjau. Bet ir replių nebuvo. Mačiau švirkštą, po to traukė, mačiau instrumentą, bet nelabai tai buvo replės, gal kokios mažos nebent. Na, tiesiog nežinau. o buvau neįsibaiminus, be to, ten įdomu apsidairyt.
o kai sriegė implantą, tai bjauru buvo. Uždengta paklode, tik ties burna ir nosim anga palikta, nieko nemačiau, bet nemalonu labai.