Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Zodziu agurociu dzemas liuks. Imbieras iskleide astruma,dar sauksteli cili fleiku voztelejau,mano nekartus ,tik astrus.
Reiks sau kazka pikantisko sugalvot ,be cukraus ,bet su imbierais ir ciliais.
As toki ratatuli gaminu is tu agurociu. Zodziu ivairios darzoves ,uzpiltos surio kiausinio plakiniu su prieskoniais ir kepamos orkaiteje.

Turetu lb skanu but. As esu kepus su svogunu svogunu laiskais.

Dar lb.megstamas patiekalas kepti svogunu laiskai su lasinukais. Bet ju ten glebys sueina. Galima dar itarkuot cukinija.

Atsakyti
QUOTE(*** Sėlija @ 2020 07 04, 11:40)
<p>Ale va sian gaminsiu krutinele su visais brokoliais, ankst. pupelem, briuseliais ir t.t Tau cia jau gal Vidurzemis, ar da ne?  rolleyes.gif​ </p>

Ne.
Atsakyti

O cukinijas idaryt galima be mesos. Tada reik pevagrybiu ir daugiau surio, kiausinio vieno kito.

Dar lb lb skanu cukiniju ziedai kepti kiausinio plakinyje su dziuveseliais arba ant groteliu palaikius padruskintus, su trupuciu aliejaus. 

Atsakyti
O as viskam idarytam jauciu alergija nuo sovietmecio,kai budavo idarytos lydekos,idarytos vistos ir ne nemanau nieko idarinet. Todel niekad nesikonfiguravau su lietuviska mityba.
Tempura su tadziki puiku,darzoviu ratatulis puiku,rizotas ir pastu padazai su cukinija puiku,sriuba puiku.Vidurzemio dietos filosofija ir yra ,kad jei galima isvengt mesos,tai ir reikia vengti.
Atsakyti

Rizotas- balti ryžiai, greiti angliavandeniai,  kas čia sveiko? O mėsa ne pats didžiausias blogis šiaip.

Atsakyti

O kas nesveiko tuose ryziuose? Ko jūs čia tų angliavandenių taip baidotes, gi ne grynas cukrus tai

Atsakyti

O kas nesveiko tuose ryziuose? Ko jūs čia tų angliavandenių taip baidotes, gi ne grynas cukrus tai

O kas sveiko? Nėra gerai tie ryžiai balti,  ir cukrus ne prie ko.

Atsakyti

Tai gal ir baltos duonos, bandelių nereikia baidytis?

Aš iš savo praktikos sakau. Man sveikata pagėrėjo, kai mečiau vartot. 

Atsakyti

Ne.

:lol:​ 

Atsakyti
O todel ,kad as moku gamint rizota ir man jis labai vidurzemio juros. Tiek su baltais ,tiek su kazkokiais juodais ,dar kazkokiais rudais ryziais. Tai skanus patiekalas.Visai gali but su ta vistiena,ar tik su darzovem.Ryziai kepinami ir degraduojami,ju GI sumazeja iki 60 .Tas jau itin gerai kaip ryziams. Dar yra pilaf is turkisku paveldo kvieciu ,toks irgi rizoto metodas,bet tie dar fainesni,tu kvieciu struktura tokia kramtoma ir idomi. Va cia yra meditireinian.
Atsakyti
Pagrindiniai Viduržiemio jūros dietos mitybos principai:
  • Per dieną turite suvartoti: 50 % angliavandenių, 30 % riebalų, 20 % baltymų;
  • Mitybos pagrindą sudaro neapdorotų grūdų produktai, ankštinės kultūros, švieži prieskoniai.
  • Valgyti reikia nedidelėmis porcijomis, ramiai, neskubant, pasimėgaujant. Maistas turi būti šviežias, kuo mažiau termiškai apdorotas;
  • Valgykite 4–5 kartus per dieną: pusryčiai, pietūs, vakarienė bei užkandžiai tarp jų;
  • Gausiai gardinkite patiekalus alyvuogių aliejumi. Šalto spaudimo – tinkamiausias;
  • Vartokite šviežius vaisius bei daržoves;
  • Saikingai vartokite raudoną mėsą;
  • Žuvį bei baltą mėsą valgykite tik 3 kartus per savaitę;
  • Saikingai vartokite sūrį bei jogurtą;
  • Išgerkite stiklinę raudono vyno per pagrindinį valgį;
  • Vietoj cukraus vartokite medų;
  • Derėtų suvalgyti 3 – 4 kiaušinių per savaitę;
  • Išgerkite ne mažiau 1,5 l vandens per dieną.
Kiekvieną dieną valgykite:

Grūdines kultūras: duoną (pageidautina juodą), makaronus, ryžius, kukurūzus, avižas;

Bulves, ankštines daržoves, žirnius;

Vaisius: obuolius, kriaušes, mandarinus, apelsinus, abrikosus, vynuoges, arbūzus, melionus, įvarius riešutus, džiovintus vaisius

Daržoves: morkas, salotas, špinatus, brokolius, svogūnus, kopūstus, pomidorus, baklažanus;

Alyvuogių aliejų; Prieskonines žoleles: bazilikus, čiobrelius, raudonėlius, česnakus;

Pieną bei sūrį;

Raudoną vyną – po taurę kasdien. Raudoname vyne gausu flavonoidų bei polifenolių, kurie puikiai išvalo kraujagysles.

1–3 kartus per savaitę valgykite:

Žuvį ir jūrų gėrybes – pagrindinis omega-3 riebalų rūgščių šaltinis;

Liesą mėsą: vištieną, kalakutieną, triušieną; Kiaušinius.

Valgykite kartą per mėnesį arba iš viso atsisakykite:

Saldumynų; Raudonos, riebios mėsos; Kepinių, miltinių patiekalų;

Konkrečių ir tikslių rekomendacijų dėl  maisto kiekių nėra, tai gana lankstus maitinimosi valgiaraštis, bet specialistai rekomenduoja valgyti 4–5 kartus per

Atsakyti

O todel ,kad as moku gamint rizota ir man jis labai vidurzemio juros. Tiek su baltais ,tiek su kazkokiais juodais ,dar kazkokiais rudais ryziais. Tai skanus patiekalas.Visai gali but su ta vistiena,ar tik su darzovem.Ryziai kepinami ir degraduojami,ju GI sumazeja iki 60 .Tas jau itin gerai kaip ryziams. Dar yra pilaf is turkisku paveldo kvieciu ,toks irgi rizoto metodas,bet tie dar fainesni,tu kvieciu struktura tokia kramtoma ir idomi. Va cia yra meditireinian.

 O turkų virtuvė ar priskiriama prie Viduržemio?

Jie labai daug saldumynų vartoja.

Atsakyti