Įkraunama...
Įkraunama...

sunkumai darbe

Manau kad tokiu atveju geriau pakeisti darbą g.gif Kad ir kas būtų, nervai ir sava sveikata yra svarbiausi smile.gif O ypač mūsų laikais, kai darbo rinka gan palanki darbuotojams mirksiukas.gif
Atsakyti
Oj, mergaites, perskaiciau pirmas zinutes ir jauciu, kad mano situacija lygiai tokia pati - moteriskas kolektyvas ir tos pacios problemos. Zinot, maniau, kad gal cia kalta salis ir zmoniu bendravimo budas ir iprociai, nes as dirbu Cikagoj, bet pasirodo tai priklauso nuo kitu dalyku labiau, ir tai tarptautines problemos. Ir as visa laika laikausi nuomones, kad nesikisti i intrigas ir jokius pletkus ir apkalbas, ir tt, bet taip ikyri tokie dalykai, kaip pastovus uz nugaros snekejimas, pastovus kuo nors skundimasis, kad negaliu. Ir as jau tikrai visada pasiruosus isklausyt ir panasiai. Kai dar buna uzimtas metas, tai nors dauguma uzsieme, nera laiko plepet - reikia dirbt, o jei tik laisviau, tai ir prasideda, tam tas negerai, tam tas....Vienu zodziu, jei nesikisi i pokalbius ir bedavojimus, tada gauniesi atsiskirus "nuo kompanijos", bet kad nusibosta ir besiklausyt, kaip ta taip, ta taip, vienu zodziu, kartais nebesulaukiu vakaro, kada is darbo iseisiu namo... Oi, mes bobos, bobos verysad.gif
O atsakyti i klausyma ar keisciau darba, tai bent jau kol kas ne, be to daugiausiai tokie kurie kelia samysi ir yra pastoviai nepatenkinti, greiciausiai iseina kur nors kitiems nervu gadinti.
Atsakyti
kad tavo zodziai dievui i ausi...
Atsakyti
man buvo panasiai kaip antanui.Tada padariau kaip ir susirinkima is 3 zmoniu-is to kuris tipo sake,is to kas perdave ir is manes.reziume gavosi,kad nieko panasaus nebuvo kalbeta,ir kalciausias liko kas perdavinejo...bet tai ne sprendimas,kad isliktu geri santykiai kolektyve issiaiskinus,nes...ko gero priezastys giliau,manau,reiktu ieskotis kitur darbo...
sekmes
Atsakyti
Bijau, kad čia yra 2 išeitys: arba tu išeini iš darbo, arba tas Tomas išeis. Kitaip nelabai kas čia pasikeis, o ypač jeigu bijai savo boso. Įsivaizduoju, kad turėtų būti labai nemalonu rytais eiti į tokį darbą ir jausti pastovų diskomfortą...
O jei ne paslaptis, kodėl vengi savo boso? Galų gale, jei su juo nepatogu kalbėtis, tam yra Humas Resource skyrius, kurie gali pagelbėt sprendžiant panašias problemas. Žinok, vienas lauke - ne karys.
Atsakyti
QUOTE(raganiuke @ 2006 11 17, 01:27)
Zinot, maniau, kad gal cia kalta salis ir zmoniu bendravimo budas ir iprociai, nes as dirbu Cikagoj, bet pasirodo tai priklauso nuo kitu dalyku labiau, ir tai tarptautines problemos. Ir as visa laika laikausi nuomones, kad nesikisti i intrigas ir jokius pletkus ir apkalbas, ir tt, bet taip ikyri tokie dalykai, kaip pastovus uz nugaros snekejimas, pastovus kuo nors skundimasis, kad negaliu.

O as pastebejau (ir ne mano vienos pastebejimas), kad aplamai amerikieciai megejai net labai pletkavoti doh.gif .... tad stengiuosi rinkti zodzius apie save kalbedama....
Atsakyti
Nu jo g.gif pakalbėk su bosu. Arba su tuo Tomu.... O iš tikrųjų gal gali nekreipt dėmesio? Na, priprastum su laiku, nebebūtų streso, nebedarytum klaidų ir reputacija susitvarkytų, to Tomo nuomonė nebebūtų svarbi. O jei pabėgsi (kas būtų lengviausia) dar rimtai tai nekokia reputacija iš piršto laužta iš paskos atbėgs.....
Atsakyti
Geriausia iseitis- pasigalvoti rimta priezasti ir pareikalauti perkelti i kita kabineta.

Jei jis yra ne tavo virsininkas, kokia teis ejis turi tave peikti uz klaidas? Kazkokia keista hierarchija ten pas Jus.
Atsakyti
Dirbant tokiame apkalbu kolektyve reikia daug stiprybes ir mokejimo islikti neutraliai. unsure.gif

Dazniausiai tai reiskia, kad pertraukeliu ir pietu metu su bendradarbemis nepalaikai jokiu rysiu, nebendrauji, o darbo metu kalbi tik darbo temomis arba labai neutaliai apie ora, einamuosius pasaulio ivykius ir viskas. doh.gif

Zmogui, kuris megsta bendrauti, bet nemegsta apkalbu ir intrigu, geriausia keisti darba. verysad.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad pries keiciant darba reikia gerai pasverti visus uz ir pries. Kiekvienas darbas ir kolektyvas yra savotiskas ir idealiu vietu nera, taip kad galima nuo vilko ant meskos uzgriuti..Iseiti is darbo yra labai lengva, bet reikia but tikrai, kad po to nesigailesi, kad paskubejai.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, aš nesutinku, kad reikia ieškoti kito darbo, tokioj situacijoj labai nukenčia žmogaus pasitikėjimas savimi, tokiu būdu problema liks neišspręsta, nuo jos Antanas tik stengsis pabėgti, ir jokių garantijų, kad kitame darbe neatsiras toks pats Tomas ir nepradės savo "destrukcinės'" veiklos, negi, vėl reikės ieškoti kito darbo doh.gif su tokiais Tomais reikia išmokti tvarkytis, kitaip tokių atsiras kiekvienam darbe,

Antanai, įdomu, o kaip tu reaguoji situacijoj, kai Tomas eilinį kart ką nors pasako apie tavo "lėtumą"? ką sakai atgal, ar nieko nesakai, ar imi įrodynėti, kad jis neteisus ir pan? ax.gif
ką pats apie save galvoji? ar manai, kad esi lėtas? o gal jau tave beveik įtikino, kad esi lėtokas? doh.gif beje, o gal lėtumas susijęs su kruopštumu? biggrin.gif turiu kolegę, kuri patikrina kelis kart viską, ką daro, ir ne tik ką pati daro, bet ir ką kiti daro lotuliukas.gif atitinkamai, ji nėra pati sparčiausia darbuotoja, bet jos sutvarkytais dokumentais dažnai pasitikiu labiau nei savaisiais ax.gif

aš tokią situaciją taip pat turėjau, kai atėjau dirbti į savo pastarąjį darbą ax.gif kolektyvas buvo susiformavęs, visi už mane vyresni ir išdirbę firmoj po 10 metų, nuo pat jos atsidarymo, ir visi mane priėme daug maž normaliai, ne su išskėstom rankom, bet ir pagalių į ratus nekaišiojo, išskyrus vieną.... doh.gif pavadinkim ją Maryte...kartą Marytė pametė kažkokį tai dokumentą, nutarė, kad dėl jo dingimo kalta esu aš, ir nuo tos dienos pradėjo gan atvirą kampaniją prieš mane, na situacija darbe tikrai tapo nepavydėtina fear.gif teko kelis kart ir pabliauti pasislėpus cray.gif ir iš baimės dėl eilinio "najiezdo" klaidas pradėjau daryti, ir tai tęsėsi iki tol, kol aš visaip stengiausi įrodyti, kad nesu tokia, kokią jinai mane stengiasi parodyti prieš kitus, tol, kol bijojau jos nuomonės rolleyes.gif ir baigėsi tada, kai leidau jai tiesiog pabūti svarbia, nustojau ginčytis ar kitų klausynėti, ką ji apie mane dar prikalbėjo, tiesiog nustojau piktai ar su susierzinimu reaguoti į įvairius išsišokimus, ne ignoruoti, o tiesiog nereaguoti, svarbiausia buvo tai, ką aš pati apie save galvoju, žinau, kad nesu nei žiopla, nei kvaila, galiu gan greit atlikti tai, ką turiu atlikti ir to pakako, kad ir kiti tai pastebėtų ax.gif to pakako, kad nutildyti Marytę ax.gif
šiandien Marytė yra viena iš tų nedaugelio, kurie niekada nepamiršta manęs pasveikinti per gimtadienį biggrin.gif nors jau seniai kartu nedirbame ax.gif

Antanai, žmonės greitai pastebi, ką apie save galvoji ax.gif jei Tomo kalbos privertė savimi suabejoti, jis, deja, pasiekė tai, ką norėjo pasiekti ax.gif reiktų prisėsti ir priminti sau savo gerąsias profesine prasme savybes, priminti sau, ką esi jau pasiekęs ir kuom esi vertingas darbuotojas, taip susigrąžinsi pasitikėjimą savimi, kurį kiti greit pastebės, ir Tomo kalbos nebeturės prasmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 08 05, 07:37)
Atrodo tokios temos neradau 4u.gif

Turbūt kiekviena mūsų yra susidūrusi daugiau ar mažiau su intrigomis ir apkalbomis darbe...Norėčiau Jūsų paklausti keletą klausimų, susijusių su tuom:

1. Kaip į tai reaguojate?
2. Ar pačios dalyvaujate apkalbose (pvz kai aptarinėjamas viršininkas arba kolegos)?
3.Jeigu nedalyvaujate, ar "paprotinate" savo kolegas, jei išgirstate kad jie tą daro?
4. Jeigu dalyvaujate, tai ar nebijote, kad jūsų žodžiai gali galų gale pasieks tą žmogų, kurį apkalbate?
5. Ar Jūsų darbe aplamai kolegos linkę aptarinėti kitus "už nugaros" arba regzti įvairias intrigas?
6. Ar atviraujate su kolegomis (iki tokio lygio, kad žinote viso ar dalies kolektyvo atlyginimus)?Jei taip, ar tai kaip nors paveikė Jūsų požiūrį į patį darbą?
7. Kaip manote, ar įmanoma visiškai nedalyvauti apkalbose, jeigu kolegos tą daro kasdien...Jei taip, kaip tas įmanoma, ar visą laiką sakysite kolegoms "nežinau", "nesakysiu", "apie tai nediskutuosiu"?

1. niekaip nereguoju, tos kalbos apie manę nervina, bet nereguoju viešai
2. dalyvauju ir pakalbu kartais žibalo įpilu ant žariju
3nors ir dalyvauju, bet naujokus paprotinu, kad laikytų srėbtuvę ir galvotų ką ir kam kalba, nes viskas ką jie pasakys, bus panaudota prieš juos pačius.
4 kai apkalbu ką nors, tai ir yra mano tikslas, kad pasiektų TĄ žmogų
5 manau, kad nėra kolektyvo kur nebūtų apkalbų arba tas kolektyvas iš vieno žmogaus
stengiuos neatviraut ir nusukt kalbą kita linkme, kam man nervintis jei aš sužinosiu, kad ta ryža dūra už manę gauna daugiau arba ji nervinsis kad ta stora dūra (t.y aš) gaunu daugiau nei ji
7 manau, kad neįmanoma ir jei kas sako kadįmanoma meluoja, pletkai puikus informacijos šaltinis tik reik mokėt išnaudot jį, o kad gautum informaciją reik ir pačiam duot, sakysim man algą pakėlė dėl to, kad aš padariau vieną darbelį kurio kita kolegė npadarė ir viskas tik todėl kad reikiamoje vietoje reikiamu laiku man šnipštelėjo, tada ir aš gerklę atidariau ir vo alga žymiai išaugo

ar aš intrigantė, ne aš naudojuosi situacija cool.gif cool.gif cool.gif
Atsakyti