Kodėl dukra turi būti irgi ė? Jeigu mama ienė, dukra nebus juk ienė. Man atrodo visai normalu, kai mergaitė aitė, ūtė ar ytė, o mama ė, nes ė juk sutrumpinta ienė.
Sutrumpinta ne tik -ienė, bet ir sutrumpinta -aitė, -ytė ir pan.
Mano pavardė su ė, dukra aitė. Kažkaip nėra skirtumo juk, mamos pavardė neįtakoja dukros pavardės.
Jeigu požiūris, kad gražiau trumpinta pavardė - tai smalsu, kodėl tik sau, o ne abi vienodai?
Mano pavardė su ė, dukra aitė. Kažkaip nėra skirtumo juk, mamos pavardė neįtakoja dukros pavardės.
Būtent. Dabar mūsų išvis skirtingos ir problemų tai nesukelia
Jeigu požiūris, kad gražiau trumpinta pavardė - tai smalsu, kodėl tik sau, o ne abi vienodai?
Nu su mb pavarde aitė dar skamba nieko, bet ienė labai negražiai 😁
Sutrumpinta ne tik -ienė, bet ir sutrumpinta -aitė, -ytė ir pan.Nebūtinai, nėra tam reglamento jokio. Ar yra? Mergaitėms netekėjusių pavardės, o mama ima, kokią nori.
Esme tos E yra, kad nesimatytu moters statuso.
Tai tavo dukros aite vistiek rodys, kad ji neistekejus, kai uzaugs.
O jei grozio ieskot, tai man tos visos e negrazios.
Nu su mb pavarde aitė dar skamba nieko, bet ienė labai negražiai 😁
Labai graziai. O e tai tikrai negraziai
Esme tos E yra, kad nesimatytu moters statuso.
Tai tavo dukros aite vistiek rodys, kad ji neistekejus, kai uzaugs.
O jei grozio ieskot, tai man tos visos e negrazios.
Mergaitė, užaugus, galės pasikeisti į ė, to norėdama.
Su priesaga - ausk - visos e skamba negraziai.
Labai graziai. O e tai tikrai negraziai
Nu čia matyt skonio reikalas, man tai negražiai
Nebūtinai, nėra tam relamento jokio. Ar yra? Mergaitėms netekėjusių pavardės, o mama ima, kokią nori.
Aš ir nerašiau, kad būtinai. Tiesiog pasorodė keistoka, jeigu moters požiūris nesilaikyti senųjų tradicinių pavardžių rašymo taisyklių, motyvuojant, kad naujoviškai gražiau - tai kodėl ir dukrai tuomet ne kaip gražiau, o tik sau