*Svajokle*, 24 Bal 2021 - 18:49, parašė: To nežinau, kažkaip niekada neteko susidurt kad mergaitėm detų kas trumpintas pavardesJau susidūrus su.taip tame ir viskas reikalas,kad pasikeitus kartoms neberodytų šeiminio statuso,nes kitaip nematau prasmės sau ė,o dukrai aitė.kažkaup galvojau,kas jei pati ę ,tai ir dukros ė.😀 Toks mano manymu turėtų būt principas.😀
Man ne itin grazu tos susiuolaikintos istekanciu lietuvaiciu pavardes, ir netikiu, kad visos siekia paslepti savo statusa - istekejusi ar ne, greiciau duokle madai, mano manymu. Reta lietuviska pavarde mano ausiai graziai skamba su e. Mano vyro grynai lietuviska grazia pavarde galima subjauroti su ta e. Na, kas kaip nori, taip tesivadina.
![]()
tos gryn lietuviskos, be papildomu lenkisku priesagu, tai kartais visai skamba. Mano pavarde butu gerai skambejus, bet nenorejau.
Juostys-Juoste, Budrys-Budre, Alekna-Alekne Janužis-Januže, Alminas-Almine tai visai nebligai skamba. Bet jau tos Brazauske, Stankeviče tai ne ne ne.
Jau susidūrus su.taip tame ir viskas reikalas,kad pasikeitus kartoms neberodytų šeiminio statuso,nes kitaip nematau prasmės sau ė,o dukrai aitė.kažkaup galvojau,kas jei pati ę ,tai ir dukros ė.😀 Toks mano manymu turėtų būt principas.😀
Toks principas ir yra, ta ideja ir buvo leista ta nauja daryba, sukilo feministes senmerges, nenori rodyt, kad neistekejo, nu ir issireikalavo.
O del kazkokio grazumo tai tiesiog kvaila, tuolab, kad visai negrazu.
To nežinau, kažkaip niekada neteko susidurt kad mergaitėm detų kas trumpintas pavardes
Tikrai deda. Ne vieną pažįstu.
Man tai ė visai OK. Jei pavarde dera. Monai su e liuks skambėtų. Aš jos vietoj ir dukrai pakeisčiau
O greiskeli pavarde su e skambėtų daug gražiau nei iene. Iš vis tobulai netgi sakyčiau
Greiskeli, 24 Bal 2021 - 19:26, parašė: Toks principas ir yra, ta ideja ir buvo leista ta nauja daryba, sukilo feministes senmerges, nenori rodyt, kad neistekejo, nu ir issireikalavo. O del kazkokio grazumo tai tiesiog kvaila, tuolab, kad visai negrazu.Tai ir aš galvoju,kad visai ne gražume čia turėtų būt reikalas.😀
tos gryn lietuviskos, be papildomu lenkisku priesagu, tai kartais visai skamba. Mano pavarde butu gerai skambejus, bet nenorejau.
Juostys-Juoste, Budrys-Budre, Alekna-Alekne Janužis-Januže, Alminas-Almine tai visai nebligai skamba. Bet jau tos Brazauske, Stankeviče tai ne ne ne.
Su priesaga ausk tai visai nieko dar. O Evice jau netinka niekaip
Tikrai deda. Ne vieną pažįstu.
Man tai ė visai OK. Jei pavarde dera. Monai su e liuks skambėtų. Aš jos vietoj ir dukrai pakeisčiau
O greiskeli pavarde su e skambėtų daug gražiau nei iene. Iš vis tobulai netgi sakyčiau
taip, skambetu tikrai gerai, bet kodel tureciau atsisakyti senosios kulturos? Ne.
Dukros pavarde gryn vokiska, bet baigiasi e, tai skamba panasiai, kaip lietuviska su ė
taip, skambetu tikrai gerai, bet kodel tureciau atsisakyti senosios kulturos? Ne.
Dukros pavarde gryn vokiska, bet baigiasi e, tai skamba panasiai, kaip lietuviska su ė
![]()
Tai kad senojoje Lietuvos kultūroje to nėra. Čia iš zecpospolitos laikų atėjus tradicija
Mano mergautinė gerai su -ė būtų buvus
Atšaukit kŽkas tą žiemą
Kas do klimatas
Sviezia nuotaka neziuretu modernumo, mados ir nenoretu buti Muraškė, Poškė, Kluikė, o gal noretu? O Talmantė, Jomantė ir pn. jau skamba padoriai ir net graziai, mano ausiai.
Tai kad senojoje Lietuvos kultūroje to nėra. Čia iš zecpospolitos laikų atėjus tradicijao kas yra senoji kultura? Ta, kur tik vardai buvo, pavardziu nebuvo?