Katik užvakavau agurkėlius pagal patikrintus receptus
1 litrui vandens reikia:
3 šaukštų cukraus,
2 šaukštų druskos,
1 šaukšto maistinės acto rūgšties 70 proc. stiprumo,
Pagal skonį: juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų (labai tinka krapų žiedynai - skėčiai), vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių.
Pirmam variantui papildomai cinamono ir gvazdikėlių
Antram variantui - garstyčių sėklų ir česnako.
Eiga:
Pasiruošiam stiklainius, juos švariai išplaunam ir orkaitėj iškaitinam. Tada statom puodą su vandeniu ant viryklės, kai vanuo užverda sumetam į jį 30 sekundžių nuplautus agurkus. Nuplikytus agurkus sudedam į paruoštus stiklainius. Į vienus stiklainius ant agurkų užpilam truputį cinamono ir po kelis gvazdikėlius, o į likusius įdedam garstyčių sėklų ir česnako.
Toliau verdam marinatą iš juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų, vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių, cukraus ir druskos. Po užvirimo dar paverdam porą minučių, išjungiam ir pilam maistinę acto rūgštį. Karštą marinatą pilam ant agurkų ir iškart užsukam metalinius dangtelius.
Taip paruošti agurkai puikiai išsilaiko per visą žiemą.
Skanumėlis