Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

sveikos

na ir as parasysiu savo recepta, kuriuo jaukokie 4 metai marinuoju, nenusaudo, patikrinta su 2 draugem ir dar mama smile.gif

taigi galima marinuot tiek mazus agurkelius, tiek peraugusius, kuriuos supjaustai apie 5-7 cm ilgio......

marinatui:
9 stiklines vandens
1 stikline acto
2-3 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus

i ikaitusi marinata sumesti agurkelius, kai tik uzverda marinatas, iskart isgriebt, sudet i stiklainius ir uzpilt tuo paciu marinatu.... viskas....ai dar i marinata imetu pipiru, cesnako, krapu.....kai neturiu, nieko nededu...manau supratot blush2.gif

nei kaitint, nei pilstyt smile.gif pabandykit 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nike: 02 rugpjūčio 2006 - 15:05
Aš jau seniai nemarinuojo tokiais receptais kur reikia stiklainiuose užpilt-nupilt it.tlabai jau jie nepatogūs.Parašysiu sąvąjį,garantuotas pati metai iš metų juo marinuoju:
Nuplautus agurkėlius dedu į kibirą ar šieip didelį indą ir užpilu verdančiu vandeniu.Į paruoštus stiklainius(ČIA TRILITRIAMS NORMA)sudedu:
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
7 šaukštai stalo acto
4-5 kvepiantys pipirai,2-3 gvazdikėliai,šakelė krapų,skiltelė česnako
Kol viską susidedu į stiklainius,kibire esantys agurkėliai pakeičia spalvą,tokie tamsūs pasidaro,tuomet nupilu vandenį ir dedu agurkus į stiklainius.Užpilu verdančiu vandeniu ir uždarau.Dedu stiklainius "aukštyn kojom"ir labai šiltai užkloju.
Išbandykit,nepasigailėsit thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 03, 17:43)
Aš jau seniai nemarinuojo tokiais receptais kur reikia stiklainiuose užpilt-nupilt it.tlabai jau jie nepatogūs.Parašysiu sąvąjį,garantuotas pati metai iš metų juo marinuoju:
  Nuplautus agurkėlius dedu į kibirą ar šieip didelį indą ir užpilu verdančiu vandeniu.Į paruoštus stiklainius(ČIA TRILITRIAMS NORMA)sudedu:
                                                      2 šaukštai cukraus
                                                      2 šaukštai druskos
                                                      7 šaukštai stalo acto
                  4-5 kvepiantys pipirai,2-3 gvazdikėliai,šakelė krapų,skiltelė česnako
Kol viską susidedu į stiklainius,kibire esantys agurkėliai pakeičia spalvą,tokie tamsūs pasidaro,tuomet nupilu vandenį ir dedu agurkus į stiklainius.Užpilu verdančiu vandeniu ir uždarau.Dedu stiklainius "aukštyn kojom"ir labai šiltai užkloju.
        Išbandykit,nepasigailėsit thumbup.gif

aciu isbandysiu ax.gif
Atsakyti
labai paprasta ir gera recepta pasakysiu agurku marinavimui:

cia 3 litru stklainiui

i stilaini sudeti agurgus, prideti yvairiausiu prieskoniu (as dedu skiltele cesnako, 1 krieno lapa, 5 vysnios lapus, 5 raudonuju serbentu lapus, mazdaug 15-20 pipiro zirniuku, 1/3 morkos (supjaustyta kubeliais, ar kaip nors panasiai, tas neturi dideles reiksmes); bet galima siu prieskoniu ir nedeti, galima paprasciausio prieskoniu misinio skirto agurku marinavimui ideti, taciau, jau esu isbandes abu variantus, tai skanesnis gavosi pirmasis, su naturaliais prieskoniais....), uzvirti paprasto vandens ir supilti ji i stiklaini su agurkais ir uzdengti dengteliu. Kai stiklainis atves su vandeniu (kad butu galima i rankas paimti) visa ta vandeni ispilti i lauka, uzvirti naujo vandens, kol vanduo uzvirs i trilintrini stiklaini su agurkais ideti 3 valgomuosius saukstus druskos, cukraus ir acto. visko po 3 saukstus. Tada dar karta agurkus uzpilti karstu vandeniu ir uzsukti dangteliu stiklaini...

zinokit labai skanus gaunasi agurkai (cia is maciutes drauges sita recepta suzinojau) ir beto labai greitai paruosiama... puikiai laikosi per ziema!
Atsakyti
as irgi pasakysiu viena recepta:(taip daro mano mama) ir siemet as bandziau
tai vat i 3litru stiklaini dedam apie 3 saukstus dziovintu prieskoniu (pirktiniu)tada dedame agurkus, ant agurku pilame sauksteli nekaupina citrinos rugsties, 1.5 sauksto druskos ir 2 saukstus cukraus.uzpilame saltu vandeniu ir kaitinam. :i didesni puoda pripilame vandens ant dugno dedame skudureli( kad stiklainis nesutruktu nuo temperaturos) ir pastatome neuzdaryta stiklaini i puoda , ant mazos liepsnos kaitinam iki virimo , tada isimame , sandarei uzdarome ir viskas smile.gif gaunasi saldziaruksciai marinuoti agurkeliai 4u.gif
Atsakyti
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.

4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).

taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau 1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2005 08 13, 19:58)
5. Nupylus nuo agurku vandeni, i stiklainius supilu po tarybine simtgramine stiklinyte:druskos, cukraus ir acto. Po to nauju verdanciu vandeniu.
6. Uzdarau metaliniais dangteliais, apverciu ir siltai apkloju.
(jei konservuoju 1l stiklainiuose, cukru, druska acta mazinu 1/3.)

O jei mažini tai kaip tuos 33 g atmatuot, kiek būtų šaukštų valgomųjų g.gif

QUOTE(Rozarka @ 2006 07 18, 10:53)
agurkus blansiruoju 3 min ,po to sudedu i stiklainius ir uzpilu marinatu.

Kaip blanširuoji, paaiškinkit man tundrai g.gif

help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 08 17, 15:26)
Kaip blanširuoji, paaiškinkit man tundrai g.gif 

help.gif  help.gif

idedami agurkai i karsta vandeni ir palaikomi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yrka @ 2006 08 18, 14:07)
idedami agurkai i karsta vandeni ir palaikomi  ax.gif

Ačiū, vadinasi gerai dariau bigsmile.gif
Atsakyti
o gal kas susidūrėt su karstelėjusiais agurkais?
kažin ar yra koks būdas tam kartumui panaikint? įtariu, kad net neverta vargt konservuojant, nes tas kartumas nepradings, ania mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunoji mamyte @ 2006 08 07, 23:16)
as irgi pasakysiu viena recepta:(taip daro mano mama) ir siemet as bandziau
tai vat i 3litru stiklaini dedam apie 3 saukstus dziovintu prieskoniu (pirktiniu)tada dedame agurkus, ant agurku pilame sauksteli nekaupina citrinos rugsties, 1.5 sauksto druskos ir 2 saukstus cukraus.uzpilame saltu vandeniu ir kaitinam. :i didesni puoda pripilame vandens ant dugno dedame skudureli( kad stiklainis nesutruktu nuo temperaturos) ir pastatome neuzdaryta stiklaini i puoda , ant mazos liepsnos kaitinam iki virimo , tada isimame , sandarei uzdarome ir viskas  smile.gif  gaunasi saldziaruksciai marinuoti agurkeliai  4u.gif

umn.gif Iki virimo vandens puode ar stiklainije? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maka @ 2003 08 13, 21:50)
As kau antrus metus darau tokius:
marinatas: 7 stiklines vandens, 7 sauksteliai druskos, 7 sauksteliai cukraus, ketvirtis stiklines acto
Uzpilu agurkus verdanciu vandeniu, palaikau 10 min., ispilu ta vandeni i kriaukle. Tada karstu marinatu uzpilu, i stiklaini trilitrini 3 tabletes aspirino ir uzsuku. Vsio. Ir skanu ir gerai stovi. Tik tu zoliu as nededu, tik morkyte ir cesnaka. Bet cia skonio reikalas

aš truputį nesupratau kam aspirinas g.gif , ką jis aurkams duoda? doh.gif
Atsakyti