Aš irgi visos temos neskaičiau, bet savo receptukaisgaliu pasidalinti, sorry, jei kartojuosi, bet gal atleistina kaip

kol uždariau, pavargau
Agurkus nuplaunu šaltu vandeniu su kempinėle, kad neliktų spygliukų, užpilu verdančiu vandeniu (dideliame inde, nu kiek agurkų turiu). Palaikau užpylusi 3-4 minutes, tada darau taip. Į jau paruoštus švarius stiklainius būnu susidėjusi:
Vienam trilitriniui:
9 šaukštai acto (9 %)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
česnakas, kvapnieji pipirai, lauro lapelis, krapai, prieskonių mišinys konservavimui 1 šaukštas. Nuplikytus karštu vandeniu agurkus dedu į tokius paruoštus stiklainius ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius, pavartau, kad ištirptų cukrus, druska, susimaišytų priekoniai, apverčiu žemyn dangtukais ir apkloju dar kad šiltai pastovėtų. Gaunasi saldžiarūkščiai traškūs agurkėliai. Skanaus!
Su peraugusiais agurkais elgiuosi taip:
nuplaunu, nuskutu, supjaustau griežinėliais (plonais 3-4 mm) galima pjaustyti tikriausiai ir kitaip, kaip kam patinka:
3 kg agurkų
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos (be jodo)
200 g svogūnų
10 šaukštų acto (9%)
12 šaukštų aliejaus
permaišom, paliekam 10-12 val. pastovėti, praeidama pro šalį pamaišau, kad atsirandančių sulčių tektų visoms daržovėms. Atsiradusiose sultyse pakaitinu nuo užvirimo 5-7 min. , pilstau į puslitriukus ir uždarau. Galima dar įdėti paprikos ir pomidorų kas mėgstat, aš šiandien taip ir padariau ir dar dėjau petražolių kelis lapelius ir krapų, manau nepakenks

ši agurkų mišrainė super skani su kiaušiniene arba vien su juoda duona. Skanaus!