Įkraunama...
Įkraunama...

Santykiai atsiradus vaikams ir statant namą

Samdyk firmą ir padarys. matyt nėra tų pinigų ir tiek. Žinoma, teks palaukti savo eilės, bet padarys.

Atsakyti

Samdyk firmą ir padarys. matyt nėra tų pinigų ir tiek. Žinoma, teks palaukti savo eilės, bet padarys.

Raskite man firmą, duosiu jums 10% už pagalbą. Visi dabar užsiėmę naujų namų statymu, o tokiems kaip aš arba visai neatsako, arba kaina 5x. Esu ir 7x pasiūlymų gavęs.

Atsakyti

Raskite man firmą, duosiu jums 10% už pagalbą. Visi dabar užsiėmę naujų namų statymu, o tokiems kaip aš arba visai neatsako, arba kaina 5x. Esu ir 7x pasiūlymų gavęs.

Nu tai dabar sunkiai su statybomis. Susirasot darbus, kuriuos reikia padaryti pirmiausia. Is ju atrenkate tuos, kuriuos imanoma daryti dabar. Darote. Kitiems darbams is to saraso ieskote meistru, kad ir uz 6 men.

Statybos darbai stringa, reiskiasi yra laiko namams, vaikams po darbo. Sutvarkykite namus. Ne "neapsikentes", o vardan saves. Nuimkite dali kruvio nuo zmonos. Pabukite su vaikais. Pagaminkite vakariene. 

Atsakyti
QUOTE(skalbiu @ 2021 10 15, 10:20)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72881849" data-time="1634280611"><div><p>Samdyk firmą ir padarys. matyt nėra tų pinigų ir tiek. Žinoma, teks palaukti savo eilės, bet padarys.</p></div></blockquote><p>Raskite man firmą, duosiu jums 10% už pagalbą. Visi dabar užsiėmę naujų namų statymu, o tokiems kaip aš arba visai neatsako, arba kaina 5x. Esu ir 7x pasiūlymų gavęs.</p>

kuriam rajone esat? ir kokiu konkreciai darbuotoju reikia, kokie darbai dar like.
ir ka tai reiskai 5x, ? gal tokios kainos dabar? pvz pasakykit.
Papildyta:
QUOTE(skalbiu @ 2021 10 11, 14:45)
<p>Žodžiu esam kartu jau 7 metus. Nors ir, regis, neturim jokių bendrų pomėgių ir interesų, santykiai klostėsi gerai. Ji domėjosi manim, aš rūpinausi namais ir buitim, keliavom, buvo labai faina.</p>
<p>Bet vėliau ištiko vaikai ir atsirado poreikis persikelti į erdvesnį būstą. Dėl susiklosčiusios finansinės situacijos nusprendėm nusipirkti "dėžutę" ir įsirengti patys.
<p> </p>

dara karta perskaiciau jusu pirma zinute, o problema kazin ne tame? Ji domejosi jumis, o dabar istiko vaikai? istiko? doh.gif Ji domisi vaikais ir jum ziauriai demesio truksta, jus lakstot 4 m po namus su irankiais, nors kaip bandydamas to demesio gauti, dar susizeidziat, o ji vel demesio nekreipia, jauciates atstumtas, nedamyletas, negaunat jos demesio, sekso aisku irgi tiketinai truksta ir darot cirkus su tais remontais.... negalit irenkti keliu kamabriu, kiek ten pas jus ju 150 ir ka ten irengineti, sienos jau buvo kaip suprantu ar ne, sudedi grindis, isdazai sienas, ka ten dar daryti? fasadas maziausia beda, trinkeles susidekit ar sisibetonuokit kiema, soda susitvarkykit. kas dar per darbai? ka jus ten su tais perforatoriais darot nuolat? jei vonia virtuve yra, tai kambariai tik juoku darbas. Mes pries isikeliant per pora saviciu kambarius issidazem sienas, lubas.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 10 15, 13:22)
kuriam rajone esat? ir kokiu konkreciai darbuotoju reikia, kokie darbai dar like.
ir ka tai reiskai 5x, ? gal tokios kainos dabar? pvz pasakykit.



Tai reiskia praso 2 kart daugiau nei UK

Papildyta:
Bet faktas, autorius ignoruoja svarbius dalykus, kur jam atrodo nesvarbus ar nepatinka.
Sakysim apie laiko praleidima dviese versus darboholizmas.

Tai tada nera prasmes tu patarimu ieskotis. Pachalint kol sheima sugrius ir jaustis, kad kalta zmona. Nes neivertino.

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 10 15, 12:55)
Tai reiskia praso 2 kart daugiau nei UK

Papildyta:
Bet faktas, autorius ignoruoja svarbius dalykus, kur jam atrodo nesvarbus ar nepatinka.
Sakysim apie laiko praleidima dviese versus  darboholizmas.

Tai tada nera prasmes tu patarimu ieskotis. Pachalint kol sheima sugrius ir jaustis, kad kalta zmona. Nes neivertino.

na ir Uk kainos pakile dabar, bet cia tik paskutiniai metai, nemanau , kad Lietuvoje pries 4 m buvo tokia situacija...Pazystam Lietuvoje turi buta 1 kambario, brangiai, bet isikale gispo kartonu visa uz 2000 e berods, kaip Lt manau brangu, bet jei tokiso kainos, tai ka riekejo pasiziureti jas pires pradedant. santechnikai sake vienas taskas, kriaukle pvz pajungimas 50e, na cia pas mus irgi panasios kainos biggrin.gif biggrin.gif

jo jis panasu daug ka ignoruoja, matai seniau zmona domejuosi juo , o jis darbu ir viskas veike, o dabar nebeveikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 15 spalio 2021 - 12:33
Na va, labai gera diskusija gavosi. Gal dabar padėsit man atsakyt į egzistencinius klausimus. Ką iš jūsų išgirdau:

1. Esu kvailas, kad neva išpyliau smėlį ir nepadėjau trinkelių, ir tas smėlis nešasi namo ir gadina gyvenimą, ir dėl to smėlio aš kaltas.

Bet smėlio aš neišpyliau, kaip žinia gamtoje smėlio yra savaime. O aplinka yra tvarkoma kai baigta visa kita. Tai gal neapsimeskime statybų ekspertais čia, ok? Patarimų su statybomis aš supermamų forume neklausiu.

2. Esu darboholikas neva.

Situacija paprasta: turiu darbą pilnu etatu, kuris būtinas pinigams uždirbti. Žmona nedirba, gauna gana kuklias išmokas. Niekur nesidėsiu, turiu tas 8 valandas vienaip ar kitaip išdirbti. Jei kažkas dirbdami iš namų realiai nedirbat, tai čia tik jūsų darbdavio apsileidimas ir laiko klausimas, kada tai išlįs kažkaip. Mano atveju toks muilinimas neįmanomas.

Dar kartą primenu, kad nesu visiškai atsiribojęs. Mano dienotvarkė atrodo taip: keliuosi 6:30, važiuoju 25km į darželį ir atgal, pietaujam kartu, 16:30 vėl važiuoju 25km į darželį ir atgal. Tada porą valandų padirbu ir 20val einu maudyt vaikų, skaityt pasakos. 21-22val vėl einu dirbti, jei dar būna likę jėgų. Jei primesit ant pirštų, tos 8 darbo valandos baigiasi 20val. vakare. Pasidaro kaip ir akivaizdu, kodėl statybos ilgai trunka. Pereit į kitą darbą ar mažesnį etatą galimybių nėra, turiu didelių įsipareigojimų dar keliams metams.
Manęs vis neapleidžia spėlionės kaip tvarkosi kitos "standartinės" šeimos, kur vyro nebūna visą dieną.

3. Taip pat žmona pyksta, kad yra nepatogumai, būna triukšmo, būna dulkių kartais (per metus buvo gal 3 kartai), nešasi purvas nuo batų.

Bet sąlygos yra n kartų geresnės nei kai gyvenom 40m2 bute: turime pilnai įrengtus ir gyvenamus 100m2, su visais baldais, technika, kilimais ir kt. Mašiną statom prie pat durų (nors ir smėlyje) - nereikia pirkinių ir kėdutės tempti per tris kiemus, prieš tai sukus ratus ieškant, kur tą mašiną įkišt.

Remontuojamos yra dar kelios patalpos šalimais. Bet kartais paduoda dulkių per duris, reikia periodiškai prasisiurbti smėlį prie lauko durų. Aš kažkaip tikiuosi kad žmona prisidės bent prasiurbiant tą smėlį ar dulkes pavalant, nepaisant to kad aš dėl to "kaltas". Namo užbaigimas ir visas procesas lyg turėtų būti abiejų interesas?

4. Statybininkų rasti tikrai yra sunku ir sakykit jūs ką norit, bet to nepakeisit. Kartais kaina yra tiesiog labai didelė. Pvz. santechnikai dviese už vienos dienos darbą (tik darbą, be medžiagų), nulupo 800 EUR. Ir visi už tą darbą prašo taip pat, ir pas juos konvejeriu objektai eina: ilgai eilėje stovėjau ir po manęs kitą dieną jau kitam objekte tą patį turėjo daryt. Net tokiomis sąlygomis apie išrašytas sąskaitas ir mokesčių sumokėjimą nėra kalbos. Ir aš sumokėjau, nes skubu užbaigti visą šitą dalyką. Nors per dvi-tris dienas būčiau pats pasidaręs, dalykas labai primityvus ir nereikalaujantis specifinių žinių.

Tačiau apie kainas kalba pradeda net neiti, kai darbų apimtis maža, arba kai reikia kažką perdaryti - neįmanoma net rasti, kas apsiims. Labai dažnu atveju pasitaiko ir tokių kur metasi meistrais, nors realiai nė karto nėra nieko panašaus darę. Kai taip trūksta specialistų ir šitaip išaugusios kainos, į stroikes eina absoliučiai visi. Teko jau atpažinti meistru apsimetusį troleibuso vairuotoją ir maximos kasos darbuotoją. Vienam daviau šansą, teko po valandos atsisveikint, nes buvo baisu kad rimtai susižeis. Ateina ir su kvapu (ne tik alkoholio, bet ir bomžo), ir su fanarais.

5. Žmona yra labai pavargusi nuo rūpinimosi vaikais ir reikalauja daugiau dalyvauti, bet tuo pačiu skundžiasi blogomis sąlygomis ir skubina.

Todėl turiu labai paprastą dilemą: 8 valandas atidirbu, vaikams ir darželiui skiriu dar 4 valandas per dieną, bet meistrus prižiūrėti ir visą procesą toliau vesti reikia labai daug papildomo darbo. Tai arba leidžiu daugiau laiko su šeima ir statybos visai stoja bei toliau murkdomės purve, arba atkenčiam ir kažkaip davedu namą ir aplinką bent iki minimumo.

Esam pakliuvę į situaciją, kai ir vienaip ir kitaip blogai.

Padarėm klaidą pradėję? Tikrai taip. Niekas nepaprotino kas laukia, patys patirties neturėjom. Bet sprendimą priėmėm abu, kuris pamažu kažkaip tapo mano vieno atsakomybe. Ir namo nuosavybė yra 50/50, nors žmona neįdėjo nieko, nei pinigais, nei darbu.

Galit dabar kabinėtis prie žodžių ir dėl kažkokių atskirų išsireiškimų įsižeidinėt, kaip forumjukuose tai yra įprasta.
Bet šios mano temos tikslas yra išgirsti kaip jūs elgėtės tokioje situacijoje ir kas padėjo, JEI joje buvote.
Kol kas, kaip matau, niekam neteko patirti tokio pat dalyko. Kažkas statotės, bet be vaikų. Ir statotės DVIESE - kardinaliai skirtinga situacija.



Atsakyti

O ka jus ten statote konkreciai 4 m? Nesupratau ka pasakymas reiskia, jog dezute nusipirkote.

Laukas siaip nebutinai tvarkomas kai visa kita baigta. Jis tvarkomas, kai reikia. Kolega ziema klimpo i sniega, tada pavasari - i purva, tai susitvarke kiema, nors namo viduje daug ko nera dar. :)

Pazistama nusipirko busta su daline apdaila ana rugpjuti, gruodi isikele, truko tik keliu baldu, neesminiu. Ir su finansais tikrai sunkiai. Taupe ant visko. Lauka susitvarke kita pavasari. Man tikrai kyla klausimu kokie darbai trunka 4 m.

Atsakyti

O ka jus ten statote konkreciai 4 m? [...] Man tikrai kyla klausimu kokie darbai trunka 4 m.
Rekonstrukcija. Nenorėjau jūsų vargint detalėmis kas tiksliai pirkta ir kas daroma. Esmė kad nusprendėm eiti sudėtingu rekonstrukcijos keliu - pjaunamos sienos ir daromi nauji langai ir durys, atkasinėjamas pamatas ir t.t. Ir tai yra tas dalykas, kur šiuo ekonomikos 'pakilimo' metu daug kas nenori veltis, kai yra paprastesnių pasirinkimų.

Standartinius stambesnius darbus, tokius kaip sienų tinkavimas ir šildomos grindys, atliko meistrai. Bet ir tai teko viską jiems paruošti pačiam. Visus smulkesnius ir sudėtingesnius darbus taip pat tenka daryti pačiam, arba prižiūrėti 'visų galų' meistrelį, kurį esu suradęs ir padeda. Bet viską reikia parodyt, panokint, nupiešt ant sienos.

Dabar suprantame kad tai yra pats sunkiausias kelias, ypač gyvenant už sienos. Bet kas nuspręsta tas nuspręsta, reikia kažkaip rast jėgų ir pabaigt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skalbiu: 16 spalio 2021 - 13:56

Rekonstrukcija. Nenorėjau jūsų vargint detalėmis kas tiksliai pirkta ir kas daroma. Esmė kad nusprendėm eiti sudėtingu rekonstrukcijos keliu - pjaunamos sienos ir daromi nauji langai ir durys, atkasinėjamas pamatas ir t.t. Ir tai yra tas dalykas, kur šiuo ekonomikos 'pakilimo' metu daug kas nenori veltis, kai yra paprastesnių pasirinkimų.

Standartinius stambesnius darbus, tokius kaip sienų tinkavimas ir šildomos grindys, atliko meistrai. Bet ir tai teko viską jiems paruošti pačiam. Visus smulkesnius ir sudėtingesnius darbus taip pat tenka daryti pačiam, arba prižiūrėti 'visų galų' meistrelį, kurį esu suradęs ir padeda. Bet viską reikia parodyt, panokint, nupiešt ant sienos.

Dabar suprantame kad tai yra pats sunkiausias kelias, ypač gyvenant už sienos. Bet kas nuspręsta tas nuspręsta, reikia kažkaip rast jėgų ir pabaigt.

Per tiek laiko galima nauja nama pastatyti :). Tikrai nebuvo geriausias sprendimas.

Atsakyti
QUOTE(skalbiu @ 2021 10 16, 11:59)
1. Esu kvailas, kad neva išpyliau smėlį ir nepadėjau trinkelių, ir tas smėlis nešasi namo ir gadina gyvenimą, ir dėl to smėlio aš kaltas.

Bet smėlio aš neišpyliau, kaip žinia gamtoje smėlio yra savaime. O aplinka yra tvarkoma kai baigta visa kita.

2. Esu darboholikas neva.

Situacija paprasta: turiu darbą pilnu etatu, kuris būtinas pinigams uždirbti. Žmona nedirba, gauna gana kuklias išmokas. Niekur nesidėsiu, turiu tas 8 valandas vienaip ar kitaip išdirbti. Jei kažkas dirbdami iš namų realiai nedirbat, tai čia tik jūsų darbdavio apsileidimas ir laiko klausimas, kada tai išlįs kažkaip. Mano atveju toks muilinimas neįmanomas.



1. Pas mus ten kur zona automobiliams statyti, tai ispiltibuvo kazkokie akmenys su zvyru dabar tai uzele zole. Jokiu tinkeliu deti ten neplanuojame. Smelis tai cia kazkas panasaus i papludimi? Kai turi atsissesti ir ispylinet smeli pries einant normaliu keliu?
Tai gar reikejo tiesiog papilt skaldos, lietus nuplautu ir butu OK ilgam. Nes dabar kazkokie krastutinumai - purvas smelis, ar ideliai sutvarkyta.
Yra sprendimu per puse kurie paskui nesunkiai pabaigiami.

2. Del darbo tai juokinga. As nedirbu uz valandas, uz valandas dirba zmones kurie pacios zemiausios kvalifikacijos. Galima vini kalti menesi, jei jau moka uz valandas...
Niekam nereikalingos tos valandos. Yra darbai ivertinamas ju sudetingumas ir po to gali padaryt per minute savaites darba, bet jei nespesi, nes blogai ivertinai, tada gali dirbti naktimis nieko nedomina... Dar i mano darbus ieina visapusiska atsakomybe. Jei as ten pradeciau apie atidirbtas valandas, tai pagalvotu, gal man galvos daktaro
Valandos kazkiek reikalingos dirbant koletyve, nu tai ala darbo metu pas mane ant kaklo turi kabeti mobiliakas ir ofiso DECT telefonas, nes jei kam reikes, tai gali kilti nepasitenkinimo...
Ir tai biski paderinau, kad mane turi ispet, kada s turiu buti online.

Tai va cia yra vinis darbu... Megstu atsakomybe, turiu patirties vertinti rizikas ir nesidomiu darbais uz valandas.

Dar. Va as is statybu. Dejo langus, o as ruosiau darbu frontus. Na atlupti apdala, kad prieitu. Meistras tik isima langus ir ideda naujus. Vinis buvo langas palepeje, tai man reikejo padaryti langa i ta palepe. Per 8 valandas pasikeiciau 4 marskinius visi slapi nors grezk. Tai jau cia darbininkas?
Nemanau, kad daug uzdirbciau uz toki darba - duotu koki 30 eur. Nes cia bet kas padarys, prakaitas nebrangus.
O va uz toki nuotolini darba kur reikia ziniu, jau moka kitaip, nors ten darbo nedaug.

3. Saunu, kad jus isrengia kambarius galvojau gyvenat griuvesiuose kaip pabegeliai... Keista kad zmona nepadeda nesutvarko. Va siandien ten prikrito visokio sh ardant ta skyle i palepe, rytoj vaziuosim zmona viska sutvarkys.
Na pas mane gal kitos poziuris i seimynini gyvenima. Zmona turi nedirbti manau. Nu ir nedirba jau tuoj bus 15 metu
Atsakyti
QUOTE(skalbiu @ 2021 10 16, 10:59)
Esam pakliuvę į situaciją, kai ir vienaip ir kitaip blogai.
Padarėm klaidą pradėję? Tikrai taip. Niekas nepaprotino kas laukia, patys patirties neturėjom. Bet sprendimą priėmėm abu, kuris pamažu kažkaip tapo mano vieno atsakomybe. Ir namo nuosavybė yra 50/50, nors žmona neįdėjo nieko, nei pinigais, nei darbu.
Galit dabar kabinėtis prie žodžių ir dėl kažkokių atskirų išsireiškimų įsižeidinėt, kaip forumjukuose tai yra įprasta.Bet šios mano temos tikslas yra išgirsti kaip jūs elgėtės tokioje situacijoje ir kas padėjo, JEI joje buvote.Kol kas, kaip matau, niekam neteko patirti tokio pat dalyko. Kažkas statotės, bet be vaikų. Ir statotės DVIESE - kardinaliai skirtinga situacija.

Nelabai as jus suprantu, tai problema kur jum?
Kas blogai? Jei jau namas beveik irenktas kelios neesmines patalpos na gali palaukti, galit ju neremontuoti metus, kas atsitiks, kaip ir fasado, o del kiemo Idomucia dave gera patarima, tai bedos kur?

Ko jus konkreciai norit? kad zmona jum 50/50 padetu ir remonte ir su finansais? O jus gal pirma vaika pagimdet iszindet, na kad butu 50/50?

Ir taip visos seimos patiria ivairiu problemu, jau sakiau, nebuna identisku situaciju, bet panasiu pilna. Visiem reikia bustu, dauguma gimdo vaikus, susiduria su finansinem problemom, sveikatos ir t.t.
Spresti problemas geriausia - snekantis mirksiukas.gif

O siaip renovuoti Lietuvoje vargu ar apsimoka, pigiau ir greiciau tikriausiai pastatyti nauja, nebent ten koks paveldas. Ta mes irgi ant savo kailio patyrem.

p.s. tiesa, nu nusaukit mane, nepatikesiu, kad zmona nesitvarko, nejau tikrai tik sedi zindo ir fb skaito, tikrai, tikrai? nei valgyti nedaro, nei indu netvarko ir grindu per 4 m nei karto neislave, neisplove? bigsmile.gif tikrai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 18 spalio 2021 - 12:36