Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ei ,as isvis esu sena.Jezus,jau mano anukui panu reikia,kuriau as ta gyvenima nuo nulio ir lietuvoje ,1989 musu dievo metais.
O kas laikoma pavyko ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 29 kovo 2024 - 12:54
QUOTE(Pou @ 2024 03 29, 12:30)
<p>Kas nori dirbti, susiras darbo ir Lietuvoje. Kalbat apie provinciją. Tai išvažiuot į didmiestį ir dirbti Lietuvoje yra blogiau nei važiuot į Londę?</p><p>Pabandykit jūs toj provincijoj sodybą nusipirkti...</p><p>Tas kuris tingi dirbti Lietuvoje, tingi dirbti ir už sienos, ir atvirkščiai.</p><p></p><p>Aš virš 20 metų pravažinėjau kasdien į darbą už 100 km ir kažkaip nenumiriau, nes norėjau dirbti man patinkantį darbą. Kas trukdo tą patį padaryti, gyvenančiam priemiesčiuose, rajonuose tokiu spinduliu? Nenorintis dirbti visada ras priežasčių nedirbt.</p><p></p><p>Pusbrolis gyvena Trakų rajone. Ūkininkauja, važiuoja dirbti į Trakus, Vilnių. Ir dar komandą sudarę vasaromis stogus dengia. Bet galėtų bambą išvertęs sakyt, kad nėra darbo. Nėra darbo kaime, važiuoji, kur yra. </p>

Kažkada važinėjau ir aš. Važinėjome susikooperavusios kelios, nes kitaip neapsimokėjo. Po įvažiavimo į griovį važinėti kažkaip nesinorėjo. Vyras ir dabar važinėja, nors žiauriai neapsimoka. Bet o ką daryt, kai tau 60+? Gal įgyti dar kelis aukštuosius, kad būtum reikalingas?
Gerai, sakykim gyvena žmogus kokiam Pandėly. Kokie jau čia tie didmiesčiai 100 km atstumu su solidžia alga, kad bent po kokio pusmečio nereikėtų su 20 metų senumo opeliu į darbą važinėt?
Provincijoj sodybą nusipirkt laisvai. Bus pigiau net nei naujas opelis. Atvažiuok pas mane - pilna apleistų, niekam nereikalingų, kuriose niekas nebegyvena. Mirę ištisi kaimai.
Atsakyti
Mano viena sesutė ūkininkauja ir gyvena kaime. Buvo visokių laikų , kaip ir mums visiems ...
Dirbk ir dievas padės. Dabar puikiai.
Kaime 300 gyventojų . Kiek iš jų pašalpinių ? 200 ? Negali rasti pagalbininko darbymečio metu. Arba su žalingais įpročiais arba tinginiai. Baisūs tinginiai , kurie kaip Jemelė guli ant krosnies ir valdžią keikia. Kastuvą pasiimtų , bulbų pasisodintų . O tai visus medžius aplink triobą išsipjovė ( lapaus reikia grėbti ), jokios lysvės ir...
Čia ES pašalpos. Auga visa pašalpinių karta.
Bandžiau savo sodyboje surasti žmogelį kuriam galėčiau patikėti raktus... Artimiausias kaimas 2 km. 190 gyventojų . Žole nupjautų pvz. kažką patvarkytų , paremontuotų kaip kaime. Patikėkit - šviesiai tiesiai visi kurių klausinėjau pasakė - NĖRA tokių .
Yra tų galimybių uždirbti ir kaime... Bet reikia labai labai dirbti . Kaip ir UK viščiukų fabrike ... Daug , ir sunkiai .
Papildyta:
Ir paskutinis dalykas...
Gyvendamas kitoje šalyje visada būsi antrarūšis.
Vienas dalykas būti turtingu pensininku Ispanijoje, kitas dalykas atimti darbą iš vietinio UK.
Lietuvoje vis tik pigiau yra gyventi . Dar kol kas negu UK. Skaičiavome , ką gali UK už 2 000 ir Lietuvoj tiek pat gaudamas.
Atsakyti
O apskritai net ir su minimalke žmogus turėtų išgyventi oriai ir padoriai. Nes ne visi gali būti baisiai išsilavinę, arti po kelis etatus ar lakstyti paskui didesnes algas šimtus km. Dėl įvairių priežasčių.
Atsakyti
Nepaminėjau nemalonaus fakto: brangus mokslas UK. Iš valstybinės į aukštąją nepapulsi . Visi baigę privačias arba pusiau privačias vidurines.
Atsakyti

Kava, na bet tu juk suradai savo nišą, iš kurios gauni pajamas, pelną.

Čia dar labai priklauso nuo žmogaus poreikių. Kitas dirba ir jam užtenka. Kitas nedirba, bet rėkia, kad jam turi viską valdžia duot nemokamai. O kodėl? Jei jis sveikas - na kodėl kiti už jį turi kažką daryt. Gyvena kaime, nė daržiuko, nė vištos, nes neapsimoka, matai. Na tai badaut apsimoka, kitų daržuose sau į kišenes derlių nurinkt apsimoka, iki pardės alaus bambalį nusipirkt apsimoka.

Atsakyti

Provincijoj sodybą nusipirkt laisvai. Bus pigiau net nei naujas opelis. Atvažiuok pas mane - pilna apleistų, niekam nereikalingų, kuriose niekas nebegyvena. Mirę ištisi kaimai.

Pas mus aplink praktiškai nėr parduodamų sodybų. O jei kas pardavinėja sklypus su griūvančiais namukais, kainos prasideda nuo 40 tūkst. Čia koks 50 km nuo Vilniaus.

Atsakyti
Del to zmoniu rusiavimo,tai kartais geriau but paskutines rusies kazkur nei pirmarusiu Lietuvoje.
Jau kuo Lietuva pirmauja ,tai diskriminacija ir viens kito edimu,patycom bei bandymu isnaudot vienas kita.
Saintlina,nelaimei ,Lietuva turbut 300 km apie vilniu spinduliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 29 kovo 2024 - 13:30
QUOTE(Pou @ 2024 03 29, 13:21)
<p>Kava, na bet tu juk suradai savo nišą, iš kurios gauni pajamas, pelną.</p><p>Čia dar labai priklauso nuo žmogaus poreikių. Kitas dirba ir jam užtenka. Kitas nedirba, bet rėkia, kad jam turi viską valdžia duot nemokamai. O kodėl? Jei jis sveikas - na kodėl kiti už jį turi kažką daryt. Gyvena kaime, nė daržiuko, nė vištos, nes neapsimoka, matai. Na tai badaut apsimoka, kitų daržuose sau į kišenes derlių nurinkt apsimoka, iki pardės alaus bambalį nusipirkt apsimoka.</p>

Iš tos savo nišos net minimalkės nesugraibau. Ir ne - darbo aš nebijau, Bet dar reikia sugebėt realizuot, ką pridirbai. Nu ok, esu negabi nevykėlė. Bet aš ne apie save noriu šnekėt. Ir nekalbu apie tavo minimus degradavusius žmones, bet apie normalius.
Ir dar apie poreikius. Sakykim, šeima su 2-3 vaikais nuomojasi butą kad ir ne pačiam didžiausiam mieste - bent apie 250-300 eur + mokesčiai. Tegul ir abu tėvai dirba už minimalkę. Kiek lieka nuo jos susimokėjus už būstą? Maistui, rūbams, vaikų lavinimui, atostogoms, kartais kokiam teatrui, kinui ar kitai pramogai, pasitaupymui? Čia tik jau tokie elementarūs poreikiai. Atsakau - lieka nebent ne pačiam kokybiškiausiam maistui. O manai, kad kitokių poreikių jie neturi ar jie yra pertekliniai?
Atsakyti
Luety, pavydžiu Tau tik vieno dalyko - vaikų ir vaikaičių saugumo. Ne didelių pinigų ir pigaus maisto ...
Bet kaip mane vienas pažįstamas ramino , nuo likimo nepabėgsi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 03 29, 13:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73141815" data-time="1711709822"><div><p>Provincijoj sodybą nusipirkt laisvai. Bus pigiau net nei naujas opelis. Atvažiuok pas mane - pilna apleistų, niekam nereikalingų, kuriose niekas nebegyvena. Mirę ištisi kaimai.</p></div></blockquote><p>Pas mus aplink praktiškai nėr parduodamų sodybų. O jei kas pardavinėja sklypus su griūvančiais namukais, kainos prasideda nuo 40 tūkst. Čia koks 50 km nuo Vilniaus.</p>

Tai ir vėl viskas sukasi apie didmiesčius. Tai negi visiems suvažiuot į Vilnių?
Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?
Atsakyti

Kaimui Labai pakenkė pašalpos.
Žolia aš matau kitą pusę - nenori žmonės dirbti .
Nepasakosiu liūdnų istorijų , bet taip yra.

Buvau UK 2019 Londėj ir 2020 Velse metais. Tai Londone kainos kosmosas. 2020 metais Velse kavinėse brangiau, parduotuvėje kai kas ...

Buvau Londone prieš 4 mėn. Tikrai ne kosmosas. Parduotuvėse rūbai daiktai pigiau ten, maistas panašiai kaip pas mus. Kavinėse gal kokių 20-30 % brangiau nei Vilniuj. Viską įvertinusi ekonomiskai ten geriau gali gyvent. Nevertinu emocinių dvasinių dalykų ar kitų emigracijos iššūkių 

Atsakyti