Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Tai ir vėl viskas sukasi apie didmiesčius. Tai negi visiems suvažiuot į Vilnių?
Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?

Manau pusdykiu jau niekur nebėra 🤔

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2024 03 29, 13:53)
Buvau Londone prieš 4 mėn. Tikrai ne kosmosas. Parduotuvėse rūbai daiktai pigiau ten, maistas panašiai kaip pas mus. Kavinėse gal kokių 20-30 % brangiau nei Vilniuj. Viską įvertinusi ekonomiskai ten geriau gali gyvent. Nevertinu emocinių dvasinių dalykų ar kitų emigracijos iššūkių </p>


Aš prieš 5 metus ir lyginau Kauną.
Būsto nuoma Londone ir aplamai UK yra labai brangi . Transportas. Londone apie mašiną gali tik pasvajoti .
Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2024 03 29, 13:56)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73141835" data-time="1711712440"><div><p>Tai ir vėl viskas sukasi apie didmiesčius. Tai negi visiems suvažiuot į Vilnių?
Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?</p></div></blockquote><p>Manau pusdykiu jau niekur nebėra 🤔</p>

Atsidaryk skelbiu.lt. Nuo 3 tūkst. gali pirkt.
Atsakyti

Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?
Manau, apilnk kiekvieną miestą tos sodybos yra brangios, ne tik apie Vilnių.  Plius visur, kur yra ežerų,  upė prateka ir pan. Šiaip problema gal yra ne tik darbo nebuvimas.. galėtų juk ten gyvent į pensiją išėję ar nuotoliu dirbantys. Didesnė bėda yra, kad nebėr arti med.punktų, bankų, paštų, autobusai nevažiuoja ir pan. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 kovo 2024 - 14:07

Atsidaryk skelbiu.lt. Nuo 3 tūkst. gali pirkt.

Čia kur tokios kainos? 

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2024 03 29, 13:53)

Buvau UK 2019 Londėj ir 2020 Velse metais. Tai Londone kainos kosmosas. 2020 metais Velse kavinėse brangiau, parduotuvėje kai kas ...</p></div></blockquote><p>Buvau Londone prieš 4 mėn. Tikrai ne kosmosas. Parduotuvėse rūbai daiktai pigiau ten, maistas panašiai kaip pas mus. Kavinėse gal kokių 20-30 % brangiau nei Vilniuj. Viską įvertinusi ekonomiskai ten geriau gali gyvent. Nevertinu emocinių dvasinių dalykų ar kitų emigracijos iššūkių </p>


Mudu su sūnumi skaičiavom 2019 metais po baigimo . Ar likti Vilniuje su mažesne alga ar likti UK Londėj su didesne alga. Būtent , ką gali nupirkti ten ir čia ! Geriau apsimokėjo Lietuva tuo laiku. Pas mus kainos pakilo . Bet ir jis jau nebe ką tik baigęs studenčiokas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 03 29, 14:04)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73141835" data-time="1711712440"> Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?</blockquote> Manau, apilnk kiekvieną miestą tos sodybos yra brangios, ne tik apie Vilnių.  Plius visur, kur yra ežerų,  upė prateka ir pan. Šiaip problema gal yra ne tik darbo nebuvimas.. galėtų juk ten gyvent į pensiją išėję ar nuotoliu dirbantys. Didesnė bėda yra, kad nebėr arti med.punktų, bankų, paštų, autobusai nevažiuoja ir pan. 

Taip, bėda ir tame. Jaunoms šeimoms dar bėda ir tame, kad mokyklos, darželiai dažnai toli.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2024 03 29, 14:06)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73141844" data-time="1711713678"><div><p>Atsidaryk skelbiu.lt. Nuo 3 tūkst. gali pirkt.</p></div></blockquote><p>Čia kur tokios kainos? </p>

https://www.skelbiu....a-69587979.html
https://www.skelbiu....a-70583523.html
ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 29, 11:21)
Nepaminėjau nemalonaus fakto: brangus mokslas UK. Iš valstybinės į aukštąją nepapulsi . Visi baigę privačias arba pusiau privačias  vidurines.


Nesamone.Brolio abu vaikai is paprastos net ne geriausio reitingo mokyklos istojo i aukstaji ir baige.Brolio vaiko zmona taip pat,mano anuke taip pat.Privacios nebesurenka kontingento.Mokslas brangus visur,bet cia suteikta galimybe imt paskola mokslui,kuria atiduosi tada,kai uzdirbsi i metus 25-30K ir mokesi mizeri tik,o jei busi puikus darbuotojas,darbdavys tau uzmokes uz visa tavo paskola ir tokiu daug.Ir dar daug daug dalyku priraset netiesos,ko nera UK.As cia jau 22 metai,as nezinau,kaip tiksliai yra LT,bet UK as jau perkandus.Jei ka,musu pensijos su MB pasieke su padidinimais toki lygi,kad mudu nebegaunam jokiu priedu ir esam laisvi daryt ka norim.Galim 5 metus gyvent ne UK ,neprarandant statuso.
Nera viskas cia rozem klota,bet gyvent lengviau.Is UK zmoniu niekas darbo vietu neatima,cia tinginiu ,pasalpiniu daina.Jie muo mazumes ,seimomis sedi ant pasalpu ir saukia,kad nera darbu,o atvaziaves emigrantas tuoj randa darba.Sakysit jam maziau moka,Deja deja,jei taip butu darbdavys gautu didele bauda.Minimuma privalo moket,nori ar ne.Kad gyvenimas cia brangsta,tai faktas,visur brangsta,kai atvaziavau,minimumas buvo 4,75£ i valanda,o dabar £10.45.Po trestoranus vaiksto tik jauni neatsakingi,arba pensininkai.turtingi,o po kavinukes fish and chipsines dauguma anglu,tai tradicija.Ir uztenka jiems pinigu viskam.
Maisto yra keliu lygiu pardes pagal branguma,eik ten,kur tavo kisene isnesa,yra pasirinkimas.
Ant Lietuvos niekada neburnoju,myliu savo Tevyne,ir asaros byra,kai jai nesiseka,bet mano tokis likimas,kad negaliu moket mokesciu jai.O mokejau 27 metus dirbdama.
Lietuva man grazi,kaip mano Tevyne ,savo gamta,savo vandenimis.Kaimais,kad ir apleistais,kai kur,miskais,kuriuos baigia iskirst,grazi Lietuva.O blogio yra visur.


QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 29, 11:39)
Luety, pavydžiu Tau tik vieno dalyko  - vaikų ir vaikaičių saugumo. Ne didelių pinigų ir pigaus maisto ...
Bet kaip mane vienas pažįstamas ramino , nuo likimo nepabėgsi.

Dusia,jokio saugumo cia neliko.Nesiplesiu,nesuprasit daugelis cia.Visi bega ,kas gali is UK,nes tapo nesaugu del politikos Ukr.ir Europoj.Mitingas ant mitingo del to.Buvo uzsimane siust savo zmones prievarta i UKR,pakele toki mitinga,netilpo gatvese zmones.Zodziu laiudis karinga,bunda daug zmoniu,kurie nusiima rozinius akinius.Ir isvis nezinau,kur Europoj dabar saugu.Pg mane,niekur.
Atsakyti
Daug pridiskutavot, nebepasivysiu biggrin.gif 4u.gif
Aš pati gyvenu kaime. Prieš 15 metų, kai atleido iš darbo dėl etatų mažinimo, buvau priversta ieškot sprendimo, kaip užsidirbt. Taip pradėjau velti. Kažkada buvo ir visai neblogi skaičiai. o šiuo metu jau ryškiai sumažėjęs pirkimas tokių, kaip ir nebūtinų, prekių. Turim žemės, auginamės sau daržoves. Gyvuliuką kad augint- vėl įvairiausių reikalavimų pripiešta, tik spėk dairytis, ar ko nepamiršai... Ačiū Dievui, LT dar augina žmonės, galima ir paršioką skerdimui nusipirkt. Nors kainos ir didelės, bet tikra mėsa. Kaip ir pieno - veža smulkūs ūkiai į miestą. Bet su tokiais tempais ir tai greit užsiūs. ax.gif Prie to einama.
Dusia, žinoma yra ir tinginčių. Pašalpų dalinimas tikrai dalį , tiek kaimiečių, tiek miestiečių, atpratino dirbt... O tunijacų ir alkoholikų visose visuomenėse visad buvo, yra ir bus. Ir ne visi gali būt verslūs. Visokių yra.
Atsakyti

Man klausimas, ką iš UK galima siųsti į Lietuvą dabar? Seniau gal rūbus kraudavo ?
Iš Lietuvos tai tašėm maisto tėveliai pakrauna. Pati kroviau , mano kolegės vaikams krovė ( jie dirbti išvažiavę buvo ), mano sesė savo dukrytei prieš šventes visada pakrauna. Kokio užkrovimo autobusiukai važiuodavo į UK pati mačiau. Ne kartą kroviau .
Dėl pinigų , tai niekas nesuskaičiavo ir nesuskaičiuos. Labai daug grynų vaikšto . Atrodo normalu , kad seniems tėvams vaikai privalo padėti ? Man tai žmogiška. Ar reikia lietuviškai - remti vaikus iki pensijos ( žinoma jų pensijos ) ?

Man gaila to Milijono lietuvių kurie pasikeitus santvarkai patapo nebereikalingi . Jų vaikaičiai jau tikrai nemokės kalbos. Juos Lietuva prarado .

Kad Lietuva per 20 metų labai pasikeitė, tai irgi faktas. Ne tik trinkelėmis.
Kai kur į gerą , kai kur į blogą.
Vat nebūtų buvę Tarybų , gal ir gyventume kaip kokie suomiai . Nors mes ne tokio charakterio ...

Ne tik charaktery esmė. Gyventume kaip visa normali Europa +-

Atsakyti

Kava, tai tu įdėjai skelbimą trobos, kuri prie pat kelio, griūnanti. Bet jei paieškoti normalesnės sodybos, su patogumais name, ne prie pat gatvės, nėra arba kainos tikrai didelės.

Aš į Vilnių važinėjau 100 km., man tai taip pat kainavo. Pasirenki ar nuomotis būstą tam pačiam mieste, ar važinėt. Man pigiau būtų persikelt buvę, bet šeima buvo Kaune. Bet jei rinktis migravimą šaly ar emigraciją iš šalies - aš rinkausi šaly. Man keista, kad žmonės neieško išeičių toj pačioj šaly, bet va kitur - dar ir kaip. Sako, kad UK uždirba daug, pasižiūri kiek jie dirba, kaip dirba - na ir Lietuvoje panašiai uždirbtų. Įperkamumas - tai ne vien maistas. Kai suplotų už nuomą bezbožnus pinigus, už elektrą, internetą ir t.t. - panaši kokybė būtų kaip čia, tik pliusas, kad sava šalis, savi žmonės.

Nebūtina, kad mūsų nuomonės sutaptų.

Atsakyti

Kaimui Labai pakenkė pašalpos.
Žolia aš matau kitą pusę - nenori žmonės dirbti .
Nepasakosiu liūdnų istorijų , bet taip yra.

Buvau UK 2019 Londėj ir 2020 Velse metais. Tai Londone kainos kosmosas. 2020 metais Velse kavinėse brangiau, parduotuvėje kai kas ...

Pernai brolis Londone buvo. Sakė labai brangu, o jis pakeliaujantis žmogus.

Atsakyti