Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

 Priedas  Messenger_creation_bf5e64ea-a916-4161-af9b-f76bb86bf9d7.jpeg   76,43KB   1 Parsiųsta kartųSveikos. Pas kiekvieną savos bėdos. Neturėjom šliužų- turim. Po lietaus virš 300 surinkom. Ledukų pažėrė, nedideli, pusės cm, bet skaudokai kala. Po lietaus ėjau į tualetą, pamačiau šliužus. Ech...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 25 gegužės 2024 - 20:26

Pas mus jokio lietaus. Nuo ryto iki vakaro aplink debesys su perkūnija slankiojo, bet nei lašo lietaus neišgriuvo. Laisčiau šilauoges vakare :)

Atsakyti

 Neturėjom šliužų- turim. Po lietaus virš 300 surinkom. Ledukų pažėrė, nedideli, pusės cm, bet skaudokai kala. 

Oho... š...

Atsakyti

Vilniuje ne laukinės ramunės? Arba aš klystu?  

Tikrai ne laukinės :) specialiai jomis krantinė apželdinta.

Atsakyti

Teks kentėt motin, man visada stresas palikt iki dabar 🤣

Man mažą. Dičkį įpratus jau 😃.

Na ją, skrisim tuoj 😃

Atsakyti

Palyjo. Nesakyčiau, kad daug, bet kaip mano kaimui lietus valandą laiko tai jau gerai. O tai paukščiai pėryklą pasidarys darže.

Bulbos sudygo, šabalbonai ne.

Pou dėl šliužų labai nemiela :4u: , sodyba ne sodas, sunkiai kovojasi. Plotai, miškas.

Aš tai daržo atsisakyčiau tikriausiai, bo neįmanoma būtų ... praėjusį savaitgalį karkvabalius nuo ąžuolų rinkom. MB skaičiavo 500. O dieną prieš tai aš dar daugiau nurinkau. Ąžuolų jaunų gaila, o tų brudų tai nepamažinsi.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vat daržo ir atsisakiau,mūms dviese pakanka nusipirkti morkų,burokėlių,kopūstų,bulvių. mirksiukas.gif

Vienais metais kažkas tokio buvo,karkvabalaiai šimtamečiui ąžuolui buvo nuėdę visus lapus,nieko ataugo.Turime nemažus jau kelis vaikus jo.Vienas net nustebino jau mano Auksį baigia užgožti. bigsmile.gif Prie namo du užaugo,dar kažkada bandžiau iškasti be šansų.Dabar galvojame jei atvažiuos tvarkyti kelio,kas griovį,o kaip bus su ąžuolais ne vietoje išaugusiais? bigsmile.gif

Amadėja ,smagaus poilsio,nepatinka tik naktinai skrydžiai. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Na bet skanu... iš daržo išrauta morka. Tik pakasta bulvė su lupena, grietinė, silkė. Jaunas burokėlis pakeptas ant aliejaus prie mėsytės. Mes kai gyvenam vasara tai tas minimalus daržovių auginimas pasiteisina. Pvz 7 galvos ankstyvų kopūstų. Jų vabalai taip nepuola.  Su burokėliais ir morkomis iš viso jokio klapato, nuravėjai, užmulčiavai ir pamiršai... lapus nuleido, žolė neauga. Minimalistinis tas mano daržas. 

MB iš viso nieko nereikia. Tik agurkų lysvės. Bet jis negamina :D . Kiek ilgai tą steiką be daržovių pavalgysi :D .

Pas mane ąžuolai jauni dar. Irgi vienais metais nugraužė.  Atsprogo nauji lapai.  Bet gaila... kol pasiekiu rinksiu.  Du MB sodinti raudonlapiai, tris paukščiai pasodino. Ne vietoje, bet ką darysi. Nes arti ąžuolų nėra, tikriausiai kėkštas atnešė.

Ir pelenai geri sodininkai  :P.  Žiūriu po liepa tulpė žydi. Nesuprantu kaip... paskui perskaičiau fb, kad pelėnai pavagia svogūnėlius ir pamiršta , kur paslepia. 

Atsakyti

Pas mus taip ir nepalijo. Ryte arbūzus laisčiau. Reiktų dar braškes paliet, nes vakar per uodus tik šilauogėm papyliau.

Sukišau visas paprikas, nebeliko jokių vazonėlių pagaliau. Agurkų kiek trūko šiltnamy,  susmaigsčiau laistymo sistemos  tuos pagaliukus ir sukišau sėklas šalia. Jau sudygo :) nereiks nei persodint, nei su vazonais žaist. 

Atsakyti
Labas rytas,

Amadeja,lengvo skrydzio ir smagiu atostogu.
Pas mus jau saues nera,pilka ir lynoja,o as skalbiuosi biggrin.gif Bet didelis vejas,tikiuosi isvaikys tuos debesis.
I soda nevaziuosim siandien,bus tinginio sekmadienis.
Tempimo pratimai jau padaryti,su koja daug geriau ,kai emiau juos daryt,ieskau storo kilimelio,eisiu ant grindu dryt,nes dabar darau ant sofos,nes man per kieta ant grindu su plonu kilimeliu. biggrin.gif biggrin.gif
Pradejo atauginet mano guzas ant peties,siuo metu slapiuojanti cysta.Reiks operuot.Jau taip yra senatvej,viena gala apglaistai,kitas sugriuva.
Atsakyti
Alta,labas rytas,kazkaip sudominai su tuo netiksliu vertimu,tai susiradau angliska originalu video ir klausiau dalimis to ir to,ir as neradau jokiu netikslumu lietuviskam vertime.Tikrai tikrai.Todel ,jei tu radai,paprotink mane kurioje vietoje.Nu neradau as ,kad isversta netiksliai.Noriu bandyt pavartot,todel man idomu,kokioj vietoj tas netikslumas.
Imetu ir angliska nuoroda.
https://www.youtube....h?v=KMHr18e9Nb8
Atsakyti

Luety mes jogoj po keliais pasidedam divoniuką. Arba pasiklojam ten kur stuburas. Tie stori kilimėliai kokie tai nefaini.  Slysta ...  aš kai neliesa tai man beveik niekas nespaudžia.

Pražydo raudonas bijūnas.  Bus 30 žiedų.

Atsakyti