2025 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Suomiją atstovavo Erika Vikman su daina „Ich komme“. Nors daina sulaukė dėmesio dėl savo provokuojančio turinio, tiksli Suomijos vieta žiūrovų (televoto) balsavime nėra viešai paskelbta. Remiantis turimais duomenimis, Suomija nepateko į žiūrovų balsavimo dešimtuką, tačiau tikslus jos užimtas žiūrovų balsavimo reitingas nėra žinomas.
Aš kažkokia lentelę šian mačiau, kur už Suomiją daugiausia žmonių balsavo. Bet dabar kelia visi visko, tai gal ir nebūtinai teisybė.
Pridėta:
Manau čia apskritai per maži skaičiai, gal čia kokios vienos šalies lentelė 🤔

Labas rytas.

Labai bizi savaitė buvo, nelabai kur landžiojau, nelabai ką skaičiau. Tai jau dabar ir gal neaktualu ta EV

Nu bet jei trumpai, tai neturėjau šiemet favoritų, man visos dainos geriausiu atveju "nuuuuu... gal ir nieko..." Bet vis tik gal geriausia Albanija. Šiaip nustebino komisijų balsavimas, na ir galutinės vietos kai ko labai nustebino, pvz. Estija. Nu jam dainuot labai reikėtų pasimokyt, o čia šast - trečia vieta. Nustebino Latvijos aukšta vieta, kai nebuvo prognozuojamas net patekimas į finalą. Maloniai nustebino Malta, užimdama tik 17 vietą (neduočiau ir tos), nors prognozės buvo gana geros. Apskritai, lažybininkai šiemet nemažai klydo, labai nemažai.
Mūsiškius įsimylėjau nuo pat atrankos. Geras vokalas, tokia, sakyčiau, "papurtanti" daina, įtaigus atlikimas - patikdavo, kai užsieniečiai reaguodami į LT ir nesuprasdami žodžių, tiksliai nupasakodavo, kokie jausmai jiems kyla besiklausant. Ir šitiek heito... Nepamenu metų, kad būtų ant jų išpilta tiek šūdų, srutų, vėmalų. Net nejauku kartais būdavo skaityt. Bet jie nors jauni, bet kieti, stiprūs. Beje, su dukra prieš EV spėjom, kokią vietą užims LT. Ji sakė, kad 20, aš - 16

Beje, visi balsavimų rezultatai - komisijų, žiūrovų, pagal šalis ir visaip kaip kitaip - https://eurovisionwo...eurovision/2025
Na, išsiplėčiau ir dar galėčiau daugiau plėstis, bet gal jau gana

Susodinau lauke serenčius. Nu gal kažkaip sugebės nenušalt.....
O aš visai šįmet neeurovizinė. Užmigau ir per pusfinalį, ir per finalą. Nusitrepsėjus ir psichologiškai, ir fiziškai.
Pomidorai šiltnamy gyvi, taip jiems ir reik. Bet kokio dydžio Corazon sukišau, tai dievaži Sprindinius.
Tik žolė auga kaip pasiutus, nesvarbu jai šalna ar dar kokie biesai. Darže svogūnų laiškai jau švilpauja. Kiek šalna bėdos pridarė vaismedžiams, bus dar matyt.
Tik va labai norėčiau slyvos paragaut. Pirkom prieš 8 metus, jei neklystu. Tai bjaurastys briedžiai kovą surengė ir kaput buvo naujai pasodintoms trešnėms, vyšnioms, - išlaužė. Kriaušė liko gyva. Slyvą nulaužė, bet pažeme liko akutė. Na o išlikusią obelėlę pindos stirnos patvarkė. Slyva atsprogo, bet kiek išleisdavo, tiek tos pačios pindos nugrauždavo. Užpernai jau tinklu aprėdėm, pernai mažiukė buvo, vieną žieduką teturėjo, bet nubiro. Šįmet gal 30 žiedelių. Ir šalnos.... Na bent nors porą slyvų, kad būtų, daug neprašau. Ot.
Tai va. Išliko kriaušė ir atsprogo slyva. Kriaušė sustiprėjus jau. Šįmet labai gražiai žydėjo.
Ai, aną savaitgalį išgirdau gegutę. Abu su MB, šiltnamy, trumpom rankovėm, su treningais ir botais. Pinigo nei vieno. Rankose kas kastuvą, kas pomidoro daigą ir daug piktžolių Gerai, kad ne šį šeštadienį, nes iškasėm 8 grambuolio lervas, jau tų tai nenoriu, kad pilnos kišenės būtų.

Mane visada be pinigų gegutė užkukuoja. Nu tai šiemet galvoju, pažaisiu - iš anksto įsidėjau į naminių treningo kelnių kišenę centą - niekas nekukuoja. Tas kelnes supurvinu, įsidedu į kitų kišenę - niekas nekukuoja. Nu ir praeitą savaitgalį ryte tik ant naktinių užsimetu striukę ir nueinu vištoms duris atidaryt - ir išgirdau kukuojant

Kaip vėlai pas jus gegutės. Pas mus jau gal prieš mėnesį pradėjo kukuot. Irgi be pinigų buvau kai pirmą išgirdau. Paskui kitą rytą pabundu, žiūriu centų vyras ant spintelės prie lovos man padėjo 😁. Nes jis tą rytą tik išgirdo ir atnešė kol miegojau ir man babkiu gegutei 🤣
Kava, na vištukių turėsi šiais metais, o viskas po senovei,- pinigus teks užsidirbt.
Aš dažniausiai darže ar šiltnamy su tympom darbuojuos, tai jos be kišenių. Vienais metais tik sugudravau, į liemenėlę centą įsikišau. Tai visi juokėsi iš manęs, kai pasakius man, kad vėl, kaip ir kasmet, gegutė užklupo darže ir be kišenių, be pinigų, aš tą centą ištraukiau.
Anidanda, vėlai tikrai. Bet kad kai buvo šilta, anoms dar nerūpėjo kukuot, o kai buvo šalta, mes į sodą nevažiavom. Tai vis prasilenkdavom, matyt.