Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aš tokiu buitinio smurto aukų reguliariai  matau. Ateina vis sulaužytom rankom, kojom, stuburais. Ir dar dangsto tuos savo psichus. Gaila, bet kartu ir pikta, kaip šitaip moterys savęs negerbia, nevertina. Bet Dar labiau vaikų gaila, kurie tokiose šeimose auga ir normalizuoja tokius santykius savo galvoj.  

Atsakyti

Labas rytas,

Saintlina - man taip pat toks kaip akmuo. Anidanda, jei taip būtų lengva išsiskirti, išeiti, matyt, tokių moterų darbe nematytum. Tai tarsi atspindys, kad tą padaryti sunku. 

Ingrida, linkiu kuo mažiau tokių incidentų. 

Įsivaizduoju, kad sunku - patys nekalti, bet vis tiek kažkokia lyg atsakomybė, lyg jausmas, kad kažko nepadarei. Pas mus kaimynai tokie buvo. Vyras mušė savo moterį. Ir policija ne kartą buvo, ir parų buvo gavęs, ir apribojimus. Butas jos, bet jis vis sugrįždavo. Buvo labai stipriai sudaužęs vieną kartą. 

Tai taip dažnai kartojosi, kad ir pas mus jau buvo tolerancija, nes niekas nesikeitė. Jis mušdavo, ji rėkdavo, mes iškviečiam policiją, o jis ten gyvena toliau, nors ne jo nuosavybė. Bet kažkaip jis sugebėdavo ją įtikinti, matyt. Galų gale ji mirė.

Atsakyti

Labas rytas.
Man jis nepatiko iš karto.Tik įėjęs pradėjo landžioti visur,atidarinėti spinteles virtuvines.Atvažiavę žmonės taip nedaro,kol aš esu.Pajaučiau antipatiją iš karto.Pirmi žodžiai atvažiavųs jūsų bloga navigacija,bet rado,atvažiavo,visi randa jis -ne. blink.gif Kodėl vakar atvažiavūsiems žmonėms viskas gerai,šypsosi. mirksiukas.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: [b!]Šiandien[/b!], 07:46

Ingrida, o tu turi nepageidaujamų klientų sąrašą? Kažkokį bloką, kad negalėtų pakartotinai išsinuomoti ateityje?

Gal yra, kurie realią žalą namelyje padarė ar šiai nepatikimi? Tikriausiai rizikų tokiam versle yra ir daugiau.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2025 09 03, 09:30)
<p>Ingrida, o tu turi nepageidaujamų klientų sąrašą? Kažkokį bloką, kad negalėtų pakartotinai išsinuomoti ateityje?</p><p>Gal yra, kurie realią žalą namelyje padarė ar šiai nepatikimi? Tikriausiai rizikų tokiam versle yra ir daugiau.</p>

Dukra registruoja.Vieni rūkė namuko viduje,kiti irgi paliko pusę trejų kubilą burbuliuojant jau nebe suprato kur randasi.Ėjau naktį išjungti.Margas pasaulis. mirksiukas.gif
Atsakyti

Na svarbu, kad neapsilankytų smurtautojai ir niokotojai.

Atsakyti

Aš tokiu buitinio smurto aukų reguliariai  matau. Ateina vis sulaužytom rankom, kojom, stuburais. Ir dar dangsto tuos savo psichus. Gaila, bet kartu ir pikta, kaip šitaip moterys savęs negerbia, nevertina. Bet Dar labiau vaikų gaila, kurie tokiose šeimose auga ir normalizuoja tokius santykius savo galvoj.  

jatau, kaip baisu... pagalbos gal jos jokios neturi? Kur išeit? Bet aišku, būna gi ir tokių, kur meilė begalinė diedui.. Vaikų tai labiausiai gaila, čia gi traumuoti visam gyvenimui..

Labai gaila jaunų merginų, kurios dar neištekėjusios tokiuose santykiuose. Juk atrodo, jau tada reik bėgt neatsigręžiant nuo tokių.  Kaip pernai pajūry kai naktį mergina šaukė gretimam kieme, lėkėm gelbėt. Erelis girtas skeryčiojasi, o ji mums aiškina - tikrai nemušė, tikrai tikrai, viskas gerai. O paskui girdėjau, kaip ji jam kalbėjo - kodėl tu mane daužai? Nu pliaaaaaaa :oh: juk siūliau eiti pas mus pernakvoti, ryte galėtų važiuoti namo, bet ne, jai gi viskas gerai, nors visa apsiverkus.. Kokia ateitis laukia su tokiu?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: [b!]Šiandien[/b!], 09:24

Ne tik nepalieka, bet dar 5 vaikus tokiam pagimdo ir įtraukia juos į visą tą smurto ratą. Pagalba visada įmanoma rasti, kraštutiniu atveju gi yra krizių centrai, kur ir apgyvendinimas, ir psichologine pagalba ir darbus rast padeda. Bet sakau, man tai atrodo čia kažkokia abipusė simbiozė, sadomazo, gal kokia priklausomybe nuo adrenalino ir paskui dopamino, kai susitaiko. 

Atsakyti

Daug psichologų kalba apie šią problemą. Kad tokie smurtautojai pamažu sugriauna moterų vertybes, pasitikėjimą savimi, kad jos įtiki, jog jos niekas be jų. Yra priklausomybės, kai neturi kur išeiti, neturi už ką ir t.t. Bet juk tiek yra atvejų, kad tas diedelis yra šiaip alfonsas, muša, moteris visas galimybes turi, ji tą diedą išlaiko, bet va gyvena toliau. Labai sunkūs tie priklausomybių mechanizmai. Tai yra kopriklausomybės, ir yra naudojamas ne tik fizinos, bet ir psichologinis smurtas.

Ta kaimynė rėkdavo "Kaimynai, gelbėkit", - kaimynai gelbėja, o už poros valandų jau rėkia "Jonai, Jonai, ateik". Ir jos butas, ji turi pajamas, sūnus suaugęs. Diedas tiesiog sugyventinis, vaikas ne jo. Bet va gyveno, iki kol nemirė. Nors prieš tai visą žalią, mėlyną greitukė išvežus buvo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: [b!]Šiandien[/b!], 10:06
Labas rytas.
Jus esate senos bobos, bet stebites tokiais paprastais dalykais.Taigi visada taip buvo ,visa visuomene sudalyta trecdaliais.Trecdalis labai geru zmoniu,trecdalis blogu ,trecdalis vidutiniu.
Tos moterys kurios garsiai rekia, siekia tik atreipti demesi ir itraukti visuomene i drama.Visuomenei isitraukti i drama viesai - nepatartina.
Kadangi zmoniu inirtingai mazeja ,tai ir dramu bei emocingu zmoniu mazeja.
Beje baisiausias dalykas ir yra tas kai auka uzsipuola gelbetojus.
Tesiog tenka susitaikyti su tuo reiskiniu ir viskas.
Blogiausia ,ka pastebiu ,kad zmones jau nebetiki tuo geruoju trecdaliu. biggrin.gif
Atsakyti

Susitaikyti su tokiais dalykais - reiškia tą trečdalį blogųjų dar padidinti, atitinkamai sumažinant kitus du trečdalius.

Atsakyti
Temoje patyriau tikraja cancel (siaip tai nieko naujo,lietuviskai tai vadinasi atstumimas)kulturos esencija.O ka galiu padaryt ,tik susitaikyti. biggrin.gif
Vakaruose smurtas artimoje aplinkoje retesnis,nes ten istatymai grieztai aukos puseje.Lietuvoje deja ne.
Atsakyti