Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Užsisakiau internetu geltonais lapais lanksvų keturių rūšių,žiūrėsime kas gausis.Dar astrancijos neturėjau,seniai norėjau ir kemero.Turiu iš miško atvežto,bet noriu dekoratyvinio,jis aukštesnis. ax.gif Nusimato lietus kasdien,gerai bus sodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 20 gegužės 2024 - 07:41

Na ką, šliužai atkeliavo ir iki mūsų.  

ot brudas..Pas mus dar nėr, bet jie tokiu greičiu plinta, kad čia tik laiko klausimas..

Atsakyti

mes turime jau daug per tris metus padaugėjo:( kiekvieną ryta MB surenko po 70 ir daugiau:( nors ir jau visas sklypas apipiltas tais mėlynais grūdeliais ...vakar šiltnamyje radome 4 :(

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 05 19, 19:38)
Ar ne tu buvai įkėlusi video kaip agurkus pjuvenose daigina ? Ir sakei būtų įdomu pabadyti ?
Gal sumaišiau  ax.gif
Kojinės eigoje. Užsimaniau pažakardinti , tai lėtai lėtai mezgasi.  Dieną nelieka laiko , o vakare 1-2 eilutes numezgi žakardo, negaliu  ilgiau dėmesio sutelkti , vargina. Žakardas  be logikos, labai reikia žiūrėti. Iki metų pabaigos numegsiu smile.gif Aš taigi sėdu megzti vėlai, 9...


Labas rytas, 4u.gif
as buvau ikelusi,bet ne dabar experimentams laikas,kai veluoju su agurkinem darzovem.Tradiciskai ir kuo greiciau,kad isdygtu.

QUOTE(Muka @ 2024 05 20, 05:19)
<p>Labas rytas,</p><p>Šiltnamis užsodintas ir užmulčiuotas, jazau kaip pavargau, rankų iškelti negalėjau cry.gif , apie kokį nors nešimą nė kalbos, dėžutes po kelis kart iš šiltnamio į šiltnamį ir vėl ...pasaka be galo...na bet iki rišimo viskas...liko keli daigai jeigu kuriai trūksta rašykite  4u.gif ieškosime rodos. Gavome gerulio lietaus šeštadienį, tai vakar pasodinau laukan kelis aguročius ir moliūgus mažu nieko nenutiks atsibodo man su tom dėžutėmis  mad.gif. Dar liko sėtų agurkų į vazonėlius, anie tik išlenda keli lapukai irgi varys laukan. Gėlynai apžėlę, net aguonos neišlindo verysad.gif na kitam kartui eis gėlynai  ax.gif Bet kad 2 savaitgalius su šiltnamiu vozotis to adr nebuvo ant svieto  devil.gif ...na ką bus...kaip sakoma, kad tik neblogiau. </p><p>Luety sveika sugrįžusi stipriai pakabinu, jau pasiilgau tavęs  wub.gif </p><p>Gražios dienos  4u.gif​ </p>


Aciu,Mukute,taip siltai susiskaite.
Nepatikesit,panos,nu visai nebenoriu UK gyvent.Gryzau,erzina viskas.Bet labai skaniai miegu savo lovoj. bigsmile.gif
Savo skaudamom kojom darau raumenu tempimo pratimus,o ir stuburui,liemeniui,sonams,MB priziuri.Sianakt miegojau su minimaliu skausmu,galima sakyt,kaip ir be jo kojose.Tas sukamasis,greziamasis skausmas buvo tikrai nuo sedimo nervo-senos problemos.Matysim,kaip toliau cia bus.
Dusia,pradejau megzt vakar gryzus is sodo,darau tokias is dvieju schemu paemiau elementus,reikiamus man ir sumaisiau,kiek sunkokai mezgasi vakarais,diena as irgi uzimta,bet vakar iki kulno davariau viena.

Papildyta:
O sode ko tik pas mus nera.Sraigiu/sliuzu mase,kurmiai aria be gailescio viska,pauksciai taikosi israut pati jauniausia daiga,nuskabyt pacius liauniausius lapelius,pelenai,ziurkes,lapes...O kiek dar nematau kenkeju.Saugotis nuo visu neimanoma,tenka dalintis.
Melynus grudelius barstau,sliuzu daug maziau,bet yra.Papriku lapai isesti,nesuprantu,ar jos joms tokios skanios ar cia kazkas kitas griauzia.
Atsakyti

Luety, pas mane taip pat sėdimąjį nervą greit užspaudžia. Yra dar vienas paprastas pratimas, labai paprastas, bet veiksmingas - atsigulk ant pilvo, kojas užlenk per kelius, kad būtų 90 laipsnių kampas su grindimis, jos į dangų stačiai žiūrėtų ir kartu sinchroniškai švytuok jomis į vieną pusę ar kitą. Tikiuosi supratai :)

Atsakyti

Aš tai pastebėjau, kad agurkų daigus man nugraužė tik sudygusius  vazonėliuose. Tai ir pradėjau krėsti viską. Šeštadienį palijo, tai apsidairėm. Daugiausiai radom prie šiltnamių medinių konstrukcijų, kurios liečiasi su žeme, salotose ir ridikuose radom. O geriausiai, kai vieną radau ant pirštinių, kurias padžioviau pavėsinėje prie lauko židinio šeštadienį, ant tokiu ragiukų. Neįsivaizduoju, kaip jis ten pateko, bet vakar šiek tiek išsigandau, kai čiuptelėjau pirštinės ir tas rudas slemokas didžiulis ant jų tup. Fe. Bjaurastis.

Miške pernai jų daug pastebėjau, tikrai daug, kai ėjom grybauti. O jau šįmet ir pas mus nemažai. Reiks tikriausiai visą daržo, gėlynų perimetrą apibarstyt na ir šiltnamius, o kiek viduj rasim, rinkt ir naikint.

Sraigės man ne britku, bet šliužai - viau.

Atsakyti

Luety, pas mane taip pat sėdimąjį nervą greit užspaudžia. Yra dar vienas paprastas pratimas, labai paprastas, bet veiksmingas - atsigulk ant pilvo, kojas užlenk per kelius, kad būtų 90 laipsnių kampas su grindimis, jos į dangų stačiai žiūrėtų ir kartu sinchroniškai švytuok jomis į vieną pusę ar kitą. Tikiuosi supratai :)

Man ir aktualu 😃

Atsakyti

Šliužams ančių reik 😃

Atsakyti
Kol kas pas mane nėra šliužų. Net vynuoginių sraigių nėra. Sudžiūtų smėlyje. Nors nežinau , gal irgi atkeliaus?
Visą savaitgali abudu darbavomės. Na žolė nupjauta, palaistyta... Mergos pačiupintos. Ir nėra ką parodyti ? Paprikų ir baklažanų į lauką nepasodinau dar. Dar darbų nemažai laukia.
O aš tik vasaros pramogas noriu planuotis. O ne apie daržus galvą sukti.
Luety tu šaunuolė - spartuolė. Aš mezgu kartu abi , tai labai lėtai einasi. Kelias dienas net nekrutinau tų kojinių. Turiu du megztukus pradėtus ir trejas kojines... Kas kelionei , kas meditacijai . O galvoje dar kokie 3 .
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 05 20, 08:39)
<p>Luety, pas mane taip pat sėdimąjį nervą greit užspaudžia. Yra dar vienas paprastas pratimas, labai paprastas, bet veiksmingas - atsigulk ant pilvo, kojas užlenk per kelius, kad būtų 90 laipsnių kampas su grindimis, jos į dangų stačiai žiūrėtų ir kartu sinchroniškai švytuok jomis į vieną pusę ar kitą. Tikiuosi supratai smile.gif</p>


Supratau,aciu.

QUOTE(Pou @ 2024 05 20, 08:46)
<p>Aš tai pastebėjau, kad agurkų daigus man nugraužė tik sudygusius  vazonėliuose. Tai ir pradėjau krėsti viską. Šeštadienį palijo, tai apsidairėm. Daugiausiai radom prie šiltnamių medinių konstrukcijų, kurios liečiasi su žeme, salotose ir ridikuose radom. O geriausiai, kai vieną radau ant pirštinių, kurias padžioviau pavėsinėje prie lauko židinio šeštadienį, ant tokiu ragiukų. Neįsivaizduoju, kaip jis ten pateko, bet vakar šiek tiek išsigandau, kai čiuptelėjau pirštinės ir tas rudas slemokas didžiulis ant jų tup. Fe. Bjaurastis.</p><p></p><p>Miške pernai jų daug pastebėjau, tikrai daug, kai ėjom grybauti. O jau šįmet ir pas mus nemažai. Reiks tikriausiai visą daržo, gėlynų perimetrą apibarstyt na ir šiltnamius, o kiek viduj rasim, rinkt ir naikint.</p><p>Sraigės man ne britku, bet šliužai - viau.</p>


Pas mus namelyje sudeti visi barbekiu irankiai,indai,kapojimo lenta medine,tai ta lenta buna isvagota tokiu blizganciu takeliu,matosi,kad sraiges praeita.Kaip ji ten i nameli isliauzia ir apsliauzioja viska,nesuprantu.
Atsakyti

Kol kas pas mane nėra šliužų. Net vynuoginių sraigių nėra. Sudžiūtų smėlyje. Nors nežinau , gal irgi atkeliaus?
 

 jiems gal tikrai per sausa tokiose vietose kaip pas mus? Ypač kai aplink spygliuočių miškai. Menkas malonumas aniems per išdžiūvusius spyglius šliaužiot. Tikrai, sraigių pas mus irgi nėr.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 gegužės 2024 - 11:26

Nepatikesit,panos,nu visai nebenoriu UK gyvent.

jau turbūt planuojat kada vėl važiuosit? :) 

Atsakyti