
Kad šiuolaikinės lelijos taip nebe kvepia?Žinau,kaip kvepėdavo laidotuvėse,dabar toks gaivus-saldus kavpas iš tolo jau.

Prieš kokius 15-16 metų buvo didelė mada baltos lelijos per laidotuves. Tais laikais šarvojimo salės provincijoje be kondicionieriaus. Nabašnikas tris paras ir glėbiai lelijų ... Siaubo filmas.
Mano pievose yra prisisėję tų laukinių oranžinių .Daug , šimtai . Jo be kvapo lyg ? Vis žadu Pou iškasti , ir vis rankos neprieina. Nežinau kada kasti ?
Kai nupirkom sodybą irgi sodinau viską iš eilės. Buvau nusipirkus, sodinau . Tai visi vabalai iš pievų sulėkė jų valgyti . Per kelis metus nunyko ... Nusprendžiau , kad ne mano kaimo augalas. Laukinės žydi pievoje ir gana Šiemet labai mažai žiedų buvo, sausra .
Šeštadienį važiuojant per Lietuvą mačiau labai gražiai žydinčių vienoj sodyboj. Daug. Baltų aukštų ir susodinta juostom. Daug erdvės aplink palikta . Koks 100 , gal daugiau . Yra grožio tame .
Mačiau Sandra dalinosi nuotrauka , kaip susodinus hortenzijas ir bijūnus . Vieni nužydi , kiti pradeda. Ir daug ... erdvės yra. Labai gražiai atrodo .
Labas rytas.
Is esmes chatniai yra tos darzoviu mixturos,kuriose vyrauja garstyciu grudeliu prieskonis.
Kadangiu priaugo papriku ir baklazanu ,tai chatnis toks.
Paprikas su svogunais ,cesnakais ,buvo keli susnos pomidorai,kepame viename puode.Kitame puode kepame numirkytus baklazanus,gana stambiai pjaustytus.As numirkau baklazanus per kelis vandenis,tada jie buna labai skanus.Kai turinys sumazeja ,kad galima sumest i viena puoda ,sumetame.Dedame prieskonius- vakar dejau granatu skysti ,ten granatu sultys su cukrum,galima det medu,acta,druska,pipirus grudeliais,lengvai aptraiskau,ir 100 g garstyciu grudeliu ant mazdaug 10 litru puodo gaminio.Tai gana daug.As dar pamirkau grudelius.Ai darzoves kepame aliejuje,ant to puodo mazdaug 300g iseina.O triukas toks,reikia atausint biski,tada paragaut ,gali paaisket ,kad preska,tada dadet ko truksta- cukraus,druskos acto ,vel uzvirt ,tada i stiklainius ir uzsukt.Hermetiskai.
Labai skanu su pastetu,suriu,lasiniais
Siandien sparaginiu viedra priskyniau.Tesiog apvirsiu ir saldysiu.
Aš irgi šaldau apvirtas. Geriausias šparaginių variantas žiemai.