Kelione visada stresina,kokia ji bebutu.
Dusia tu cia apie babininius,ne apie dundaga?
Paziurejau pg tavo nuoroda,tikrai yra uk dundagos delyveriu,pirksiu,kai grysiu is atostogu,reikia isbandyt.Kainos normalios.
Visų pirma, konfliktas juk ir yra toks, kad jų nereikia integruoti į visuomenę - jie yra visuomenės dalis ir didėjant. Čia juk yra didžiausias iššūkis postsovietikams ar visuomenių su radikalių požiūriu - viską, kas ne norma, sumesti į getus.
Kai viskas yra natūraliai, tai nieko nereikia integruoti, o reikia suteikti reikiamą pagalbą, o jau vėliau žiūrima, kam kokio lygio pagalbos reikia.
Jei normalus intelektas, į specialias mokyklas pas mus net nepakliūsi pagal iki šiol galiojusią tvarką, nebent taikomos išimtys, kai specialiojoje mokykloje yra klasės vaikams be sutrikusio intelekto.
Šiaip tue bernai tiesiog tokie labai šūūūūstri, tėvai tokie pat, plius klasėj 30 mokinių. Ten greičiausiai ne spec.poreikių klausimas ir aš ne visai tai turėjau minty. Tiesiog kaip besielgtų vaikas, jo neįmanoma iš mokyklos išmesti, jaučiasi jie visagaliai, nes niekas nieko padaryti negali. Ir netgi, kai įveliami į aibes tie vaikučiai, kuriuos integruoja į visuomenę pagrindiniais dmuikais groja visokie "banditėliai".
Dėl ko Kavos pasisakymas man užkliuvo? Dėl to, kad iš konteksto galima buvo suprasti, kad tai ne apie integralųjį mokslą kalba, tačiau pakorė viską ant jo ir ant šiuometinės kadencijos išrinktųjų. Nors tai vaikai be spec. poreikių integralaus mokslo kontekste, o ir šis ne šios kadencijos projektas, o bent dar vienos kadencijos atgal, kai jau buvo realiai pradėta svarstyti, o inicijuoti pokalbiai dar stipriai atgal.
Apie mirusius arba gerai,arba nieko.Seneliu ismintis.
Negalima pykt,reikia paleist ir i praeiti nesizvalgyt,tiesiog uzverst puslapi ir atsiverst svaru.
Visada reikia pasiimt is praeities tik gerus pavyzdzius,leido,priverte...vadinasi jiems taip atrode geriausia tuo metu..
Pasaulio nepakeisi,jei jis pats nenores keistis,o kad pasaulis pakeite tave i bloga,netikiu.Tu pati to nori,tau taip geriau,bet pagalvok ar tikrai?
Tik nepulk,nes as nemoku atsimusinet,as esu taikus zmogus.
Aš irgi taip maniau, iki šiol, bet ką tik perskaičiau knygą "toksiski tėvai". Ir ten kaip tik rekomenduojama supykti, išsakyti nuoskaudas nors prie kapo, parašyti laišką, pasikalbėt su gyvais broliais apie vaikystę. Gal net psichologą lankyt. Ir tik tada sugebėsi tai paleist emociskai. O kitaip tiesiog nustumiam tas neigiamas emocijas į pasamone ir jos niekur nedingsta, o gadina gyvenima ir santykius su sutuoktiniu, vaikais. Sukelia depresiją, nerimą, nelaimingumo jausmą.
Nutildytos emocijos niekur nedingsta. Jos tiesiog pakeičia formą. Kad dingtų, reikia išgyventi sąmoningai is naujo, išsakyti garsiai, apkaltinti kaltuosius. Tik tada ateina susitaikymas