Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ingrida, šalna pas jus buvo?

Įdomi savaitė laukia. Bet nors palijo, nes jau dulkėjo jau viskas.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2025 05 05, 09:16)
<p>Ingrida, šalna pas jus buvo?</p><p></p><p>Įdomi savaitė laukia. Bet nors palijo, nes jau dulkėjo jau viskas.</p>

Lygtais ne.Nebuvau dar lauke,kiek per langą matau.Ir galvoju nudengti šiltnamyje pomidorus?Vakar nenudengiau net.Dar putplaščio dėžėse,nesodinu.Ko gero pradėsiu nakčiai nešti namo. rolleyes.gif
Atsakyti

Ingrida, mes 10 pasodinom ir visą savaitę jų nematysim. Pas mus plėvele dengtas šiltnamis ir jau kelinti metai pavasarį per visą perimetrą iš vidaus prišaudom nuo žemės 1.5 metro plėvelės juostą. Labai pasiteisino. Šalna eina pažeme, o ten gaunasi dviguba danga su oro tarpu.

Kiti buvo mažesni, tai jų neboginau, bet per savaitgalį kaip ūgtelėjo. Buvo maži bet kresniukai, o dabar medžiai sulapojo akyse ir meta šešėlį, tad daigai laibėja :( Nieko, kišiu iki ausų ir bus gerai.

Atsakyti

Aš iš lauko polustirolo lakštais apdėjus šiltnamy. Gal padeda

Atsakyti

Pas mus buvo šalnos, bet šiltnamyje lyg ir išgyveno viskas. Dėsiu 4 žvakės šiąnakt viduj, mama sakė padeda 

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atrodo šalnos nebuvo?
Atsakyti

Labas rytas.
Atrodo šalnos nebuvo?

Vilniuj buvo. Kaime neabejotinai buvo didelė. Dar praneša ir toliau iki -8..  Pomidorai po triguba agro, braškės po vienguba stora juoda. Šilauogės nedengtos.. nebeturiu su kuo dengt tiek.

Pažiūrėjau paskelbtą žemėlapį kiek kur temperatūros buvo.. mūsų apylinkėse rodo -9,9.. amen mano braškėms irgi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: [b!]Vakar[/b!], 10:14

Skaičiau, kad šalnos lomose, įdubose būna ir kur durpingas dirvožemis.

Atsakyti

Skaičiau, kad šalnos lomose, įdubose būna ir kur durpingas dirvožemis.

tai viskas tinka )

mama skambino, kad kaimynkos verkia jog šiltnamiuose viskas nušalo. 

Atsakyti

Ir aš pagalvojau, kad pas jus viskas tinka. Beje, aš kažkada buvau rašius, kad per Daiktų istorijas pasakojo apie to priežastį. Bet kad aš pati dabar prisiminčiau :)

Pas mus nedengta ir palikta gamtos valiai. Balkone vaikų darželis dar bujoja, tai bus kuo pakeisti tą 11 sukištų, tik derlius būtų vėlyvas.

Atsakyti

Pas mane 7 ryto tai nebuvo šalnų. Žvakės šiltnamyje uždegtos, tai tikiuosi viskas ok

Atsakyti

Pas mane 7 ryto tai nebuvo šalnų. Žvakės šiltnamyje uždegtos, tai tikiuosi viskas ok

kai šalnos keli laipsniai, žvakės gal ir padeda. Bet kai -10, tai pas mane yr nušąlę ir su įjungtu šildytuvu. 

Vienais metais, pamenu, pranešė šalnas, tai įtempėm į šiltnamį šašlykinę su žarijom. Kažkaip vėlyvos šalnos buvo, kad pomidorai jau pririšti ir uždengt be šansų.Pomidorai nenušalo, bet tada šiltnamy ir braškės augo. Tai braškių nebuvo galima valgyt, tokios rūkyto skonio buvo.

Atsakyti