Ingrida, šalna pas jus buvo?
Įdomi savaitė laukia. Bet nors palijo, nes jau dulkėjo jau viskas.
Ingrida, mes 10 pasodinom ir visą savaitę jų nematysim. Pas mus plėvele dengtas šiltnamis ir jau kelinti metai pavasarį per visą perimetrą iš vidaus prišaudom nuo žemės 1.5 metro plėvelės juostą. Labai pasiteisino. Šalna eina pažeme, o ten gaunasi dviguba danga su oro tarpu.
Kiti buvo mažesni, tai jų neboginau, bet per savaitgalį kaip ūgtelėjo. Buvo maži bet kresniukai, o dabar medžiai sulapojo akyse ir meta šešėlį, tad daigai laibėja Nieko, kišiu iki ausų ir bus gerai.
Labas rytas.
Atrodo šalnos nebuvo?
Vilniuj buvo. Kaime neabejotinai buvo didelė. Dar praneša ir toliau iki -8.. Pomidorai po triguba agro, braškės po vienguba stora juoda. Šilauogės nedengtos.. nebeturiu su kuo dengt tiek.
Pažiūrėjau paskelbtą žemėlapį kiek kur temperatūros buvo.. mūsų apylinkėse rodo -9,9.. amen mano braškėms irgi.
Ir aš pagalvojau, kad pas jus viskas tinka. Beje, aš kažkada buvau rašius, kad per Daiktų istorijas pasakojo apie to priežastį. Bet kad aš pati dabar prisiminčiau
Pas mus nedengta ir palikta gamtos valiai. Balkone vaikų darželis dar bujoja, tai bus kuo pakeisti tą 11 sukištų, tik derlius būtų vėlyvas.
Pas mane 7 ryto tai nebuvo šalnų. Žvakės šiltnamyje uždegtos, tai tikiuosi viskas ok
kai šalnos keli laipsniai, žvakės gal ir padeda. Bet kai -10, tai pas mane yr nušąlę ir su įjungtu šildytuvu.
Vienais metais, pamenu, pranešė šalnas, tai įtempėm į šiltnamį šašlykinę su žarijom. Kažkaip vėlyvos šalnos buvo, kad pomidorai jau pririšti ir uždengt be šansų.Pomidorai nenušalo, bet tada šiltnamy ir braškės augo. Tai braškių nebuvo galima valgyt, tokios rūkyto skonio buvo.