Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas.Paspaudziau ant to zolininko nuorodos.
Bet jus nemegstat perspejimo sistemu keliamo triuksmo.
Jus pacios sau fainos.
Bet ant to puslapio publikaciju tai labai didele indikacine pavojaus lempute dega.Bet ,internete galima pezet ka tik nori.Skaitytoju valia tiket ar ne.
Bet perspejimo signalai ne patys sau patikt noredami sklinda.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti

sveikos, čia citata Dauguma kiauliauogių kaupia įvairius alkaloidus (dažniausiai solaniną), yra nuodingi

kažkada norėjau auginti kaip kambarinį augalą, bet kai buvo mažų vaikų, tai atsisakiau tos minties

Atsakyti
Ta kiauliauoge dar ne didziausia problema.Nelabai kas ja iki valgomu vaisiu teisaugina.Gamta pati pasirupina,kad zmones nesamoniu neestu.
Tame zolininko puslapyje yra aprasymai augalu,kuriu sodint apie namus jokiu budu negalima.Bet jau pulsatila kelios pasodino ir perspejimo sistemos joms ne motais.
Ir tai yra kazkas tokio.Zmones tegu sodina,bet zolinikas turetu perspeti apie ta augala.Bet visi manau isjunge perspejimo sistemas. biggrin.gif
Atsakyti
tai kuo toji šilagėlė pavojinga?
Atsakyti
Labas rytas,
Vakar FB užmačiau naują augalą :
Gėlininkystės ūkis "Sodo Rožė". Absoliuti naujiena Lietuvoje! BULVIDORAS!
Tvirtina, kad ne balandžio 1 pokštas. Na man Neveronys pakeliui į kaimą , jei gausiu nusipirksiu . Kitą savaitę pradės pardavinėti .

Atsakyti
Saintlina,ar tau rupi ka as pezu.Tu priesingoje ideologijos ir propagandos puseje.Nors esi faina ,darbsti ir protinga, tas svarbiausia boba.Pulsatila yra bloga dalia nesanti gele.Ja galima pasigrozeti siluose,ten ir palikti.Is jos gaminami homeopatiniai vaistai.Ji labai nuodinga.
Ta pati galima sakyt ir apie durnaropes ir drignes.Bet cia ju pilni savartynai,karves jas nueda.Stebejau tas karves.Nieko joms nenutinka.Bet karve didele.500kg.Gal doz\es neprieda, o paskraidyt be lektuvo gauna biggrin.gif
O solanino dafiga zmones privalgo ir su skaniom darzovem,bulvem,pomidorais ,baklazanais,paprika.Todel pietu krastuose baklazanai mirkoki.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 27, 09:23)
Vakar FB užmačiau naują augalą :
Gėlininkystės ūkis "Sodo Rožė". Absoliuti naujiena Lietuvoje! BULVIDORAS!
Tvirtina, kad ne balandžio 1 pokštas. Na man Neveronys pakeliui į kaimą , jei   gausiu nusipirksiu . Kitą savaitę pradės pardavinėti .

skaičiau apie šitą jau gana seniai, bet atrodė nesąmonė kažkokia )) tai lauksim atsiliepimų iš pirmų lūpų smile.gif su nuotraukom, aišku.
Įlindau į tą sodo rožę, tai aišku užsikabaliavau ant rožių. Dar skiepytus agurkus/pomidorus radau )) bet nėr foto, kuo jie skiriasi nuo neskiepytų.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 04 27, 09:31)
Ja galima pasigrozeti siluose,ten ir palikti.Is jos gaminami homeopatiniai vaistai.Ji labai nuodinga.
Ta pati galima sakyt ir apie durnaropes ir drignes

tai bet neės gi niekas tos šilagėlės. O šiaip kampe augdama turbūt neskleis oru kokių nors ten medžiagų? Pas mus jos jokiuose šiluose neauga, aš jos gyvai turbūt išvis nesu mačiusi.
Pagooglinau, tai praktiškai niekur net nerašo, kad jos prie nuodingų būtų priskiriamos. Ot tiap, prie narcizų ir snieguolių. Nors dar paknisus radau ir prie pavojingesnių priskirtą. Bet tai kiek specialiai ieškot reikėjo.. Na, bet vis tiek simptomai suvalgius. Nevalgysim. Mažų vaikų nėr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 balandžio 2023 - 08:48
Man pavojinga ten važiuoti , turi bele kiek medėjančių bijūnų ...
O bijūnai mano silpnybė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 27, 09:47)
Man pavojinga ten važiuoti , turi bele kiek medėjančių bijūnų ...
O bijūnai mano silpnybė  biggrin.gif

tai nevaržyk savęs biggrin.gif
Atsakyti
Use and toxicity
Pulsatilla is a toxic plant. Misuse can lead to diarrhea, vomiting and convulsions,[9] hypotension, and coma.[10] It has been used as a medicine by Native Americans for centuries. Blackfoot Indians used it to induce abortions and childbirth. Pulsatilla should not be taken during pregnancy nor during lactation.[11]

Extracts of Pulsatilla have been used to treat reproductive problems such as premenstrual syndrome and epididymitis.[11] Additional applications of plant extracts include uses as a sedative and for treating coughs.[11] It is also used in the field of homeopathy.[11]
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 04 27, 09:49)
tai nevaržyk savęs  biggrin.gif

4u.gif wub.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O juos pasodinti reikia. Paskui pirmą vasarą laistyti . Ir dar su MB kariauti - jam visur netinka sodinti nes žolės negali nupjauti , reikia apipjauti tongue.gif ax.gif .
Atsakyti