Įkraunama...
Įkraunama...

Gastroezofaginio refliukso operacija

Labas vakaras, norėjau paklausti šią ligą sergančių asmenų nuomonių. Gal kas darėtės šią operaciją ? Ar ji veiksminga ? Esu 23-metų. Stemlė rašo elastingą, graži ir t.t išvada: Refliuksas. Išrašė vaistų omezo, bet nuo jų man degina skrandį. Dietos vis tiek neištversiu ir neišlaikysiu, ar operaciją veiksmingą ? Negeriu, nerūkau, gazuotų gėrimų ir t.t irgi nevartoju. Ar jaunam amžiuje gali išsivystyti vėžys ?

Atsakyti

Kiek girdejau tai 50 / 50.

Gali padeti, bet gali ir pablogeti.

Po operacijos niekada negalima vemti.

Omeprozolis yra kazkoks pasityciojimas - Nolpaza pades.

Atsakyti

Tai jeigu kokį kartą ar ką išgersi alkoholio ir neišvemsi, kas tada ? O tai vėmimas, kad negali vemt, čia blogai būtų ?

Atsakyti

Manau plystu kas ten susiuta.

Beje, kiek girdejau, operacija daro tik kada buna didelio laipsnio diafragmos (stemples) isvarza. Is lempos nedaro - nebent rastum privaciai.

O paprastas rugsties refliuksas turetu buti lengvai gydomas koreguojant rugstinguma.

As turiu negydoma - tulzies refliuksa.

Atsakyti

Tai, aš ir daryčiausiai privačioje klinikoje. Pas mane simptomai labiau panašūs į dirglosios žarnos sindromą, pasikeitęs tuštinimas, spazmai, gurguliavimas, pilvo pūtimas, nemiga, o to refliukso simptomų nejausdavau, kai pradėjau vaistus vartoti prasidėjo ir deginimo jausmas ir t.t aš tikrai neišlaikysiu visą gyvenimą tos dietos, jeigu puse dalykų atsisakau blogų, o pusės ne ? vis tiek man amen ?

Atsakyti

O tai tyrimai ka sako?

Rugstingumas? Isvarza yra? Is simptomu - rugstys kyla, stemple degina? Kartumo burnoj nebuna?

Man irgi buvo israse kazkada to Omeprozolio - pirma kart gyvenime pradejo skrandi skaudet. Sakau kad cia kazkoks pasityciojimas.

Pabandyk Nolpaza - man budavo kad kildavo rugstys nuo tam tikro maisto - nuima iskarto.

Tai pat labai gerai miegui Gerdoff sirupas (tik ne pastiles) - nepigus, bet man vienintelis, kuris bent truputi padeda del tulzies refliukso. Nuo rugsciu kilimo padeda malti linu semenys - tik ne is maximos, o is vaistines. Po situ abieju pavartojimo aisku reiketu nieko negerti ir nevalgyti.

Atsakyti

Nerašo apie jokią išvaržą, rašo, kad stemplės sieneles elastingos, gleivinė nepakitusi viskas kaip ir savo vietoje. Lotyniškai tik parašyta išvadoje gastro kažkaip biliaris.

Atsakyti

Nu nejaučiu, kad kiltų rūgštys ir pan, man pagrindiniai simptomai: Pakitęs tuštinimasis skystos išmatos, nemiga grynai dirglosios žarnos sindromos būdingi simptomai, o, ne kad krūtine skaudėtų ir pan.

Atsakyti

biliaris siaip yra tulzis. Vadinasi pradziai reiketu issiaiskinti tiksliai kas yra. As kiek dariau endoskopiju - jie pamato kad yra skrandzio, stemples pazeidimai - ir iskarto skiria dieta su Omeprozoliu - ir su isvada - GERL, gastritas.

Man taip pat nekyla rugstys, bet kartu burnoj pastoviai - teka tulzis i skrandi, ji gadina, taip pat ir stemple.

O skausmu, kazkokio spaudimo, putimo, sunkumo jausmai - pilvo virsuj ir krutinej - nebuna?

Atsakyti

Na, būna momentiniai skausmeliai apačioje, bet ne VIRŠUTINĖJE dalyje, bet mano simptomai sutampa su dirglosios žarnos sindromu, nes pasikeitęs tuštinimasis, skystas ir pan.

Atsakyti

Pas mane išvis gurguliuoja tam pilve, žarnyne gausu dujų, skystos išmatos, nemiga, nu grynai matosi, jog d

Atsakyti
Kokia nesąmonė yra operuotis tokiame jauname amžiuje. Kas ten tokia per dieta, kad visiškai neįmanoma laikytis? Joks žmogus neišsilaiko amžinai vienodai ant jokios dietos. Užtenka pradžioje susiimti ir kai viskas apsitvarko galima ir nukrypimus daryti, nieko tokio. Net sportininkai taip gyvena ir nieko, vis tiek puikūs rezultatai. Įtariu stresuoji daug. Labiausiai šitą dalyką žiūrėk, gal psichologas padėtų.
Atsakyti