čia nei kompotas, nei marinavimas, bet irgi puiki atsarga žiemai, be to, dabar pats obuolymetis

Pasidarykit obuolių sūrį:
nuvalyti, skiltelėm supjaustyti obuoliai
cukrus
obuolius užberti cukrum, palaikyti maždaug parą. Tada nupilti sultis ir virti, kol sulčių sumažės bent jau per pusę, tada sukrėsti obuoliukus ir ilgai ilgai virti. Pasidaro kaip ruda košė. Tik būtinai būtinai reikia dažnai maišyti, nes kitaip mesit puodus į šiukšlynus

Prieš baigiant galima paskaninti cinamonu, vanile, aguonom, riešutais ar dar kuo nors, dar šiek tiek pakaitint ir sudėt į sūrmaišius. Padžiaut, kai nusivarva suspaust ir toliau pakabint. Taip gali ir iki pavasario kabėt, nesugenda.
reikalavimas parašams (spausti ant užrašo)
Parašai neatitinkantys šių reikalavimų bus trinami be perspėjimo.Radus pakartotinai netvarkingą parašą, bus duodamas įspėjimas arba draudimas rašyt forume.