Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės ir kitokios pupelės

QUOTE(brashke77 @ 2006 07 16, 22:18)
o kaip reikia taisyklingai užšaldyti šparag.pupeles???  g.gif Reikia apvirti? ne?
laukiu išsamaus ir patikrinto atsakymo wub.gif


na negi niekas nežino?? unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai? g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 22:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif

g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 22:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 21:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif

Gal aš kažko nežinau unsure.gif ...Bet manau jas reikia šaldyti šviežias rolleyes.gif ...Kam virti??? blink.gif blink.gif blink.gif
Aš visada šaldau tik šviežias... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina...: 24 liepos 2006 - 22:05
Gal ir kvailas klausimas. Bet aš niekad nepirkus ir nedarius tų šparaginių pupelių blush2.gif Jos skinamos kokios -dar žalios spalvos ar jau pageltę?
Mama pasodinus šparaginių pupelių turi, tai žiūriu jos jau pageltę. Mama sugalvojo, kad turbūt jau laikas jas nuskint būtų. Bet aš mąstau, kad jos jau gal perdžiūvę, gal reikėjo skinti kai jos žalios spalvos buvo? Nu jos dabar atrodo, taip kaip sunokę pupelės būna, kai jas jau skint reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2006 07 28, 10:54)
Gal ir kvailas klausimas. Bet aš niekad nepirkus ir nedarius tų šparaginių pupelių  blush2.gif Jos skinamos kokios -dar žalios spalvos ar jau pageltę?
Mama pasodinus šparaginių pupelių turi, tai žiūriu jos jau pageltę. Mama sugalvojo, kad turbūt jau laikas jas nuskint būtų. Bet aš mąstau, kad jos jau gal perdžiūvę, gal reikėjo skinti kai jos žalios spalvos buvo? Nu jos dabar atrodo, taip kaip sunokę pupelės būna, kai jas jau skint reikia  g.gif



Šparaginių pupelių būna ivairių spalvų: geltonų, žalių, violetinių. smile.gif Pupeles reikia skinti plonesnes, tada jos būna daug skanesnės. bigsmile.gif Pati pupelė (ankšties viduje) turi būti šiek tiek didesnė už grūdą. mirksiukas.gif
Atsakyti
norėčiau paklausti, kiek maždaug laiko reikia apvirti šparaginėms pupelėms?
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 20:02)
na negi niekas nežino??  unsure.gif

bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu karsta.gif

apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?  g.gif

laukiu 'paprotinimo'... rolleyes.gif



ir aš taip daraiu perskaičiusi konservavomo knygoje, bet buvo nelabai gerai, neskanios, isvirus neminkštos, nors šaldžiau jaunas pupeles.
kas žino gerenį būdą, kol pupelės dar neperaugo?
Atsakyti
QUOTE(Saran @ 2006 08 02, 10:40)
ir aš taip daraiu perskaičiusi konservavomo knygoje, bet buvo nelabai gerai, neskanios, isvirus neminkštos, nors šaldžiau jaunas pupeles.
kas žino gerenį būdą, kol pupelės dar neperaugo?

Kam taip vargti g.gif Geriausia pupeles skinti jaunas,nuplauti, nusausinti ir dėti į specialias šaldymo dėžutes ar maišelius bigsmile.gif ...Nedingsta jokie vitaminai smile.gif ...Galima šaldyti ir supjaustytas, žiūrint ko reikia bigsmile.gif ...O jeigu virti, tai tada reikia tik konservuoti su marinatu... rolleyes.gif Na, bent jau mano nuomonė tokia. bigsmile.gif
Atsakyti
Šparaginių pupelių mišrainė

REIKĖS:

1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!! thumbup.gif
Atsakyti
Išvirtas šparagines pupeles pavolioji po išplaktą kiaušinį, po to po smulkintus džiūvėsėlius ir kepi keptuvėje, dar pabarstyti vegetos pagal skonį. Galima valgyti prie įvairių mėsos gaminių ar vištienos, taip pat ir vienas. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Daina... @ 2006 08 02, 12:36)
Kam taip vargti g.gif Geriausia pupeles skinti jaunas,nuplauti, nusausinti ir dėti į specialias šaldymo dėžutes ar maišelius bigsmile.gif ...Nedingsta jokie vitaminai smile.gif ...Galima šaldyti ir supjaustytas, žiūrint ko reikia bigsmile.gif ...O jeigu virti, tai tada reikia tik konservuoti su marinatu... rolleyes.gif  Na, bent jau mano nuomonė tokia. bigsmile.gif


Na šiemet ir pas mane užderėjo daug šparaginių.Pupeles aš irgi šaldau nevirtas,maišeliuose.Paskui pasiimi kiek reikia,išsiverdi.Naudoju troškiniams,sriubai.Na čia gal parašysiu ne vietoj,bet dariau tokią mišrainę:
0,5kg šparaginių
200g fermentinio sūrio
svogūnas
didelis obuolys
druskytė,pipiriukai,krapai,petražolės
Ankštis išvirti,supjaustyti,obuolį sutarkuoti stambiau,sūrį-smulkiau,svogūnėlį ir žolytes smulkiai supjaustyti ir viską sumaišyti su lengvu majonezu. thumbup.gif
Atsakyti