Žemaika, ačiū
O šįvakar valgėme "Balandėlių" apkepą... Labai mėgstu balandėlius, bet juos daryti daug terlionės, tad kadaise radau šį receptą ir iki šiol neatsidžiaugiu
Balandėlių apkepas1 kg maltos jautienos
1 -2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
100 - 200 ml pomidorų padažo
1,5 kg susmulkinto kopūsto
1 puodelis nevirtų ryžių
1 a. š. druskos
3 puodeliai jautienos sultinio
Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius, faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min.
P. S. puodelis - 236 ml. Kartais dar įdedu tarkuotos morkos... Po valandos įmaišiau nedidelį indelį grietinės... Druskos nedėjau, nes sultinį ruošiau iš kubelių

Dariau su kalakutienos faršu ir su vištienos sultiniu