
Skaniausi žemaičių blynai, kurių sudėtis yra virtos bulvės ir krakmolas, daugiau nieko

QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 11:23)
Skaniausi žemaičių blynai, kurių sudėtis yra virtos bulvės ir krakmolas, daugiau nieko 

o kam tas krakmolas


QUOTE(ingauk @ 2009 01 17, 16:34)
aš visada tik su krakmolu darau,kitaip ir neįsivaizduoju, kai išmokė vyro močiutė (žemaitė), tai net nebandau kitų variantų.
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 15:06)
aš visada tik su krakmolu darau,kitaip ir neįsivaizduoju, kai išmokė vyro močiutė (žemaitė), tai net nebandau kitų variantų.
as irgi tik su krakmolu darau

QUOTE(viduciux @ 2009 01 17, 21:05)
pirma karta vakar gamina, su miltais. pabandziau i viena porcija maziau ideti ir i kita porcija daugiau ideti miltu.. net nezinau kaip skaniau, man buvo labai skanu, nors ir pirmas kartas. reikes pabandyti su krakmolu dabar. aciu labai Lane uz rastus receptus.

QUOTE(Nerytė @ 2008 11 15, 13:45)
Prisiviriau bulvių, tai ryt bandysiu daryt šitą patiekaliuką. Užduosiu labai durną klausimą


QUOTE(*Caras* @ 2009 01 21, 21:35)
Prisiviriau bulvių, tai ryt bandysiu daryt šitą patiekaliuką. Užduosiu labai durną klausimą
- kaip tuos švilpikus formuot? Ar paprastai imt su ranka ir daryt formą, ar juos reikia pakočiot su kočėlu? 


Rankom.
o aš užduosiu dar vieną durną klausimą
rankas drėkinti vandeniu, ar pasibarstyti miltais ar krakmolu
man tešla kažkokia skysta gaunasi ir limpa prie rankų, tai dabar klausimas ar dėl to kad su blenderiu tryniau, ar dėl to kad bulvės mažytės


man tešla kažkokia skysta gaunasi ir limpa prie rankų, tai dabar klausimas ar dėl to kad su blenderiu tryniau, ar dėl to kad bulvės mažytės

QUOTE(gi2lux @ 2009 01 22, 08:53)
o aš užduosiu dar vieną durną klausimą
rankas drėkinti vandeniu, ar pasibarstyti miltais ar krakmolu
man tešla kažkokia skysta gaunasi ir limpa prie rankų, tai dabar klausimas ar dėl to kad su blenderiu tryniau, ar dėl to kad bulvės mažytės


man tešla kažkokia skysta gaunasi ir limpa prie rankų, tai dabar klausimas ar dėl to kad su blenderiu tryniau, ar dėl to kad bulvės mažytės

Turbūt trynei su blenderiu atvėsusias jau (nors su blenderiu ir karštos lipnios gaunasi


Aš kai taip darau, man irgi lipni tešla visada gaunasi, niekas nepadeda, tik vandenukas šiek tiek formuojant gelbsti. O jei trinu karštas kaip bulviu košei rankiniu būdu, ir po to dar šiek tiek pravėsusias, tada nesigauna lipni masė, kai atvėsta

o as svilpikus orkaitej kepu, visai liuks gaunasi

pigus ir paprastas receptukas-bulviu apkepas:
bulves supjaustyti kubeliais ar kitap, zodziu pasmulkinti. jas apvirti vandens-pieno pripildytam puode.
susmulkinti mesyte(tinka rukyta sonine, kumpelis, desreles, siaip mesgaliu likuciai,zodziu ka randam saldytuve
)
tada deti i karsciui atsparu inda sluoksniais apvirtas bulves -mesyte-bulves....
pabarstant kmynais, ir fermentiniu suriu, bei bulviu prieskoniais. galima dar deti svogunu, ar kitokiu darzoviu ,jei patinka.kai indas prisipildo uzpilti grietine sumaisyta su majonezu, arba vien tik grietinele, ant virsaus taip pat pabarstyti suriu
mums dar patinka iberti sluoksniuojant krapu, petrazoliu(naudoju saldytus).
kepti orkaiteje kol issilydys suris. valgom su raugintais/marinuotais agurkeliais. labai sotu ir skanu
arba dar skanus is vaikystes receptas bulves sutarkuoti per burokine tarka ir kepti ikaitintame aliejuje keptuveje su prieskoniais. taip pat su agurkeliais ar pomidorais konservuotais valgom
bulves supjaustyti kubeliais ar kitap, zodziu pasmulkinti. jas apvirti vandens-pieno pripildytam puode.
susmulkinti mesyte(tinka rukyta sonine, kumpelis, desreles, siaip mesgaliu likuciai,zodziu ka randam saldytuve

tada deti i karsciui atsparu inda sluoksniais apvirtas bulves -mesyte-bulves....
pabarstant kmynais, ir fermentiniu suriu, bei bulviu prieskoniais. galima dar deti svogunu, ar kitokiu darzoviu ,jei patinka.kai indas prisipildo uzpilti grietine sumaisyta su majonezu, arba vien tik grietinele, ant virsaus taip pat pabarstyti suriu

kepti orkaiteje kol issilydys suris. valgom su raugintais/marinuotais agurkeliais. labai sotu ir skanu

arba dar skanus is vaikystes receptas bulves sutarkuoti per burokine tarka ir kepti ikaitintame aliejuje keptuveje su prieskoniais. taip pat su agurkeliais ar pomidorais konservuotais valgom
