QUOTE (Elena @ 2004 04 22, 07:57) |
PilvuLka, aš kartais laikau majoneze ir dvi paras ko daugiau to skanesne mesa, su actu nemarinuoju, irgi išspaudžiu citrinos sulčių.O kaip atsibosta mėsa, mes perkam vištienos kumpelius, marinuojam ir kepam O kai jau ir vištienos nesinori - tada lašišos arba upėtakio kepsneliai labai skanu ant grotelių Priedo pripjaustau daržovių bliudą: baklažanas, cukinija, papriką, pomidoras, apibarstau prieskoniais ir irgi apkepam ant grotelių Taip galima ir prie šašlyko padaryti, liuks..tik reikia prieskonių nepagailėti. Kaip gerai kad prasidejo žalios užuolaidos |
Tai dar i majoneza ir citrinos dedi???
Graikiskai marinuotas saslykas ..
marinuoti reikia aluje .. neapsakomas skonis visa kita dedama kaip paprastiems saslykams svogunai ir t.t... tiesa nereikia jokios citrinos rugsties ar acto.
apie obuoliu sulciu marinata galiu pasakyti tiek kad kazkkada valgew jame marinuotas vistu slauneles .. tikrai super skanu
marinuoti reikia aluje .. neapsakomas skonis visa kita dedama kaip paprastiems saslykams svogunai ir t.t... tiesa nereikia jokios citrinos rugsties ar acto.
apie obuoliu sulciu marinata galiu pasakyti tiek kad kazkkada valgew jame marinuotas vistu slauneles .. tikrai super skanu
PilvuLka, jei marinuoju majoneze - daugiau nieko nededu
Aušrinė, , daržovės supjaustau, apibarstau prieskoniais, ir kepu ant grotelių iš abiejų pusių...Kartais buna ir ant iešmo darau:
cukinija, baklažanas, pievagrybių, paprikos,1 šaukštas citrinos sulčių,druskos, prieskonių,alyvų aliejaus
cukiniją nuplauti ir supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais. Baklažaną nuplauti ir supjaustyti 2 cm pločio pusgriežiniais. Nuvalyti pievagrybius. Viską apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti , apibarstyti prieskoniais ir aptepti aliejumi.Ant iešmuko suverti: cukiniją, baklažaną, pievagrybį, aitriają papriką, ... Kepti apie 15 min.
Vištiena marinuoju panašiai kaip ir mėsą. Bandžiau su santa marijos marinatu vištienai
VIŠTIENOS ŠLAUNELĖS KEPTOS ANT GROTELIŲ
šlaunelės, šaukštai medaus, šaukštai aliejaus ,1 citrinos sultis,druska, prieskoniai
Nuplautas, nusausintas šlauneles įtriname druska ir prieskoniais. Medus gerai išmaišomas su citrinos sultimis ir aliejumi. Gautą padažą užpilame ant šlaunelių ir išmaišome. Palaikome 2-3 valandas ir kepame. Kad šlaunelės nepriliptų prie grotelių patepu jas su aliejum.
Galima daryti marinadą : sojos padažas+citrinos sultys+prieskoniai
Prieš kepant galima vištiena apibarstyti kariu
Aušrinė, , daržovės supjaustau, apibarstau prieskoniais, ir kepu ant grotelių iš abiejų pusių...Kartais buna ir ant iešmo darau:
cukinija, baklažanas, pievagrybių, paprikos,1 šaukštas citrinos sulčių,druskos, prieskonių,alyvų aliejaus
cukiniją nuplauti ir supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais. Baklažaną nuplauti ir supjaustyti 2 cm pločio pusgriežiniais. Nuvalyti pievagrybius. Viską apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti , apibarstyti prieskoniais ir aptepti aliejumi.Ant iešmuko suverti: cukiniją, baklažaną, pievagrybį, aitriają papriką, ... Kepti apie 15 min.
Vištiena marinuoju panašiai kaip ir mėsą. Bandžiau su santa marijos marinatu vištienai
VIŠTIENOS ŠLAUNELĖS KEPTOS ANT GROTELIŲ
šlaunelės, šaukštai medaus, šaukštai aliejaus ,1 citrinos sultis,druska, prieskoniai
Nuplautas, nusausintas šlauneles įtriname druska ir prieskoniais. Medus gerai išmaišomas su citrinos sultimis ir aliejumi. Gautą padažą užpilame ant šlaunelių ir išmaišome. Palaikome 2-3 valandas ir kepame. Kad šlaunelės nepriliptų prie grotelių patepu jas su aliejum.
Galima daryti marinadą : sojos padažas+citrinos sultys+prieskoniai
Prieš kepant galima vištiena apibarstyti kariu
Idomu ar galima vistiena marinuoti su mineraliniu? o gal kaip kitaip?
As saslykus marinuoju taip:
2kg sprandine, vistienos ar mentes.
0.5-1kg svogunu
0.5l mineralinio, butinai Vytauto arba kokio kito suraus ir su burbuliukais
0.5l kefyro
1pok santa maria prieskoniai saslykui ir dar juodu pipiru
1 saukstas acto ( sau deciau 2 citrinas , bet vyras dievina tik su actu)
Jei darau is mentes dedu dar sauksteli sodos(minkstuciai gaunasi, niekas neatskyre , kad ne sprandas )
Stengiuosi padaryti pries pora dienu ir vis pamakaluoju, kad burbuliuotu.
2kg sprandine, vistienos ar mentes.
0.5-1kg svogunu
0.5l mineralinio, butinai Vytauto arba kokio kito suraus ir su burbuliukais
0.5l kefyro
1pok santa maria prieskoniai saslykui ir dar juodu pipiru
1 saukstas acto ( sau deciau 2 citrinas , bet vyras dievina tik su actu)
Jei darau is mentes dedu dar sauksteli sodos(minkstuciai gaunasi, niekas neatskyre , kad ne sprandas )
Stengiuosi padaryti pries pora dienu ir vis pamakaluoju, kad burbuliuotu.
O galinma vistyte paruost su druskyte, pipiriukais ir cesnaku?Palaikyt para ir kepti ant iesmo? Ar iskeps ji man?
Niekada nesirenku specialiai mesos, kokios turiu tokia ir uzraugiu.Vistiena dazniausiai raugiu majoneze , pridedu prieskoniu ir daug cesnako.
Bet skaniausias saslykas tada, kai gera kompanija, geras oras ir nuotaika liuks
Bet skaniausias saslykas tada, kai gera kompanija, geras oras ir nuotaika liuks
QUOTE (tolita @ 2004 04 22, 17:08) |
Niekada nesirenku specialiai mesos, kokios turiu tokia ir uzraugiu.Vistiena dazniausiai raugiu majoneze , pridedu prieskoniu ir daug cesnako. Bet skaniausias saslykas tada, kai gera kompanija, geras oras ir nuotaika liuks |
Tai galiu ta vistiena uzraugt bendrame inde su mesa? raugsiu majoneze?
QUOTE (PilvuLka @ 2004 04 22, 17:12) | ||
Tai galiu ta vistiena uzraugt bendrame inde su mesa? raugsiu majoneze? |
Kadangi tokio recepto nemaciau dristu pasiulyti:
2 kg srandines
4 apelsinai
2 citrinos
4 svogunai
cukraus pagal skoni
prieskoniu butiai be druskos
Butelis mineralinio vandens. Butinai be jokio skonio (citrinu, persiku ar panasiai)
Supjaustome mesa.
Kiek galma smulkiau supjaustome svoguna.
Apelsinus su odele supjaustome plonomis riekelemis .
Taip pat supjaustome citrina .
Viska sudedame i inda. Dedeme prieskonius ir cukru. Viska kruopsciai ismaisome paspausdami paminkydami mase, kol si nelimpa prie ranku.Tada uzpilame mineraliniu. 1,5 - 2 val palaikome. Suvere saslykus ant iesmeliu juos turime pabarstyti druska. Tik nedekite druskos anksciau, nes bus nesultingi! Sis receptas netinka jeigu mesa marinate norite palaikyti ilgiau. Ilgai laikant rezultatas gausis apgailetinas. Sio recepto esme sultinga mesa ir nuostabus aromatas.
2 kg srandines
4 apelsinai
2 citrinos
4 svogunai
cukraus pagal skoni
prieskoniu butiai be druskos
Butelis mineralinio vandens. Butinai be jokio skonio (citrinu, persiku ar panasiai)
Supjaustome mesa.
Kiek galma smulkiau supjaustome svoguna.
Apelsinus su odele supjaustome plonomis riekelemis .
Taip pat supjaustome citrina .
Viska sudedame i inda. Dedeme prieskonius ir cukru. Viska kruopsciai ismaisome paspausdami paminkydami mase, kol si nelimpa prie ranku.Tada uzpilame mineraliniu. 1,5 - 2 val palaikome. Suvere saslykus ant iesmeliu juos turime pabarstyti druska. Tik nedekite druskos anksciau, nes bus nesultingi! Sis receptas netinka jeigu mesa marinate norite palaikyti ilgiau. Ilgai laikant rezultatas gausis apgailetinas. Sio recepto esme sultinga mesa ir nuostabus aromatas.
O mes dabar dazniausiai kepam nebe saslykus,o tokia ''makaliuze'':priprieskoniuotas farsas,kubeliais bulves,riekelem morkos,kopusto,paprika,svogunas,cesnakas,prieskoniai,ant virsaus pomidoru padazas.Viska i folija ir ant zariju.Nedidelius mes juos darom,iskepa greiciau.O prideti galima visokiu darzoviu pagal sezona ir pomegius.Skanu,kaip ir viskas,ka gamtoj valgai.
Daidora labai idomus receptas. Rytoj ismeginsim , nes vazuojam i sodyba.