Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(manilla @ 2008 05 10, 12:05)
Bandysiu ir aš šiandien tokią mėsytę pagamint.Nes tik dabar sužinojau,kad vakare bus dedukų ir močiučių antplūdis,tai galvoju spėsiu pamarinuot mėsytę g.gif tik norėjau jūsų paklaust ar verta dar kokių ryžių prie jos daryt ar gal bulvių folijoj keptų irgi ant laužo  doh.gif  doh.gif

sveika, jei dar ne pervelu atsakyt:) man kazkaip prie tokiu mesyciu labiu tinka darzoves kptos apie kurias rasiau, bulves ir ryziai prie "zieminiu'maistu bent jau man skaniau. Jei galesi, parasyk ar pavyko:smile.gif
Atsakyti
o man bulves keptos lauze niam niam, o jei dar su cesnakiniu padazu rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
o dar jei keptos folijoj,ir prideta rukytu lasinuku ir yvairiu prieskoniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(weni @ 2008 05 15, 15:30)
o dar jei keptos folijoj,ir prideta rukytu lasinuku ir yvairiu prieskoniu thumbup.gif

acha as irgi kartais taip kepu, tik vietoj lasinuku sonines dedu thumbup.gif
Atsakyti
nu vienu zodziu ir suriuko dar i tafolija prie bulvikiu ipjaunu thumbup.gif
Atsakyti
nezinau ar kas dare bet as tai daznai gaminu jei ruosiam alaus vakareli.Iskepu maziukus blynelius,plonumo kaip lietiniai tik tiek kad darai maziukus ir i vidu dedi idara.Tarkuotas suris virtas kiausinis rukytas kumpis arba sonine,majonezas ,cesnakas,prieskoniai .Isuki i ta maza blyneli ydara ir poto apkepini.Sis patiekalas skaitosi prie alaus ,bet mes ji vezames ir i gamta ir i keliones tiesiog paragaukit
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo paprastu, bet nepaprastai skaniu receptėliu. Imi vištos sparnelius,prikrauni gausiai pjaustytų svogūnų, prisūdai, pripipirini,užpili keliais šaukštais gryno acto ir keliais šaukštais stiklinėje vandens ištirpintu medumi.(tiksliai proporcijų nepasakysiu, visad ragauju, ko būna tobula biggrin.gif )
Seniau nemėgdavau keptų sparnelių, bet kai pas anytą kaime buvo patikėta man staigiai suruošti viską, o jokių prieskonių ar majonezų nebuvo, tai va tokį receptuką sumąsčiau, o dabar tik tokį ir tenaudoju. Nu man nepaprastai skanu.
Tik va vienas dalykas, gal nuo medaus labai apdega odelės (nu bet ir juodos skanio biggrin.gif ), tai gal geriau jas nuimti.

Beje, analogišką receptą naudoju ir normaliems šašlykams, o ne šlaunelėms. Tik dar garstyčių kelis šaukštus įmaišau.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
sweikutes,
gal labai nesupyuksit iir man padesit, ryt man pykknykas o ka gamimint nezinau, tikiuosi padesit ka galima be saslyko dar padaryt, padekit tikkrai sdkubu, nepykit uz klaidas nes tiktrrai skubu
Atsakyti
QUOTE(weni @ 2008 05 23, 00:07)
nezinau ar kas dare bet as tai daznai gaminu jei ruosiam alaus vakareli.Iskepu maziukus  blynelius,plonumo kaip lietiniai tik tiek kad darai maziukus ir i vidu dedi idara.Tarkuotas suris virtas kiausinis rukytas kumpis arba sonine,majonezas ,cesnakas,prieskoniai .Isuki i ta maza blyneli ydara ir poto apkepini.Sis patiekalas skaitosi prie alaus ,bet mes ji vezames ir i gamta ir i keliones tiesiog paragaukit


Nelabai supratau blush2.gif Tai idara reikia deti ant teslos g.gif Ar kai iskepa blyneliai g.gif
Labai sudomino mane tie blyneliai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 22, 15:29)
bet actas nelabai sveika, geriau su majonezu, pomidoru padazu, mineraliniu, kefyru ir pan.


Cia Jus klystat ,nes daug baisiau majonezas ax.gif Rimtai-negalima kepti majonezo.Neberandu nete kur buvo didziulis straipsnis-kepant ivyksta kazkokia reakcija..nebepamenu blush2.gif Zodziu kepti su majonezu negalima,o vaikams duoti ,tai isvis doh.gif
(nors anksciau pati labai sekmingai kepdavau,dabar bijau verysad.gif )
Papildyta:
QUOTE(Indere @ 2007 08 08, 12:21)
Man i sezono pabaiga visi tie shashlykai, kepsniai ir pan. jae nelabai praeina smile.gif Tai mes kepam suri - Zanavyku ar kitoki varshkes suri. Uztenka jam kokiu 5 min. tai galite ant pacio galo deti - iskepus deshroms ir shashlams. Supjaustom suri per puse ishilgai ir ir dar i 2 dalis, viso gaunasi 4 kepsniukai ir ant groteliu. Niam niam.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Butinai bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Idomu butu paskaityti ta straipsni del majonezo... man labai patinka marinuota majoneze mesa ant lauzo rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip matau cia daug prirasyta apie marinavima majoneze, o kaip del kefyro? Kokie butu atsiliepimai ? Kokius prieskonius det , marinuojant su kefyru, ar tokius pacius kaip su majonezu?
Savaitgali vaziuoju svesti gimtadieni, nenoreciau padaryti daug neskanaus saslyko ax.gif
Atsakyti
as prasysiu pagalbos, saslykus marinuoju pirma karta - nusipirkau kiaulienos sprandines, majonezo ir prieskoniu saslykams be druskos. Kai pirkau mesa patare pries kepant ideti mesa minkstinancios druskos truputeli. Nusipirkusi paskaiciau, kad reikia ja deti 20-60 min iki kepimo ir deti kaip ir paprastos druskos panasiai.
Klausimas toks: jeigu as siandien sumaisau saslykus su majonezu ir prieskoniais be druskos, o kepu sekmadieni, ar mesai nieko nenutiks (del to kad marinuosis be druskos) ar geriau deti paprastos druskos dar prie prieskoniu siandien, o mesa minkstinancia druska tik pries kepima?

Labai lauksiu Jusu atsakymo, dekoju is anksto 4u.gif
Atsakyti