Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(det @ 2008 06 06, 14:00)
as prasysiu pagalbos, saslykus marinuoju pirma karta - nusipirkau kiaulienos sprandines, majonezo ir prieskoniu saslykams be druskos. Kai pirkau mesa patare pries kepant ideti mesa minkstinancios druskos truputeli. Nusipirkusi paskaiciau, kad reikia ja deti 20-60 min iki kepimo ir deti kaip ir paprastos druskos panasiai.
Klausimas toks: jeigu as siandien sumaisau saslykus su majonezu ir prieskoniais be druskos, o kepu sekmadieni, ar mesai nieko nenutiks (del to kad marinuosis be druskos) ar geriau deti paprastos druskos dar prie prieskoniu siandien, o mesa minkstinancia druska tik pries kepima?

Labai lauksiu Jusu atsakymo, dekoju is anksto 4u.gif

Jei bijai, kad saslykas gali buti kietas, tai patarciau marinuoti siandien su actu, o rytoj vakare majonezo ideti ir tada nereikes jokios minkstinancios druskos (paprastos tai rekes ideti, kai su actu uzpilsi) ir gausis tau saslykas net minkstas bet ir labai svelnaus skonio.
Atsakyti
tai kad jau viskas i majoneza sudeta, tik be druskos... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marin_ka @ 2008 06 05, 00:38)
Kaip matau cia daug prirasyta apie marinavima majoneze, o kaip del kefyro? Kokie butu atsiliepimai ? Kokius prieskonius det , marinuojant su kefyru, ar tokius pacius kaip su majonezu?
Savaitgali vaziuoju svesti gimtadieni, nenoreciau padaryti daug neskanaus saslyko  ax.gif

Patys pačiausi šašlykai gaunasi marinuojant su kefyru. Net per kelias valandas puikiai suminkštėja kiaulienos kumpis (spandinė per brangu). 1kg mėsos imu stiklinę kefyro ir beriu pusę pakelio Avokado ar tai Advokato (nepamenu) kiaulienos prieskonių. Paragauju, bet paprastai druskos netrūksta. Tada dar česnako kokias 4 skilteles išspaudžiu. Liuks gaunasi, be to, ne taip riebu, kaip darant su majonezu ir tikrai nebūna sausa, kaip kad su actu. Pabandykit
Atsakyti
Sian padariau eksperimenta spec. barbekiu padaziukui, labai gerai gavosi:

3 skilteles cesnako ispausti i puse stiklines alyvu aliejaus
2 dideles geltonas ar raudonas paprikas isdarineti, perpjovus per puse kepti ant groteliu kol paskrus ir suminkstes, kartais patepant alyvu aliejum su cesnaku, papipirinti, padruskinti ir pacukrinti
Visa galva cesnako suvynioti i folija ir kepti ant groteliu kol visai suminkstes

Iskepusias paprikas supjaustyti labai smulkiais gabaliukais, prideti 2 marinuotas irgi smulkiai supjaustytas paprikas, isspausti visa kepta cesnaka ir gerai sumaisyti. Is prieskoniu prideti likusi alyvu alieju su cesnaku, balzaminio acto pora saukstu, Tabasko ir Worcestershire padazo, italisku zoliu (arba petrazoliu), pagal skoni prideti pomidoru padazo (bet kad nebutu per skysta).

Tinka prie ant groteliu keptos vistienos, jautienos, desreliu ar darzoviu. Galima is karto pasidaryti daugiau keliems kartams thumbup.gif

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2008 06 07, 13:10)
Patys pačiausi šašlykai gaunasi marinuojant su kefyru. Net per kelias valandas puikiai suminkštėja kiaulienos kumpis (spandinė per brangu). 1kg mėsos imu stiklinę kefyro ir beriu pusę pakelio Avokado ar tai Advokato (nepamenu) kiaulienos prieskonių. Paragauju, bet paprastai druskos netrūksta. Tada dar česnako kokias 4 skilteles išspaudžiu. Liuks gaunasi, be to, ne taip riebu, kaip darant su majonezu ir tikrai nebūna sausa, kaip kad su actu. Pabandykit

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif jaugal kokie 5 metai tiks su kefytu marinuoju, neriebu thumbup.gif nebrangu thumbup.gif actas-tai mesos gadinimas irnesakyk.gif as dazniausiai perku mente, is jos skanesnis nei kumpio, ji sultingesne, minkstesne, aisku svarbiausia, kad ne seno gyvulio papultu mirksiukas.gif Svoguna tarkuoju burokine tarka ax.gif dazniausiai is vakaro uzpilu raugintom pasukom arba kefyru, ryta pritarkuoju svoguno,ir pries pat kepima sudau mirksiukas.gif Bet uztenka ir keliu valandu, jei ka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saitana @ 2008 06 02, 16:33)
Nelabai supratau  blush2.gif Tai idara reikia deti ant teslos g.gif Ar kai iskepa blyneliai g.gif
Labai sudomino mane tie blyneliai  4u.gif
Papildyta:
Cia Jus klystat ,nes daug baisiau majonezas  ax.gif Rimtai-negalima kepti majonezo.Neberandu nete kur buvo didziulis straipsnis-kepant ivyksta kazkokia reakcija..nebepamenu  blush2.gif Zodziu kepti su majonezu negalima,o vaikams duoti ,tai isvis  doh.gif
(nors anksciau pati labai sekmingai kepdavau,dabar bijau  verysad.gif )
Papildyta:

4u.gif  4u.gif  4u.gif
Butinai bandysiu bigsmile.gif

taip ydara dedi i iskepta blyneli kaip lietiniai turi buti plonas blynas tik ji darai ne per visa keptuve ,na turiu omeni blyna,kepi maziukus skystos teslos blynelius ir i dedi idara truputi susuki ir apkepini thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(domutiene @ 2008 06 06, 14:41)
Jei bijai, kad saslykas gali buti  kietas, tai patarciau marinuoti siandien su actu, o rytoj vakare majonezo ideti ir tada nereikes jokios minkstinancios druskos (paprastos tai rekes ideti, kai su actu uzpilsi) ir gausis tau saslykas net minkstas bet ir labai svelnaus skonio.

jeigu nori kad butu saslykas minkstas visada pries kepant ipilk aliejaus geriausia alyvuogiu ,bet galima ir paprasta,tada ir kieciausia mesa suminkstins
Papildyta:
zinokit mamytes vasara pas mus kieme lauzas negesta kepam viska salykus isbandziau jau visokius i juos galima deti daug ka ,kaip sakoma visko ko turi skaniausi man buna su visokiais zalumynais,kiekviena karta darau vis kitaip ir viska is savo fantazijos,ir su majonezu,ir su tomatu,ir su alum,ir su vynu ,ir su garstyciom,ir su mineraliniu.Na bet sy karta kepiau karpio saslyka ir kas meksta karpy tai nezinau visi kieme pirstus laize reikia sviezio karpio, lauro lapeliu,cesnaku,druskos ir pipiru.karpi isvalyti nupjauti nuo pagrindinio kaulo,supjaustyti gabaleliais ir supilti prieskonius uztenka kokia 4val.kepkit ant groteliu ,o kad nepriliptu patepkit groteles lasiniais,na kas megsta zuvy tikrai siulau pabandyti
Atsakyti
QUOTE(weni @ 2008 06 10, 22:18)
taip ydara dedi i iskepta blyneli kaip lietiniai turi buti plonas blynas tik ji darai ne per visa keptuve ,na turiu omeni blyna,kepi maziukus skystos teslos blynelius ir i dedi idara truputi susuki ir apkepini thumbup.gif
Papildyta:


aciuks.gif pabandysiu butinai
Papildyta:
QUOTE(weni @ 2008 06 10, 22:18)
.Na bet sy karta kepiau karpio saslyka ir kas meksta karpy tai nezinau visi kieme pirstus laize reikia sviezio karpio, lauro lapeliu,cesnaku,druskos ir pipiru.karpi isvalyti nupjauti nuo pagrindinio kaulo,supjaustyti gabaleliais ir supilti prieskonius uztenka kokia 4val.kepkit ant groteliu ,o kad nepriliptu patepkit groteles lasiniais,na kas megsta zuvy tikrai siulau pabandyti


bigsmile.gif uz sita receptuka tai DIDZIAUSIAS ACIU 4u.gif 4u.gif Butinai bandysiu ax.gif Nors taip nemegstu pati su zuvim dirbtis blush2.gif ,bet laaabai megstu karpi essen.gif Butinai pabandysiu ax.gif
Atsakyti
Aš savaitgalį paeksperimentavau su vištiena, kurios šašlykų šiaip niekad turbūt ir nebuvau darius. Ne kaži ką turėjau marinavimui, tai naudojau mineralinį, ko niekad nebuvau bandžius. O gavos laaaaaabai skanu, tai nusprendžiau receptu pasidalint smile.gif

Ėmiau paprastas neriebias vištos šlauneles su kaulu (būna Maximoj, pakuotėse po tris-keturias nedideles šlauneles supakuota). Kaulus išpjoviau (kaimo fauna džiaugėsi... biggrin.gif ), tada įtryniau prieskoniais (naudojau kaukazietiškus, maltai mėsai, kepsniams), įbėriau pipirų, puse citrinos išspaudžiau, užpyliau Bonaqua mineraliniu (kad vos vos apsemtų mėsą) ir dar porą šaukštų aliejaus. Mėsą prispaudžiau inde, o kepėm sekančią dieną (turbūt galima ir trumpiau marinuot, tik taip gavos, kad kepėm ant rytojaus).

Na, žinokit, vištiena gavosi sultinga, neriebi, bet ir ne sausa, tirpo burnoj.... Niam niam smile.gif sakiau nuo šiol mėginsiu ir kokią kiaulę/jautį marinuot su mineraliniu, gal irgi gerai gausis smile.gif
Atsakyti
Atrodo perskaiciau viska g.gif Gal neradau blush2.gif
Kaip kepate jautiena ant zariju g.gif Kaip reikia padaryti,kad ji butu minksta ir ne sausa g.gif Valgiau ne karta kelionese,bet pati niekad nesu darius schmoll.gif
Atsakyti
O mes isbandem saslyka marinuota pomidoru sultyse thumbup.gif thumbup.gif man labai patiko thumbup.gif thumbup.gif paskui pamasciau, kad gal netgi darzoviu sultyse butu dar geriau thumbup.gif thumbup.gif aisku mesa buvo ir su prieskoniais ismaisyta, ir svogunu ipjaustyta mirksiukas.gif o mesa tai buvo zveriena -sernas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 13 birželio 2008 - 14:08
QUOTE(bonda @ 2008 06 13, 15:59)
O mes isbandem saslyka marinuota pomidoru sultyse thumbup.gif  thumbup.gif man labai patiko thumbup.gif  thumbup.gif  paskui pamasciau, kad gal netgi darzoviu sultyse butu dar geriau thumbup.gif  thumbup.gif aisku mesa buvo ir su prieskoniais ismaisyta, ir svogunu ipjaustyta mirksiukas.gif  o mesa tai buvo zveriena -sernas thumbup.gif


Gal jautiena pabandyt,taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 06 13, 14:59)
O mes isbandem saslyka marinuota pomidoru sultyse thumbup.gif  thumbup.gif man labai patiko thumbup.gif  thumbup.gif  paskui pamasciau, kad gal netgi darzoviu sultyse butu dar geriau thumbup.gif  thumbup.gif aisku mesa buvo ir su prieskoniais ismaisyta, ir svogunu ipjaustyta mirksiukas.gif  o mesa tai buvo zveriena -sernas thumbup.gif

va va, nebloga mintis thumbup.gif Yra tokios berods iš Cido serijos daržovių sultys, kurias aš ir taip mėgstu, aštrios tokios, sakyčiau gal visai tiktų šašlykui g.gif
Atsakyti