Skaičiau kol žvėriškai užsimaniau valgyti
Mes gamtoje visada kepame šašlykus ir "medžiotojų kepsnius".Tereikia ant folijos papjaustyti bulves riekelemis,svogunu , lašinukų ar dešros riebios rūkytos,padažų kokių megstate,vėl bulvių,morkų...na pagal fantazija..ir uzlankstyti folija kaip vokeli , o tuomet i žarijas.Skanu,sotu

tik saugoti , kad neprasidurtų folija nes apdegs.
Šašlykus marinuoju(apie 1,5kg) su kokiais trimis šaukštais majonezo,pilu mineralinio ir dar ispaudžiu viena citriną,supjaustau 3 didelius svogūnus,truputis pipiriukų,druskos.Nuo mineralinio su majonezu mėsytė būna minkšta ir sultinga..niam niam.Po to atskirai dar pamarinuoju svogūniukus.Taipat su citrina,alyvų aliejaus(galima paprasto),vandenuko,druskos,cukraus,pipiriuku vos vos.Paprastai ragauju.Turi būti saldžiai rūgštu
Papildyta:
QUOTE(xxxita @ 2007 11 25, 00:19)
Noriu pasiulyti "nesaslykini" recepta kuri jau keli metai darau ir visiems atsivalgiusiems salsyku labai patinka. Taigi reikes:
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus

esu valgiusi tik mes dėjome šiuos kotletukus į bandeles su sezamu.Na,panašiai kaip hamburgeriai gavosi , nes kas salotų kas svogųniukų marinuotų dar į vidų prisidėjo.Įdomiau ir tikrai skanu