Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(Milux @ 2011 07 10, 12:08)
As panasiai visada darau, ismokus is vienos armenes.
2kg bet kokios mesos, visada gaunasi minksta ir sultinga
2kg svogunai
Mesa susipjaustau gabaliukais, svogunus griezineliais ir viska minkau kartu pasiberus ant stalo, geriau tai kai vyras daro, jegos daugiau, minkant vis papilti reikia vandens, tokiam kiekiui susinauduoja apie stikline vandens.Po 10min minkymo, iberi dziovinto mairuno, dar iberi druskos, pipiru ir dar paminkau 5-10min , kaip jegu bera biggrin.gif istikro jai kiauliena , ja uztenka maziauminkyt, jai aviena, jautiena tai taip kaip surasiau.Mesyte galima kept jau po poros valandu, skani ir minksta.

o tai druska, pipirai ir pan. kiti prieskoniai kokias kiekias dedasi ax.gif
Atsakyti
Dedasi mairuno, dziovinto, tai jo daug kokia sauja gera, o druska , pipirai pagal skoni.
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 07 10, 12:08)
As panasiai visada darau, ismokus is vienos armenes.
2kg bet kokios mesos, visada gaunasi minksta ir sultinga
2kg svogunai
Mesa susipjaustau gabaliukais, svogunus griezineliais ir viska minkau kartu pasiberus ant stalo, geriau tai kai vyras daro, jegos daugiau, minkant vis papilti reikia vandens, tokiam kiekiui susinauduoja apie stikline vandens.Po 10min minkymo, iberi dziovinto mairuno, dar iberi druskos, pipiru ir dar paminkau 5-10min , kaip jegu bera biggrin.gif istikro jai kiauliena , ja uztenka maziauminkyt, jai aviena, jautiena tai taip kaip surasiau.Mesyte galima kept jau po poros valandu, skani ir minksta.

OOO thumbup.gif reikes pabandyti ir man taip 4u.gif
Atsakyti
Bandžiau minkštinančią druską, tai man ji skonį tik sugadino schmoll.gif .
Vakar žiūrėjau filmuką, kaip gaminamas tikras uzbekiškas šašlykas. Proporcijų nepamenu, tik ėmė sprandinę (gal 1kg), daug svogūno pjaustyto griežinėliais, šaukštą saldžiosios paprikos miltelių ir šaukštą kinzos (kalendros). Be jos atseit ne tikras šašlykas. Jokių pipirų. Pylė stiklinę gazuoto vandens (sakė, kad tinka ir mineralinis), dėjo druskos. Ir minko, kol dingsta, t.y. į mėsą susigeria vanduo. Apie druską. Jei norima švelnesnio marinato - 20-25g, jei stipresnio - 35-40g kg. mėsos. Tada viską gerai išmaišė ir dėjo į šaldytuvą 4 valandoms. Po to kepė. Mėsą pjausto nedideliais gabaliukais, kepa 12 min ant karštų anglių pastoviai vartydami. Patiekia su svogūnų žiedais apibarstytais paprikos milteliais ir įpila į lėkštę acto.
Pati šašlykams dažniausiai imu užpakalinį kumpį (vaikai nemėgsta riebiai), pjaustau nemažais gabalais, maišau su 5 pipirų mišiniu (Santa marija), būtinai dedu čiobrelių ir alyvų aliejaus. Druskos dedu iš akies, negaliu pasakyti. Gerai išminkau ir važiuojam į gamtą. Kol nuvykstam, kol išsikūrena anglys, mėsa būna pati ta.
Labai mėgstam prie šašlyko marinuotus svogūnus. Labai greitai išsimarinuoja, jei užpilami actu ir Sprite limonadu. Dar šiek tiek druskos. Gerai sukratoma ir viskas.
Labai patinka iškepus šašlykus pasirinkti gamtoje (ten, kur kepam) šviežio čiobrelio. Labai tinka prie šašlyko thumbup.gif . Neseniai išgirdau dar vieną patarimą (kol kas neišbandžiau): baigiant kepti šašlykus į kepsninę įmesti porą juodojo erbento šakelių - priduoda nuostabų aromatą. Būtinai išbandysiu.
Atsakyti
Štai apie uzbekišką šašlyką:

http://tv.delfi.lt/video/5eZZJDj4/
Atsakyti
Noriu savaitgali kepti kepsniukus, ir galvoju marinuoti su pomidorų padažu. Su juo dar nei karto nebandėme ax.gif .
Pasiskaičiau temutę, bet nelabai radau, o gal pražiopsojau patarimu ir atsiliepimų blush2.gif
Gal kas kepat ar skaniai gaunasi? Ko dar reikėtų pridėti be pomidorų padažo?
Aš manau, kad gal tiktu kaip ir prie visų prieskoniai, aliejus, svogūnai, gal dar kokio vorčeterio padažo ar citrinos pridėti blush2.gif g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2011 07 13, 14:29)
Noriu savaitgali kepti kepsniukus, ir galvoju marinuoti su pomidorų padažu. Su juo dar nei karto nebandėme ax.gif .
Pasiskaičiau temutę, bet nelabai radau, o gal pražiopsojau patarimu ir atsiliepimų blush2.gif
Gal kas kepat ar skaniai gaunasi? Ko dar reikėtų pridėti be pomidorų padažo?
Aš manau, kad gal tiktu kaip ir prie visų prieskoniai, aliejus, svogūnai, gal dar kokio vorčeterio padažo ar citrinos pridėti blush2.gif  g.gif  ax.gif


Na as pilu soju padazo,raudono sauso vyno,pomidoru padazo,beriu cukraus,druskos,kokiu turiu prieskoniu,ypac man skanu rozmarinas,pripjaustau svogunu .
Atsakyti
Aš jau kelinti metai šašlykus marinuoju su aliejumi. Mėsytę supjaustau, dedu prieskoniukus, nemažai česnako paminkau. Paskui užpilu aliejaus tiek, kad mėsa visa sušlaptų, dar kiek paminkau ir palieku marinuotis.

Toks marinavimas ypač labai tinka žvėrienai - stirnienai, šernienai ar bebrienai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Damute: 26 liepos 2011 - 00:01
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 16, 13:13)
Žiūrim video, gal kokių minčių pasisemsim...? smile.gif
P.S. Jau ne pirmą kart tenka girdėti,kad druska į marinadą nededama (palaidu būdu)! Jos reik tik tiek,kad iš gausiai pjaustytų cibulių išleist sultis, kuriose mėsa ir marnuosis. (+)  prieskoniai,aišku, kaip kas kokius mėgsta...

Neikertu kokius prieskonius deda doh.gif biggrin.gif Juodi pipirai....ir kas ten dar? kalendra?
Atsakyti
Kalendra. Taip. Be jos uzbekai neįsivaizduoja šašlyko. Minima zera, tai indiškas kmynas, išvaizda panašus į mūsų kmynus, bet visiškai skirtingo skonio. Jis dar nepamainomas tikro uzbekiško plovo prieskonis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 11 rugpjūčio 2011 - 13:28
QUOTE(Vėta @ 2011 08 11, 13:19)
Kalendra. Taip. Be jos uzbekai neįsivaizduoja šašlyko. Minima zera, tai indiškas kmynas, išvaizda panašus į mūsų kmynus, bet visiškai skirtingo skonio. Jis dar nepamainomas tikro uzbekiško  plovo prieskonis.

DEkui 4u.gif Kaip tik turiu pasidziovinus kalendros bigsmile.gif Tik man jos kvapas gana keistokas, tai net nezinojau kur det doh.gif Bandysim daryt šišlykus lotuliukas.gif
Atsakyti
Bandžiau, mums patiko. Bet mes ir šiaip mėgstam kalendrą smile.gif . Dar labai tinka čiobreliai. Labai skanu gamtoje valgyti šašlyką su šviežiai pievoje pasirinktais čiobreliais.
Atsakyti