QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 13:20)
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 13:07)
Na žiūrint kiek tų slyvų,nors aš dedu puodan ir užvirinu(neverdu),matysit ,odelės pradės luptis.Jeigu nedaug slyvų tai galit užpilti verdančiu vandeniu.
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 14:19)
Na žiūrint kiek tų slyvų,nors aš dedu puodan ir užvirinu(neverdu),matysit ,odelės pradės luptis.Jeigu nedaug slyvų tai galit užpilti verdančiu vandeniu. 
kad aš žinočiau kiek jų yra daug ar nedaug
Ai o kaip tada kai išverdi, supilti į stiklainius ir vsio, užsukti ir jie laikysis?
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 13:22)
kad aš žinočiau kiek jų yra daug ar nedaug
, rytoj rinksim iš sodo, o tada matysiu kiek ten jų bus ir kas gausis
ačiū, bandysiu kažką daryt.
Ai o kaip tada kai išverdi, supilti į stiklainius ir vsio, užsukti ir jie laikysis?
kur juos laikyti šaltai ar šiltai pradžioj?
Ai o kaip tada kai išverdi, supilti į stiklainius ir vsio, užsukti ir jie laikysis?
Nu kai daug turit tai gerai
Taip,išverdi,supilstai į stiklainius. Laikom rūsį.Cukraus slyvom daugiau reikia,ragaukit.
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 14:28)
Nu kai daug turit tai gerai
,pas mus šiemet prastai su slyvom.
Taip,išverdi,supilstai į stiklainius. Laikom rūsį.Cukraus slyvom daugiau reikia,ragaukit.
Taip,išverdi,supilstai į stiklainius. Laikom rūsį.Cukraus slyvom daugiau reikia,ragaukit.
ačiū labai labai
O"Skoroplodnaja" veislės slyvas ar naudojat konservavimams? Kažkodėl pas mus paplitus nuomonė, kad jos netinka konservuot. Dar truputį jų turiu, tai bandysiu porą stiklainių kompotų padaryt.
ma asmeniskai nepatiko,ir niekas jos nevalge ji gavosi net nezinau nei tai beskone nei sausoka ,na man tokia fe.
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 14:40)
ma asmeniskai nepatiko,ir niekas jos nevalge ji gavosi net nezinau nei tai beskone nei sausoka ,na man tokia fe.
Čia kas konkrečiau taip gavosi? Uogienė kokia?
slyvų kompotui cukraus dedu daugiau.Slyvas nusiplaunu duodu truputį nusivarvėti vandeniui ,o tuo metu išsiverdu sirupą 5 lit. vandens 2,5-3 kg cukraus.Sudedu slyvas į stiklainius ir užpilu verdančiu sirupu užsuku stiklainius .
o paskui laikau rūsyje.
QUOTE(crocus @ 2008 08 20, 16:18)
Čia kas konkrečiau taip gavosi? Uogienė kokia?
ir uogiene (gaunasi kaip su siulais)ir kompotas ir saldytos siaip sau
QUOTE(VERADONA @ 2007 08 21, 18:57)
as vat pries pora savaiciu viriau slyvu uogiene.
nezinojau kaip, tai viriau kaip sugalvojau
Kas turit saldiklius pabandykit saldyti (tik ne tas greitukes slyvas)
butinai nuimti odele,ir kauliuka issimti,tada as dejau skuoksni slyvu beriau cukraus trupuciuka ,ir vel slyvos.....saldikli pasikeicia tik virsutinis sluoksnis(patamseja),o siaip tai tokios naturalios ,niam,niam,
butinai nuimti odele,ir kauliuka issimti,tada as dejau skuoksni slyvu beriau cukraus trupuciuka ,ir vel slyvos.....saldikli pasikeicia tik virsutinis sluoksnis(patamseja),o siaip tai tokios naturalios ,niam,niam,







