Įkraunama...
Įkraunama...

Slyvų kompotas

QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 13:20)
biggrin.gif Kai atskiri odeles ir kauliukus. (verdančiu vandeniu).Nu nežinau kaip vadinasi ,mes tai taip vadinam 4u.gif

biggrin.gif aaaa, nu aišku dabar lotuliukas.gif , o jas užpilti verdančiu vandeniu ar pavirinti?
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 13:07)
biggrin.gif aaaa, nu aišku dabar  lotuliukas.gif , o jas užpilti verdančiu vandeniu ar pavirinti?

Na žiūrint kiek tų slyvų,nors aš dedu puodan ir užvirinu(neverdu),matysit ,odelės pradės luptis.Jeigu nedaug slyvų tai galit užpilti verdančiu vandeniu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 14:19)
Na žiūrint kiek tų slyvų,nors aš dedu puodan ir užvirinu(neverdu),matysit ,odelės pradės luptis.Jeigu nedaug slyvų tai galit užpilti verdančiu vandeniu. 4u.gif

kad aš žinočiau kiek jų yra daug ar nedaug lotuliukas.gif , rytoj rinksim iš sodo, o tada matysiu kiek ten jų bus ir kas gausis blush2.gif ačiū, bandysiu kažką daryt.
Ai o kaip tada kai išverdi, supilti į stiklainius ir vsio, užsukti ir jie laikysis? g.gif kur juos laikyti šaltai ar šiltai pradžioj?
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 13:22)
kad aš žinočiau kiek jų yra daug ar nedaug  lotuliukas.gif , rytoj rinksim iš sodo, o tada matysiu kiek ten jų bus ir kas gausis  blush2.gif ačiū, bandysiu kažką daryt.
Ai o kaip tada kai išverdi, supilti į stiklainius ir vsio, užsukti ir jie laikysis? g.gif kur juos laikyti šaltai ar šiltai pradžioj?

Nu kai daug turit tai gerai thumbup.gif ,pas mus šiemet prastai su slyvom.
Taip,išverdi,supilstai į stiklainius. Laikom rūsį.Cukraus slyvom daugiau reikia,ragaukit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilma27: 27 rugpjūčio 2007 - 12:29
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 14:28)
Nu kai daug turit tai gerai thumbup.gif ,pas mus šiemet prastai su slyvom.
Taip,išverdi,supilstai į stiklainius. Laikom rūsį.Cukraus slyvom daugiau reikia,ragaukit.

ačiū labai labai thumbup.gif rytoj užsiimsiu gaminimu. Aš irgi rūsy ruošiuosi laikyt. Ačiū dar kartą 4u.gif
Atsakyti
O"Skoroplodnaja" veislės slyvas ar naudojat konservavimams? Kažkodėl pas mus paplitus nuomonė, kad jos netinka konservuot. Dar truputį jų turiu, tai bandysiu porą stiklainių kompotų padaryt.
Atsakyti
ma asmeniskai nepatiko,ir niekas jos nevalge ji gavosi net nezinau nei tai beskone nei sausoka ,na man tokia fe.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 14:40)
ma asmeniskai nepatiko,ir niekas jos nevalge ji gavosi net nezinau nei tai beskone nei sausoka ,na man tokia fe.

Čia kas konkrečiau taip gavosi? Uogienė kokia?
Atsakyti
slyvų kompotui cukraus dedu daugiau.Slyvas nusiplaunu duodu truputį nusivarvėti vandeniui ,o tuo metu išsiverdu sirupą 5 lit. vandens 2,5-3 kg cukraus.Sudedu slyvas į stiklainius ir užpilu verdančiu sirupu užsuku stiklainius . smile.gif o paskui laikau rūsyje.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 08 20, 16:18)
Čia kas konkrečiau taip gavosi? Uogienė kokia?

ir uogiene (gaunasi kaip su siulais)ir kompotas ir saldytos siaip sau
Atsakyti
QUOTE(VERADONA @ 2007 08 21, 18:57)
O KA DARYTI JEI SLYVOSE KIRMINAI g.gif  TIEK DAUG O VISOS SUKIRMIJUSIOS

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif prajuokinai lotuliukas.gif mest lauk bigsmile.gif

as vat pries pora savaiciu viriau slyvu uogiene.
nezinojau kaip, tai viriau kaip sugalvojau rolleyes.gif supjausciau slyvas, isimiau kaulus, nuploviau, kartu pripjausciau pora bananu. uzpyliau cukrum, palaikiau pora val. tada viriau kol viskas +- suvire rolleyes.gif siaip isejo labai skaniai tik cukraus padauginau, mat gudruole is akies pavariau negailedama doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kas turit saldiklius pabandykit saldyti (tik ne tas greitukes slyvas)
butinai nuimti odele,ir kauliuka issimti,tada as dejau skuoksni slyvu beriau cukraus trupuciuka ,ir vel slyvos.....saldikli pasikeicia tik virsutinis sluoksnis(patamseja),o siaip tai tokios naturalios ,niam,niam,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 21 rugpjūčio 2008 - 08:32