reikia butinai paklaust kokia skiepys
nes cia apie VArilix
http://emc.medicines...documentid=9787instrukcija yra sukurta vakcinai kuri yra naudojama Anglijoj, kur dar nera itraukta i skiepu kalendoriu ir skiepyja tik paauglius ir suagusius. 2 dozes.
o vaikams tik jei yra rizikos grupese. viena doze, klol kas bet apie revakcinacija nieko nesakoma bet sakoma "There are insufficient data to determine the long-term protective efficacy of the vaccine. However, there is currently no evidence that further doses are routinely required following completion of a two-dose regimen in healthy adolescents and adults (see section 5.1)." tai manyciau po 13 metu reiktu vis del to revakcinuoti.
mano sprendimas: kol kas palauksiu....
Papildyta:Kaip vakciną vartoti?
Varilrix švirkščiama į poodį, kaskart į kitą vietą.
Gydytojas ar slaugytoja , atsižvelgdami į Jūsų amžių, sušvirkš rekomenduojamą vakcinos dozę, paprastai vieną 0,5 ml dozę ar dvi 0,5 ml dozes. Kai skiriamos dvi dozės, tarp jų daroma 6-10 savaičių pertrauka.
Svarbu laikytis gydytojo ar slaugytojos nurodymų, kad būtų baigtas visas vakcinacijos kursas.
Jei pamiršote atvykti skiepytis numatytą dieną, kreipkitės į gydytoją ar slaugytoją.
Aš nei už, nei prieš skiepus! Aš už individualų požiūrį ir už tėvų informuotumą!