Pernai šaldėm grybus apkeptus svieste (baravykai, raudonviršiai). Laaaabai puikiai gavosi. Dėjau į 200ml talpos indelius, tai labai gerai - į keptuvę tik šast visą gabalėlį, atšyla ir prie virtų bulvyčių niam-niam

Lyg katik iš miško
Papildyta:
Uogas, krapus irgi šaldau, bet jau čia buvo tai aprašyta
Papildyta:
QUOTE(Vitra @ 2011 05 06, 12:52)
Norėjau paklaust, ką skanaus gaminat iš šaldytų žirnelių. Pas mane, kaip visada, pilnas šaldiklis šaldytų daržovių ir uogų, kurias pavasariop išmetu...

Dabar atostogauju, tai sakau, gal ką nors pagaminčiau...

Oi, net seilė nutyso, pagalvojus apie kiaušinienę su žirneliais

Imu svogūno (kadangi mėgstam, stambiai pjaustau), pakepinu, saują šald žirnelių, ant viršaus - kiaušinių, pabarstau prieskoniais, kokiais užeina (dėl skonių paįvairinimo

) Ne nuodėmė ten ir lašinuką kokį ar mėsgaliuką įmest. Ir šiaip, galima taip kiaušinyje ir daržovių mišinius užkept. O jei dar svieste...

M-m-M-m-M-m...
Papildyta:
QUOTE(Vitra @ 2011 06 08, 12:00)
Vakar pirkau šaldytų daržovių pakuotę, šiandien valgau pyragą su jomis ir galvoju, kodėl man vasarą tokių mišinių nepasidarius...
Kaip jau kažkas sakė, daržoves reikia blanširuoti, o kietesnes ir apvirti. Tačiau reikia žinoti, kad PC parduodamos daržovės yra ne tik apdorotos karščiu, bet ir kt. preparatais. Todėl jos šaldant bei atšildant nepraranda spalvos ir formos. Beje, dar turi įtakos ir tai, kad pramonėje šaldant yra užšaldoma labai greitai ir labai žemoje temperatūroje. Taip nesusidaro uogose ar daržovėse dideli ledo kristalėliai, kurie ir suardo produktą, taip pagadindami atšildyto formą (beje, ir skonį, ir maistingumą, nes su tirpsmo skysčiais išteka ir likę maisto medžiagos). Va, koks traktatas