Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklinės rinkliavos

na pas mus tokių baisių rinkliavų nėra, praitą vasarą suremontavom klasę, kainavo apie 50lt, o dabar tai po 5 lt 2 kartus į metus klasės fondui ir viskas
Atsakyti
Aš tai apvalų šimtuką palikau - už pratybas,už vežiojimą į planetariumą,vienodas sportines maikutes,dovana bibliotekai,dar balaižin už ką...
Atsakyti
QUOTE (mamy @ 2004 09 21, 21:07)
...,dovana bibliotekai,dar balaižin už ką...

Nu nifiga sibe mad.gif Dar dovanas visiems dalinti mad.gif
Jazau, jauciu irman tuoj prasides rudenine depresija...
Atsakyti
O mes apart tu 25 Lt. pratyboms nieko daugiau nemokejom. rolleyes.gif Gale menesio bus susirinkimas. Gal tada dar kam nors reiks? rolleyes.gif
Kazkaip nejaukiai jauciuos, kai tiek mazai mokejom. Pas jus tokios sumos... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Mes tai kasmet į klasės fondą renkam po 10 lt ir viskas. Pratybas patys nusiperkam, vadovėlių visiems užtenka. Na o visokios "dovanos bibliotekai" - tai jau tikras reketavimas. Kokia dar išreikalauta dovana... doh.gif Manau kas nori ir taip gali padovanoti bibliotekai knygą, ar kt.
Atsakyti
QUOTE (cipliukas @ 2004 09 22, 05:32)
O mes apart tu 25 Lt. pratyboms nieko daugiau nemokejom. rolleyes.gif Gale menesio bus susirinkimas. Gal tada dar kam nors reiks? rolleyes.gif
Kazkaip nejaukiai jauciuos, kai tiek mazai mokejom. Pas jus tokios sumos... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Mes tai irgi kol kas metemes tik po 20 Lt., nes "centralizuotai" pirkom arbata ir pan. (mokytoja vaikams per ilga pertrauka isverda arbatos). Pratybas patys pirkom, vadovelius dave ir vaikai namo ju nesinesioja, kad butu lengvesne kuprine. Klases remontuoti kol kas niekas neprase...
Atsakyti
As tai pasimetus, mano mergyte parnese rasteli , kuriame prasoma 150lt. naujiems suolams, apie tai kalbejom susirinkime, bet supratau , kad ne visi teveliai greitai duos, tai dabar nezinau ar jau duoti g.gif , parasyta, kad reikia iki lapkricio 1d., per susirinkimo surinko po 30lt. bendram fondui g.gif Ka jus apie tai galvojat?, gal kam teko susidurti su suolu pirkimu, kiek tai kainavo?
Atsakyti
Už klasės remontą - 100 lt, už mokyklos kasmetinį "remontuką" - po 50 lt . Dar rinks kompiteriams. doh.gif
Atsakyti
QUOTE (vedita @ 2004 09 22, 15:43)
As tai pasimetus, mano mergyte parnese rasteli , kuriame prasoma 150lt. naujiems suolams, apie tai kalbejom susirinkime, bet supratau , kad ne visi teveliai greitai duos, tai dabar nezinau ar jau duoti g.gif , parasyta, kad reikia iki lapkricio 1d., per susirinkimo surinko po 30lt. bendram fondui g.gif Ka jus apie tai galvojat?, gal kam teko susidurti su suolu pirkimu, kiek tai kainavo?

Mes pirkom suolus. Rinkom po 200, bet i ta suma iejo ir suolas ir klases tuliko remontas ir dar kazkokios smulkmenos. Man patinka musu suolai. Del kainos nezinau, buvo pateikta ataskaita per susirinkima, bet vyras buvo, tai nezinau, bet kaina apie 150 ,jei tas kur reguliuojasi aukstis. Jei nesireguliuoja , kad ir mazesne kaina, tikrai neapsimoka pirkti, vienos klase tevai "sutaupe", tai 3 klasej atidave savo suolus pirmokams, o patys grizo prie senu mokykliniu sad.gif O siaip reikia ziureti pagal tevus, jei daugelis neduoda ar negali duoti, gal tada neverta? Musu klasej visi draugiskai nutare ir nupirko. Visi dave pinigelius. Bet tai sprende per susirinkima, o vaikams jokiu rasteliu nono.gif Galu gale juk tevai turi telefonus, gali paskambinti.
Atsakyti
Musu rinkliavos buvo tokios:
30Lt klases remontui +20Lt klases fondui, is kurio bus perkami tuolet. pop., ranksluosc. , muilas, atsvietimams ir. t. t.
Dar 50Lt reikejo anglu klb. pratyboms, ktas pirkom patys, bet tos daug pigesnes. Nezinau, kas cia su tom anglu kalbos mokymo priemonem darosi- pernai 50Lt, siemet - vel. blink.gif
Vadoveliu pirkti nereikejo - mokykla dave.
Atsakyti
QUOTE (ewita @ 2004 09 23, 00:20)
Už klasės remontą - 100 lt, už mokyklos kasmetinį "remontuką" - po 50 lt . Dar rinks kompiteriams. doh.gif

Sakykit, mielosios, o kodel jus savo nepasitenkinimo, nepritarimo neissakot susirinkimu metu? kodel toleruojate tai , kas jums nepriimtina. Sutikite, kad yra tevu, kurie nori ir gali remti mokykla(matyt butent tokie dazniausia ir buna rinkliavu organizatoriai). Jei man suma per didele, as pasakau, kad galiu paremti mokykla savo darbu. Gal galite man paaiskinti, kodel tik pakampiais isreiskiat savo nepasitenkinimus , o ten kur reiktu issakyti -nutylite.

Atsakyti
Argi pratybos yra rinkliavos, pratybos yra tokie pat sąsiuviniai, kaip visi. Jos yra knygos papildas. Jūs gal perkat vienu metu ir visa klasė centralizuotai, tai todėl gaunasi nemaža pinigų suma.
O va kur renkat klasės remontui ar baldam tai čia rikliavos. Bet juk viskas daroma dėl jūsų vaiko, kad jis jaukiai jaustųsi klasėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dainuska: 27 rugsėjo 2004 - 22:52