Vakar buvo susirinkimas. Renkam po 150 lt. - pratyboms, spektakliams, autobuso nuomai, kai važiuos į planetariumą ir t.t.... + 32,9 lt. anglų vadovėlis ir pratybos.

O pas mus rinkliavu nera ir vadovelius visus dave ir mokykla atnaujinta .
Neskaitant kad vyresnes klases baigia direktorius suremontuot
Rinkliava buvo pirmoje klaseje 39 lt klases dazymui
visa kita jokiu rinkliavu .
20 lt pazymiu knygeles ir pratybos kuriu reiks ( kurios nebutina mokytoja atsviecia tik tam tikra darba ) is ju 5 lt einamoms islaidoms brita filtram ,ranksluosciam ,muilui ir panasiai metams .
13 lt anglu kalbos pratybos ( knygos nemokamai ) .
Direktorius grieztai uzdraudes bet kokias rinkliavas ( jis pats remontus is 2 % daro ir tikrai matosi vien simet 400 suolu nauju ,geros mokyklos durys kiti remontai
) , net dziugu .
Isvis negaliu atsidziaugt musu mokytoja neveltui pas ja tiek vaiku papult nori .
O kit met mums 5 klase
, gaila kad mazoji metais anksciau negime
Neskaitant kad vyresnes klases baigia direktorius suremontuot

Rinkliava buvo pirmoje klaseje 39 lt klases dazymui

20 lt pazymiu knygeles ir pratybos kuriu reiks ( kurios nebutina mokytoja atsviecia tik tam tikra darba ) is ju 5 lt einamoms islaidoms brita filtram ,ranksluosciam ,muilui ir panasiai metams .
13 lt anglu kalbos pratybos ( knygos nemokamai ) .
Direktorius grieztai uzdraudes bet kokias rinkliavas ( jis pats remontus is 2 % daro ir tikrai matosi vien simet 400 suolu nauju ,geros mokyklos durys kiti remontai

Isvis negaliu atsidziaugt musu mokytoja neveltui pas ja tiek vaiku papult nori .
O kit met mums 5 klase

O jezus, Noa, sitokios sumos? Ka ta mokykla daro su tiek pinigu? Ir kur tu tokia brangia mokykla radai?
As cia ne prie ko, nei vaiku turiu, nei mokytoja dirbu, bet va ilindau paskaityt, nes vienoj kompanijoj guodesi, kad baisiai brangu isleist vaika i mokykla. Tai as nesuvokiau, kodel, nu suprantu pratybos, nu sikpopierio ritinukas, bet daugiau? Dabar man paaiskejo, perskaicius sita tema. Bet jus man pasakykit, o kodel remontus vos ne kasmet daro jusu mokyklose? Nes paskaicius atrodo remontuoja ir remontuoja.

As cia ne prie ko, nei vaiku turiu, nei mokytoja dirbu, bet va ilindau paskaityt, nes vienoj kompanijoj guodesi, kad baisiai brangu isleist vaika i mokykla. Tai as nesuvokiau, kodel, nu suprantu pratybos, nu sikpopierio ritinukas, bet daugiau? Dabar man paaiskejo, perskaicius sita tema. Bet jus man pasakykit, o kodel remontus vos ne kasmet daro jusu mokyklose? Nes paskaicius atrodo remontuoja ir remontuoja.

QUOTE(ametista @ 2005 09 08, 12:25)
O jezus, Noa, sitokios sumos? Ka ta mokykla daro su tiek pinigu? Ir kur tu tokia brangia mokykla radai?

Na nezinau, pas mus tai netaip ir baisu. Uz pratybas ir anglu k. vadoveli sumokejom pavasari, kad rugseji butu lengviau (mokytojos ideja

Ir pas mane vakar buvo susirinkimas, bet niekas jokiu rinkliavu nedare, mokykloje yra paramos fondas i kuri prase teveliu pervesti 2 proc. nuo pajamu, tai cia tik pavasari, sake, kad nemazai surinkta pinigu is tu 2 proc., pirkom tiktai ta kas yra butina mokslams, pratybas, dekla knygoms, knygos mokyklos, vienas dave i namus kitos klaseje. Siaip as leidusi dukra i pirma klase, galvojau, kad reiks gerai pinigine papurtyti, bet apsiejo viskas labai zmoniskai, ir labai esu patenkinta mokykla.
Na siemet mums kainavo tik pratybos ir anglu k. vadovelis. kazkodel ju mokykla nedave
Ir i bendra fonda sumetem po 20 (vandeniui, arbatai, vaiku gimtadieniams). Ekskursijos ir teatrai atskirai.
Gal kas galit man paaiskinti kiek lt sudaro mokinio krepselis. Ir kam skiriami tie pinigai?

Gal kas galit man paaiskinti kiek lt sudaro mokinio krepselis. Ir kam skiriami tie pinigai?
QUOTE(uola @ 2005 09 07, 13:02)
50lt menesiui. Ar tikrai cia milziniski pinigai ? Minejai, kad i suma ieina pratybos, vanduo, higienos reikmenys ir t.t. Ar manai, kad tavo vaikui sitai turetu nupirkti kazkas kitas?

tai kai pagalvoji, kad kiekvienas vaikas dar atsineša beveik 2000 lt. krepšelį , mokslas įgauna aukso kainą. Tik kažkaip per tas rinkliavas dažnai pamirštami vaikai ir jų problemos. ir kas svarbiausia- mokymo kokybė. O tai yra baisu.
QUOTE(Noa @ 2005 09 07, 17:51)
Kad tik už higienos reikmenis, tai razinkos
O kad mokėt neturėtume, tai čia ne nuo lubų nukabinta... Va:
LR Konstitucija
41 straipsnis
<...> Mokymas valstybinėse ir savivaldybių bendrojo lavinimo, profesinėse bei aukštesniosiose mokyklose yra nemokamas.
Mokymas nemokamas. O WC popieriaus ir interjero valstybe nezada uz dyka.

LR Konstitucija
41 straipsnis
<...> Mokymas valstybinėse ir savivaldybių bendrojo lavinimo, profesinėse bei aukštesniosiose mokyklose yra nemokamas.
QUOTE(Noa @ 2005 09 07, 17:51)
Pedagogams lengva ir smagu yra reketuoti tėvelius, nes jie turi užstatą - mūsų vaikus...

O klaidu gali pridirbti bile koks veikejas. Noreciau, kad man kazkas apie jas pasakytu, o ne slapcia skaiciuodamas isvedinetu teorijas apie neva uzsisedima ant mazo vaikucio, ir vien del to, kad mamyte pinigines nepekrapste. jei turi tokia mokytoja, kuri reaguoja i tavo kisenes stori- keisk ja. Kodel taikstaisi?
"Uzstatas vaikai"- tai tavo teorija. Manoji tokia. Jei tevus tenkina sviecianti i akis saule, sudile suolai, maurotos sienos- Valio. Galima mokytis ir tikrai gerai ismokti, be visu siu priedu(kitaip tariant komforto).Sakant Musu teise rinktis.
QUOTE(Jurevaga @ 2005 09 08, 14:01)

tai kai pagalvoji, kad kiekvienas vaikas dar atsineša beveik 2000 lt. krepšelį , mokslas įgauna aukso kainą. Tik kažkaip per tas rinkliavas dažnai pamirštami vaikai ir jų problemos. ir kas svarbiausia- mokymo kokybė. O tai yra baisu.
Atsiprašau, ar aš ko nesupratau, ar tas "krepšėlis" plius visos rinkliavos eina mokytojai tiesiai į kišenę ir ji gražiai leidžia laiką Kanarose, ar vis gi vaikai gauna tas pratybas ir kopijas? Muilu rankas plaunasi vaikai ar mokytoja? O pas jus į namus muilą kas nemokamai atneša? O jūs žinot kad mokytojos sau knygas,pratybas, kasetes ir mokytojos knygas irgi ne vagia bet perka? Kreida, atleiskit, irgi kainuoja (ne visose mokyklose duoda), ir į tualetą mokytojai tenka nueit. Magnetofonas irgi ne už ačiū, turi ir garsas būt geras, ir vaikai pasitaiko kad numeta, taisyti tenka...
Atsiprašau, kad į diskusiją "įsiterpiau".
Atsiprašau, kad į diskusiją "įsiterpiau".
Mes vakar be didesnių diskusijų nutarėm sumest po 120 Lt, iš kurių - 65 už pratybas (kad jas kur galas, kokios brangios). Klasės fondo pinigėliai bus panaudoti ir higienos priemonėms, ir virduliui, ir geriamam vandeniui, ir puodeliams pirkt, atvykstantiems linksmintojams sumokėti ir pan.
Šiek tiek ne į temą, bet labai rūpi - ar kas nors praktikuojat užsakyti geriamąjį vandenį į klasę iš tų, kurie pristato (Vanvita, Neptūno vandenys ir pan.)? Jei taip - kokį užsakot, ar patenkinti servisu? Ar netelkšo balos ant grindų po kūno kultūros pamokų? Ar apsimoka užsakinėt ir vienkartinius puodelius? Būtų įdomu išgirst nuomones..
Šiek tiek ne į temą, bet labai rūpi - ar kas nors praktikuojat užsakyti geriamąjį vandenį į klasę iš tų, kurie pristato (Vanvita, Neptūno vandenys ir pan.)? Jei taip - kokį užsakot, ar patenkinti servisu? Ar netelkšo balos ant grindų po kūno kultūros pamokų? Ar apsimoka užsakinėt ir vienkartinius puodelius? Būtų įdomu išgirst nuomones..