Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojas "Diržas"

QUOTE(mylimuke @ 2008 07 17, 08:57)
Tik nereikia perdet g.gif  Mirtis laukia uz kiekvieno kampo, tad net ir imant dirza gali tekt lankyt kapuose. Yra daugybe nelaimiu,del kuriu tevai nekalti. Bet jusu konkrecioje situacijoje su bulvemis kalta mama,kad paliko vaika su ugnim. Pati sau priestaraujat- saugot vaika nuo degtuku,net dirzu grasinat,o tuo paciu laikot,kad visai normalu vaika su ugnim palikt ir paciai kazkur iseit? blink.gif  Jokios logikos g.gif 

Na,ir kodel jums atrodo normalu vaika tampyt uz ausu ir plauku,kai motina ar vyra tik stipriai isbartumet? g.gif  O vyro uz plauku netampot?

Vyras paprastai plakamas liezuviu.
Atsakyti
Kaip kvailai pavadinta tema "GYDYTOJAS" toks jausmas kad belekokiai situacijai tas "GYDYTOJAS" isgelbes vaika biggrin.gif
Tai kaip vaikas susirgs, paimkite ta "GYDYTOJA" ir kaip mat vaikas pasveiks;D
Atsakyti
Nesinaudojame diržo paslaugomis))))
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 17, 10:14)
Sutinku, kad visi darbai PRIKLAUSO nuo amziaus drinks_cheers.gif Jusu maziuke bulviu dar neisvirs drinks_cheers.gif O stai maniskiai jau nuo 7 metu ismokyti pasirupinti ATSAKINGAI savimi, nes as bunu darbe, o noriu, kad jie, grize is mokyklos sugebetu ir maista pasisildyti, ir namu nesudeginti thumbup.gif Ir, pasirodo, jie puikiai su tuo susidoroja drinks_cheers.gif 
Dar pamastymas ir padiskutavimas konkrecia tema 4u.gif
Stai, Mylimuke, pasaket, kad jusu mazyte pasiekia jungiklius. Itariu, kad pasiekia ir rozetes? Kaip aiskinat jai, kad tai PAVOJINGA? g.gif Ar dzin, apsieinat be aiskinimu ir tikites, kad nelaimes nebus? 1,5 metu vaikas daug ka supranta, sutinku, bet jis neivertina nelaimes baisumo, kol nepajucia skausmo. As galejau milijona kartu aiskinti, kad rozeteje eina elektra, kuri "kanda", kuri daro "popa" ir panasiai. Deja, maniskis vyriausiasis ziuredavo nekaltom akytem, sakydavo "popa" ir kisdavo tusinuka i rozete. Ir tik po to, kai neapsikentusi pliaukstelejau per besitiesiancius link rozetes nagus, tik tada, nubliovus bvaikui posma, veliau jis PRISIMINDAVO skausma ir rodydamas i rozete sakydavo: "ten popa gyvena".
Zodziu, man idomu, kaip kitos mamos tvarkosi su ta pacia konkrecia situacija, kokiais budais uzkerta kelia nelaimei 4u.gif

Nezynau kokia ten jusu situacija,kad taip anksti vaikai turi ismokti buti savarnkiski ir patys gryzti is mokyklos ir valgi pasisildyti,nezynau ar gerai jausciausi jei tai turetu daryti 7metu vaikas be suaugusiu prieziuros.O apsaugoti vaikai turi patys tevai ,o ne pati rozete buti kazkoks baubas namuose,kuri bet kada gali nutrenkti vaika,yra tam apsaugos priemones.Nors cia jau kita tema,nuo kokio amziaus jie tampa tikrai savarankiski .
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 17, 10:01)
Ko jus tom bulvem prikibot? Cia tik pamastymas buvo, o ne tikra situacija. Gal ten ne bulves pridege, o buvo patiketa mergaitems maza broliuka priziureti, o jos isizaide, ko pasekoj pamirso ji, o jis kaip ir vaikas-isdribo, uzsigavo... Nu cia tik pamastymai.
Galu gale, kad net su tom bulvem pamastyti ir padiskutuoti-jei motina paliko vaika priziureti verdanciu bulviu, vadinasi, ji jam dave ATSAKINGA darba, kuri reikia nudirbti iki galo(isvirus isjungti), o jei vaikui dzin tas darbas ir ATSAKOMYBE, tai gaisras, kaip zinot, gali kilti ir nuo pridegusiu bulviu. Atsakingas darbas, net pats pavojingiausias, nelaimes tikrai nesukels. drinks_cheers.gif

Jo. Už tai, kad mažamečiui mama liepia tokius darbus dirbti be mamos priežiūros, mamą, o ne vaiką reikia bausti. Vaikas dar per mažas, kad tokią atsakomybę patemptų. Vaiką reikia saugoti, leisti jam žaisti, o buities darbų mokyti tik mamai prižiūrint. Man sąžinė ir baimė neleistų 8 metų vaiko palikti, pvz, su kūdikiu arba pietus pagaminti.

Papildyta:
Mano dukra puikiai supranta viską. Galima per nagus nestipriai plaiukštelėti. Nieko čia baisau(jei jau tikrai kalbos nepadeda), bet skaudžiai plakti Diržu ar Rykšte? Taigi tai yra vaiko skriaudimas. Neįsivaizduoju kaip galėčiau savo mažytę taip skriausti. Mano tėtę vaikystėje žiauriai mušdavo už smulkmenas, tai kai kartą pasakiau savo vaikui, kad tuoj "gaus", tai tėtė žiauriai persigando ir piktokai man pasakė, kad nedrįsčiau vaiko žeminti.
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 07 17, 09:53)
Vyras paprastai plakamas liezuviu.

A kodel tas,kuris gali apsigint,tik liezuviu,o vaikai dirzais ar rankomis? Gal nuo vyro baisu gaut atgal? wink.gif

Sena pazistama,
mano vaikas labai gerai zino,kas yra ''popa''. Is kur? Pirstai tarp stalciu,karsti puodeliai (leidau paliest), orkaite, adatos,zirkles. Zinoma,i ugni neleisciau ranku kist,bet skausma pajaust leidziu. Rozetems yra kistuku,spintelems uzraktu. Bet nesinaudojam,nereikia. Sunkiau susitariam del to,kas popos nedaro (knygos,pvz). Beje,siais laikais beveik kiekvienuose namuose yra mikrobanges- nei nusideginsi,nei pamirsi isjungt. O mazameciui kudikio nieku gyvu nepatikeciau. Prisiminus save tokiu metu- kokia durniuke dar buvau doh.gif Mano sese gime,kai man buvo 7m,tai zinau,kaip ten kas,dzin man tas kudikis buvo irnesakyk.gif

P.S.Sio men ''Sveikatos abc'' zurnale apie dirziuka raso. Patiko man straipsnis,pasiskaitykit.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 07 17, 13:46)
Jo. Už tai, kad mažamečiui mama liepia tokius darbus dirbti be mamos priežiūros, mamą, o ne vaiką reikia bausti. Vaikas dar per mažas, kad tokią atsakomybę patemptų. Vaiką reikia saugoti, leisti jam žaisti, o buities darbų mokyti tik mamai prižiūrint. Man sąžinė ir baimė neleistų 8 metų vaiko palikti, pvz, su kūdikiu arba pietus pagaminti.

O paskui visi stebisi, kodel vaikai nesavarankiski unsure.gif Mamai priziurint pradeti mokyti seimininkauti reikia nuo 5 metu.
Septyniu metu budama jau kepiau kotletus, skutau bulves, taisiau edalus kiaulems(kaime gyvenom) ir ziurejau naujagyme seseri(tarybiniais laikais nuo 2 men motinos eidavo i darba). Vadinasi, vaikai nera tokie kvaili ir per mazi? Tiesiog mamos, kad is viso galetu, tai juos 'mazais" vadintu iki pensijos irnesakyk.gif
P.s. dar apie gaisrus ir atsakomybes bei nelaimes 4u.gif Kodel vieniem vaikams, bunant keturiu metuku, uztenka proto is degancio namo isnesti mazesniu broliukus, o kitiems, kad ir kaip liudna butu, daug vyresniems(6-7m) proto pakanka tik pasislepti nuo liepsnu po stalu? Tiesiog ne metuose esme, o tevu auklejime.
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 17, 14:02)
Sena pazistama,
mano vaikas labai gerai zino,kas yra ''popa''. Is kur? Pirstai tarp stalciu,karsti puodeliai (leidau paliest), orkaite, adatos,zirkles. Zinoma,i ugni neleisciau ranku kist,bet skausma pajaust leidziu. Rozetems yra kistuku,spintelems uzraktu. Bet nesinaudojam,nereikia. Sunkiau susitariam del to,kas popos nedaro (knygos,pvz).

Labai gerai, kad supranta, kas tas "popa". Nors ir vel supratimas nelygus g.gif Gal kol stebit, tai ir apsaugot pastoviai, o kai nusisuksit akimirkai?
Neseniai Lietuvoj nusiplike mirtinai triju metu mergaite, uzsivertusi uzkaista vandeni nuo dujines. Motina buvo isejusi sertis gyvuliu. Vaiku teises stebejosi-seima kaip reta pavyzdine. I mikrobange to vandens neikisi, kad pasiltu. Ir tikrai manau, kad ji zinojo, kas tas "popa" g.gif Bet... Nelaime ivyko. Kokia isvada seka? Butu tevai savo laiku gerai dirzu pagrasine-tai vaikas bijotu net zengti prie dujines ir nieko laidoti nebutu teke. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 17, 14:02)
A kodel tas,kuris gali apsigint,tik liezuviu,o vaikai dirzais ar rankomis? Gal nuo vyro baisu gaut atgal? wink.gif 

Zodziai musa geriau nei bet koks dirzas. Veiksminga tiems, kurie supranta zodziu reiksme.
Jau ne vienoje temoje yra pasakyta, kad vaikams reikia maziau aiskinti, daugiau rodyti. Butent del sios priezasties padariau isvada, kad vaikas gali buti "auklejamas" dirziuku/ranka/rykste/kuom besugalvosit, nes zodziu jis parasciausiai negirdi/neupranta/nenori girdeti/ir kt.
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2008 07 16, 14:04)
Jūsų reikalas, jeigu išskirtinėse situacijose nesuvaldę savo emocijų ir parodę jas tuo būdu, kuriuo jų rodyti geriau nereikėtų, įsirašote tai į savo nuodėmių sąrašą, reguliariai prisimenate ir graužiate save, ar puolate "tobulėti", t.y. bandyti racionaliu protu priversti save kontroliuoti. Yra ir kitų būdų, ir jau senokai tyrinėta bai įrodyta, kad jie geresni ir veiksmingesni už racionalią analizę. Žmogui yra normalu ir neišvengiama ekstremaliose situacijose reaguoti anksčiau, nei įsijungia racionalus mąstymas. Ir normalu beigi labai sveika yra klaidose ir nesėkmėse ieškoti ir rasti, iš ko pasijuokti. Pirmiausiai, tai leidžia racionaliam protui mokintis iš savų klaidų, nes nors ir juokiamasi, tačiau suvokiama ir prisimenama situacija, kurios nesinorėtų pakartoti. Ir dar svarbiau, juokas natūraliai "trina" emocinę atmintį, kuri yra linkusi analogiškose situacijose kartoti tuos pačius veiksmus. Jūsų racionaliems apmąstymas iki šos srities "prisikasti" beviltiška, nebent esate įvaldę aukšto lygio meditacijos technikas.
O už tuo anekdotų knygelei skirtus pinigėlius išsinuomokite ir peržiūrėkite "Užsispyrėlio sutramdymą". Klasika, padedanti mokintis atskirti, kas juokinga, nuo to, kas nejuokinga.  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 07 16, 17:31)
Atleiskite,bet cia jau visai nusisnekejot biggrin.gif

Taip, visiškai ne vietoje 4u.gif
Jaučiuosi taip kvailai, tarsi metinuką, užsiožiavusį dėl neperkamo čiulpinuko, imčiausi mokinti šeimos biudžeto planavimo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 17, 14:24)
O paskui visi stebisi, kodel vaikai nesavarankiski unsure.gif Mamai priziurint pradeti mokyti seimininkauti reikia nuo 5 metu.
Septyniu metu budama jau kepiau kotletus, skutau bulves, taisiau edalus kiaulems(kaime gyvenom) ir ziurejau naujagyme seseri(tarybiniais laikais nuo 2 men motinos eidavo i darba). Vadinasi, vaikai nera tokie kvaili ir per mazi? Tiesiog mamos, kad is viso galetu, tai juos 'mazais" vadintu iki pensijos irnesakyk.gif 

prisimenu ir aš tuos laikus. mano didelė sesė (pirmokė) turėdavo mane iš darželio parsivest ir valgyt padaryt (mikrobanginių dar nebuvo). o šiais laikais dar ir trečiokams-ketvirtokams samdomos auklės, nes jie nemoka durų atsirakint biggrin.gif
o laikai ir žmonių supratimas keičiasi -- mano tėvai nematydavo ką mes su sese išdarinėjam (o dažnai nelaimė būdavo labai netoli). sužinodavo kad darėm kokią pavojingą nesąmonę, gaudavom diržo. vėliau tą patį darydavom pasislėpę, arba sugalvodavom kitką. ir ne veltui JAV ir kitose vakarų šalyse vaikus iki dvylikos metų vienus namie palikti draudžiama.

Kodel vieniem vaikams, bunant keturiu metuku, uztenka proto is degancio namo isnesti mazesniu broliukus, o kitiems, kad ir kaip liudna butu, daug vyresniems(6-7m) proto pakanka tik pasislepti nuo liepsnu po stalu? Tiesiog ne metuose esme, o tevu auklejime.

Amerikoj buvo kažkada bajeris, kad buvo rekomenduojama slėptis po stalu, jei kristų atominė bomba lotuliukas.gif
o kalbant apie elgesį nelaimės atveju -- prie ko čia diržas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 17, 15:24)
P.s. dar apie gaisrus ir atsakomybes bei nelaimes 4u.gif Kodel vieniem vaikams, bunant keturiu metuku, uztenka proto is degancio namo isnesti mazesniu broliukus, o kitiems, kad ir kaip liudna butu, daug vyresniems(6-7m) proto pakanka tik pasislepti nuo liepsnu po stalu? Tiesiog ne metuose esme, o tevu auklejime.

Labai gerai, kad supranta, kas tas "popa". Nors ir vel supratimas nelygus g.gif Gal kol stebit, tai ir apsaugot pastoviai, o kai nusisuksit akimirkai?
Neseniai Lietuvoj nusiplike mirtinai triju metu mergaite, uzsivertusi uzkaista vandeni nuo dujines. Motina buvo isejusi sertis gyvuliu. Vaiku teises stebejosi-seima kaip reta pavyzdine. I mikrobange to vandens neikisi, kad pasiltu. Ir tikrai manau, kad ji zinojo, kas tas "popa" g.gif Bet... Nelaime ivyko. Kokia isvada seka? Butu tevai savo laiku gerai dirzu pagrasine-tai vaikas bijotu net zengti prie dujines ir nieko laidoti nebutu teke. verysad.gif

Jo, sudaužyki, sudubasinkim savo vaikus, tai ir nebus jokių nelaimių. Sunervinai. Niekas manęs niekada nemušė ir 8 metų irgi blynus mokėjau kepti(bet mamai prižiūrint!!!), nesu ir dabar durna, o su savo vaiku ir be jokio smurto susitariu.
Nereikia perlenkti lazdos su tokiomis kalbomis. Iš jūsų kalbų įspūdis toks usidaro, kad jei vaiko nemuši, tai vaikas debilas užaugs ir nieko nemokės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-krall: 17 liepos 2008 - 17:59