Norėčiau pasiklausti, kaip manot kur yra receptukai su apelsinu, tai ar jis bes tos skūrelės baltos? Ar salotoms naudojamas su skūrele?ir dar, gal kuri žinote kaip gaminamas majonezo-grietinėlės padažas salotoms?
Padėkit.. Maniškis kažkur kažkada valgė salotas, ir prašo, kad aš jam padaryčiau. Bet kiek jis atsimena, tai ten buvo konservuotos pupeles, rūkyta vištiena, ananasai. Gal kuri žinote kokį panašų receptuką?
QUOTE(Diezela @ 2012 12 18, 15:28)
Padėkit.. Maniškis kažkur kažkada valgė salotas, ir prašo, kad aš jam padaryčiau. Bet kiek jis atsimena, tai ten buvo konservuotos pupeles, rūkyta vištiena, ananasai. Gal kuri žinote kokį panašų receptuką?
http://pietustalas.b...pelemis-ir.html gal kažkas panašaus
QUOTE(ginciucha @ 2012 11 08, 17:28)
As su dziovintaios pomidorais darau vistienos salotas Tikrai labai skanios-
virta vistienos krutinele,zalias agukas,mazi marinuoti agurkeliai,pekino salota,poras ir dziovinti pomidorai,viska sumaisai su Helmans majonezu ir vsio,niam niam
virta vistienos krutinele,zalias agukas,mazi marinuoti agurkeliai,pekino salota,poras ir dziovinti pomidorai,viska sumaisai su Helmans majonezu ir vsio,niam niam
O dziovinti pomidorai aliejuje tinka? ar turi buti tik dziovinti??
QUOTE(Evkis @ 2012 12 20, 15:33)
O dziovinti pomidorai aliejuje tinka? ar turi buti tik dziovinti??
Tai manau čia tokius ir turėjo omenyje
Na va,prisedau ir perskaiciau visus receptukus,uzsirasiau nemazai Pasigedau salotu su ivairiais uzpilais,nes pagrindas visur su majonezu..irgi skanu..bet paivairinimui noretusi. Gal kas pasidalins?
QUOTE(Vandene27 @ 2014 02 25, 21:29)
Na va,prisedau ir perskaiciau visus receptukus,uzsirasiau nemazai Pasigedau salotu su ivairiais uzpilais,nes pagrindas visur su majonezu..irgi skanu..bet paivairinimui noretusi. Gal kas pasidalins?
Aš labiausiai mėgstu tokį užpilą: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, žolelės.
Galima dar įmaišyti medaus, jei patinka saldžiarūgštis padažiukas.
O jeigu norisi aštrumo/pikantiškumo įberti čili malto pipiro arba įkrėsti garstyčių.
Svarbiausia, gaminimo eigoje padažiuką ragauti ir pridėti, ko trūksta jūsų skoniui
QUOTE(suntea7 @ 2014 02 26, 10:09)
Aš labiausiai mėgstu tokį užpilą: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, žolelės.
Galima dar įmaišyti medaus, jei patinka saldžiarūgštis padažiukas.
O jeigu norisi aštrumo/pikantiškumo įberti čili malto pipiro arba įkrėsti garstyčių.
Svarbiausia, gaminimo eigoje padažiuką ragauti ir pridėti, ko trūksta jūsų skoniui
Galima dar įmaišyti medaus, jei patinka saldžiarūgštis padažiukas.
O jeigu norisi aštrumo/pikantiškumo įberti čili malto pipiro arba įkrėsti garstyčių.
Svarbiausia, gaminimo eigoje padažiuką ragauti ir pridėti, ko trūksta jūsų skoniui
Reikia taip pat ir druskos Alyvuogių aliejų reikia pilti vėliau, kai išspaustos citrinos sultyse ištirpsta medus, garstyčios ir druska. Taip pat kartu su provanso žolelėmis galite įberti šiek tiek "5 pipirų mišinio". Pasidaryti tokio užpilo salotoms galima ir daugiau, jis šaldytuve gali laikytis ir savaitę.
Na, kam sunku gaudytis kiek ko reikia tai bandykite taip, o po to galite keisti pagal savo skonį:
Čia maždaug 2 porcijos
1 valg. š. citrinos sulčių,
2 arb. š. medaus,
1/2 arb. š. garstyčių,
truputis druskos,
1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 26, 17:07)
Reikia taip pat ir druskos
Arba vietoj druskos - sojos padaza. I tokio tipo (saldziarugscius) padazus jau nepamenu kada paskutini karta beriau druskos, visada ipilu kelis saukstus sojos (MB del jos galva pametes). Perku naturalu, be jokiu priedu, nors ir brangesni sojos padaza.
QUOTE(Renata123 @ 2014 02 26, 19:53)
Arba vietoj druskos - sojos padaza. I tokio tipo (saldziarugscius) padazus jau nepamenu kada paskutini karta beriau druskos, visada ipilu kelis saukstus sojos (MB del jos galva pametes). Perku naturalu, be jokiu priedu, nors ir brangesni sojos padaza.
Nežinau, bet sojos padažą naudoju tik rytietiškoje virtuvėje. O ruošiant paprastas salotas man nepatinka jo spalva, be to jis rūgštesnis. Tad, aš apsiriboju paprastai citrinos sultys, druska ir t.t... bet tai juk skonio dalykas
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 26, 18:07)
Alyvuogių aliejų reikia pilti vėliau, kai išspaustos citrinos sultyse ištirpsta medus, garstyčios ir druska.
Manau čia ir taip aišku
[quote=suntea7,2014 02 26, 07:09]
Aš labiausiai mėgstu tokį užpilą: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, žolelės.
Galima dar įmaišyti medaus, jei patinka saldžiarūgštis padažiukas.
O jeigu norisi aštrumo/pikantiškumo įberti čili malto pipiro arba įkrėsti garstyčių.
Svarbiausia, gaminimo eigoje padažiuką ragauti ir pridėti, ko trūksta jūsų skoniui
Aš labiausiai mėgstu tokį užpilą: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, žolelės.
Galima dar įmaišyti medaus, jei patinka saldžiarūgštis padažiukas.
O jeigu norisi aštrumo/pikantiškumo įberti čili malto pipiro arba įkrėsti garstyčių.
Svarbiausia, gaminimo eigoje padažiuką ragauti ir pridėti, ko trūksta jūsų skoniui