Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Atsakykit kas nors į mano klausimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 13, 14:38)
Jeigu tortui reikia iškepti daug lakštų, tai kiekvieną reikia atskirai kept? Ar galima juos kaip nors atskirti kepimo popieriumi ar dar kaip nors ir visus sykiu kepti?

Atskirti kepimo popierium tai čia kaip tu įsivaizduoji? Dėt tešlos, ant viršaus popierius, vėl tešla, vėl popierius ir t.t., ir kept tokį kalną? Apie tokį kepimą girdėt neteko ir nemanau, kad gautųsi kas nors normalaus schmoll.gif
Gali kept plačioj skardoj ir po to supjaustyt į kažkiek dalių.
Biskvitinį pagrindą galima kept tiesiog aukštesnį ir perpjaut į kelias dalis mirksiukas.gif
O jeigu būtinai reikia atskirų lakštų, tai teks kept atskirai, esu kepus ir šešis biskvitinius lakštus atskirai mirksiukas.gif
Atsakyti
Darkest Chocolate Crepe Cake

The decorative nuts are dipped in caramelized sugar and hung in bat fashion -- upside down -- so the sugar streams and hardens into the best candy on the block.

Ingredients
3/4 cup (1 1/2 sticks) cold unsalted butter, cut into pieces, plus melted for pan
8 ounces semisweet chocolate, finely chopped
1 1/2 cups all-purpose flour
1/3 cup sugar
1/2 teaspoon salt
2 1/2 cups whole milk, room temperature
6 large eggs, room temperature
1 tablespoon pure vanilla extract
Hazelnut Filling
Chocolate Glaze
Candied Hazelnuts

Directions
Bring 1/4 cup water to a rolling boil in a small saucepan over medium-high heat. Add butter, 1 piece at a time, whisking to combine after each addition. Remove from heat; stir in chocolate until completely melted. Set aside.
Whisk together flour, sugar, and salt in a medium bowl. Whisk together milk, eggs, and vanilla in another medium bowl. Gradually add milk mixture to flour mixture, whisking until smooth. Add chocolate-butter mixture, whisking until smooth. Pour through a fine sieve into an airtight container; discard lumps. Refrigerate at least 2 hours or up to overnight.
Lightly coat an 8-inch crepe pan or nonstick skillet with melted butter. Heat over medium heat until just starting to smoke. Remove pan from heat; pour about 2 tablespoons batter into pan, swirling to cover bottom. Reduce heat to medium-low; return pan to heat. Cook, flipping once, until edges are golden and center is dry, about 30 seconds per side.
Slide crepe onto a plate. Repeat process with remaining batter, coating pan with butter as needed. Crepes can be refrigerated, covered, up to 1 day.
Place a crepe on a wire rack set over a rimmed baking sheet. Spread with about 3 tablespoons hazelnut filling. Top with another crepe. Continue layering with hazelnut filling and crepes, using about 32 crepes and ending with a crepe on top. Refrigerate until firm, about 15 minutes.
Spoon 1/2 cup glaze on top of the cake, spreading to edges. Spread remaining glaze around sides of cake, coating completely. Refrigerate until glaze is firm and set, about 20 minutes. Cake can be refrigerated up to 3 days. Garnish with toasted and candied hazelnuts.
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 19, 21:48)
Atsakykit kas nors į mano klausimą  4u.gif

Jei tu pagrindus atskirsi popierium tai tie sluoksniai trukdys iškilti kitiems sluoksniams ir galų gale tu gausi sugadintą produktą.
Atsakyti
Kokio storio laukštus reikia iškočioti ir kokio storio pertepimą padaryti, nes aš labai bijau, kad tortas gausis arba per sausa kitas arba ištižęs. Va pagal šį receptą.
Naminis medaus tortas
1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
1 pakelis sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepama apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštu cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.
Atsakyti
Jogurtinis tortas su medumi


INGREDIENTAI:

300g persijotų miltų,
300 g cukraus pudros,
200 g tirpinto sviesto,
200 g kuo riebesnio natūralaus jogurto,
4 kiaušiniai,
šaukštas kepimo miltelių,
alyvuogių aliejaus.


GAMINIMAS:

Sviestą išsukite su cukraus pudra.Po vieną muškite kiaušinius ir kiekvienąkart išplakite. Tada pilkite jogurtą, berkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Apvalią kepimo formą, pavyzdžiui 18 cm skersmens, ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą dėkite į paruoštą kepimo formą ir šaukite į 180 C karščio orkaitę. Kepkite apie valandą, kol tešla pasidarys stangri.

Iškepę apibarstykite cukraus pūdra ir tiekite su graikišku jogurtu ir medumi. Šis žavingas tortas yra citrinų skonio, nors citrinų sudėtyje nėra.

Papildyta:
Šokoladinis tortas su braškėmis

INGREDIENTAI:

175 g miltų,
25 g kakavos miltelių,
50 g miltinio cukraus,
125 g nesūdyto sviesto,
druskos.

Įdarui:
50 g baltojo šokolado,
250 g grietinėlės,
500 g braškių,
200 g maskarponės,
4 šaukštai braškių džemo.


GAMINIMAS:

1. Virtuviniu kombainu sumaišome kakavą, cukrų, druską, kubeliais supjaustytą sviestą ir miltus. Maišome, kol masė tampa panaši į trupinius.
2. Kiaušinio trynį išmaišome su šaukštu šalto vandens ir įdedame į miltų mišinį. Virtuviniu kombainu sukame tol, kol tešla sulimpa į vieną gumulą.
3. Išimame ir rankomis padarome rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pastovėti šaltai 30 minučių.
4. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame tešlą. Įklojame į žemą, 20 cm skersmens kepimo formą, apipjaustome kraštus. Padedame pastovėti šaltai valandą.
5. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių. Paskui išimame ir atvėsiname.
6. Baltąjį šokoladą ištirpiname dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu.
7. Kitame dubenyje išplakame maskarponę ir grietinėlę. Į masę įmaišome skystą šokoladą.
8. Ant torto papločio užtepame įdarą ir apdedame braškių puselėmis. Braškes ištepame pakaitintu džemu. Atšaldome.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 45 min. Papildomas laikas: 1 val. 30 min. Porcijoje: apie 330 kcal (8 porcijos)


Papildyta:
SITUOS DU PATI GAMINAU, GAVOSI SUPER,LABAI SKANU wink.gif
Atsakyti
Kaip reikia elgtis su želatina, gaminant jogurtinį kremą? Ją pirmiausia ištirpint vandeny? Kokį kiekį vandens tada reikia pilti? Tikriausiai ne tokį, koks nurodytas ant pakuotės, nes gautųs tada labai atskiestas jogurtas..
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 31, 13:47)
Kaip reikia elgtis su želatina, gaminant jogurtinį kremą? Ją pirmiausia ištirpint vandeny? Kokį kiekį vandens tada reikia pilti? Tikriausiai ne tokį, koks nurodytas ant pakuotės, nes gautųs tada labai atskiestas jogurtas..



Taip, pirmiausia želatiną ištirpink vandeny. O vandens tai aišku, kad reikia pilt mažiau negu nurodyta ant želatinos pakuotės. Aš želatiną tirpdau kažkur apie 100ml vandens. Niekada neskaiciuoju kiek tiksliai to vandens yra, bet kažkur apie puodelio pusę. O kai ištirps, tada visą ištirpusią želatiną pilk į jogurtą.
O jei piltum kiek nurodyta ant želatinos pakelio, tai tarkim ten nurodyta ištirpinte vienam litre vandens. Tai tu tame litre ištirpinsi ir STOP, daugiau jau nieko į ją pilt negalėsi, nes bus per maža želatinos koncentracija ir nesustings
Atsakyti
Pirmas bandymas pagamint tortą buvo bene didžiausia nesėkmė virtuvėj. Biskvitą norėjau iškept skanesnį, gaminau pagal pakankamai brangų receptą ir jis neišėjo. Vidurys nuo dugno iki viršaus liko žalias žalias, kraštai iškepė normaliai. Tikriausiai per maža skarda buvo. Tokio rezultato dar nebuvau mačius.
Jogurtinis kremas irgi neišėjo. Ištirpdžiau aš tą želatiną, į skystimėlį įdėjau iš pradžių truputį jogurto, išmaišiau, tada drąsiai likusį supyliau ir man taip staigiai kai sušoko ta želatina gabalais. Išgelbėjau dar paskui dalį jogurto - perkošiau per sūrmaišį ir atsiskyrė tie želatinos gabaliukai. Paskui bandžiau darkart pagamint tą kremą, tik kita tvarka maišiau tą želatiną - į jogurtą po truputėlį ją pyliau. Pavyko. Biskvitą iškepiau patį primityviausią ir kažką padariau. Nežinau dar, ar duosiu svečiams.
Atsakyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 10 23, 13:35)
Darkest Chocolate Crepe Cake


Šiotas atrodo tobulai. įdomu kas nors bandė gamint g.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2007 11 01, 12:09)
Šiotas atrodo tobulai. įdomu kas nors bandė gamint  g.gif


Atrodo labai paprastas, bet is kur gaut to hazelnut filling arba kuo ji pakeist? g.gif
Siaip gi pagrindas - lietiniai. Tik gal jie kitokio skonio gaunasi, sausesni pagal si recepta? Reiktu kada pabandyt, bet progos nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2007 11 01, 12:58)
Atrodo labai paprastas, bet is kur gaut to hazelnut filling arba kuo ji pakeist?  g.gif
Siaip gi pagrindas - lietiniai. Tik gal jie kitokio skonio gaunasi, sausesni pagal si recepta? Reiktu kada pabandyt, bet progos nera  biggrin.gif

Iš manęs tokia kepėja, kad hihihi.gif Tai nelabai patart galėčiau g.gif
Bet draugei pakišiu šitą receptą Kalėdoms. Ji mėgsta visokius netradicinius.
Gal sugalvos kuo pakeisti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyStar: 01 lapkričio 2007 - 13:07