Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(darbsti @ 2007 11 09, 22:29)
Kepsiu medaus torta, ar reikia pertimimui skirta mase isplakti su pikseriu, recepte neparasyta, bet man keistai atrodo litras grietines, pudra ir citrinos sultys sumaisytos.

niekas neatsake i mano klausima. tad kepiau ir gavosi labai skanus tik reikejo paslapinti blynus, nes turejo jie gautis slapesni. tai va.
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2007 11 23, 12:19)
niekas neatsake i mano klausima. tad kepiau ir gavosi labai skanus tik reikejo paslapinti blynus, nes turejo jie gautis slapesni. tai va.

Na gal niekas nežinojo wink.gif Aš tai tikrai nežinojau, nesu kepus medaus torto smile.gif
Kaip darei? Plakei mikseriu? ax.gif
Atsakyti
sveikos,gal zinot medaus torto (dar kitaip vadinamo meducio) recepta? bigsmile.gif mano vyras tiesiog dievina ta torta rolleyes.gif ,o ir man jis megstamiausias, mirksiukas.gif tai pagalvojau kad butu labai faina pasilepint kokia artimiausia proga cool.gif prasau parasykit... 4u.gif birthday.gif santa2.gif
Atsakyti
tai va mamos,radau pati recepta,ir parasysiu cia,gal dar kam patinka tas skanusis tortas ir panores issikepti wink.gif

Įsipilu pusę puodo vandens ir kol jis užverda - plaku 3-4 kiaušinius su 1 st. cukraus. Tad supilu viską į emaliuotą indą ir į tą puodą, mano tai labai liuks pasikabina ant puodo kraštų tas bliūdelis. Įdedu medaus kiek negaila, bet nereikia daugiau kaip 1 stiklinė. Tinka visoks ir dirbtinas ir naminis. Sviesto gabaliuką supjaustau irgi metu į tą indą. Viską pamaišydama kaitinu kokią 10 min. Baigiant virti -į grietinės kelis šaukštus įdedu sodos- pamaišau ir vėl į bliūdą. Maišau intensyviai- perspėju- sudėjus sodą labai kyla. Kai pradeda kilti nuimu iš to puodo ir pilu sijodama miltus- maždaug apie 5-6 stiklines. Tai priklauso nuo medaus ir sviesto kiekio. Kol karšta- maišau mediniu šaukštu, poto minkau ranka. Tada padalinu į lygias dalis ir kepu pakočiojus skardoje kiekvieną blyną atskirai. Išeina apie 6-8 blynai. Pertepu taip:
1 ltr. grietinės išplaku su 6 valg. š. cukraus ir 1 citrinos sultimis. Taip pat nutarkuoju geltoną citrinos dalį. Papuošiu džiuvėsėliais kurie liko nuo torto lakštų. Skaniausias pastovėjęs per naktį. Tada gerai subrinksta, t.y. suminkštėja…

wink.gif
Atsakyti
gal galite man padeti,nezinau kaip i zinute ikelti nuotrauka 4u.gif 4u.gif isanksto aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2007 10 12, 11:45)
Turiu tokios kanaus ir paprasto torto recepta.
Tešla:
3 valgomieji šaukštai medaus
1 stiklinė cukraus (pagal skoni-as kepu su 0.5 stiklinės)
3 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
3 arbatiniai šaukšteliai dosos
2 šaukštai acto

Cukrų,kiaušinius ir medų supilt į vieną dubenį,pastatyti į didesnį puodą ant viryklės,pašildyti vandenį,įmerkti dubenį su tešla į jį ir maišyti apie minutę-kitą,kol pasidarys vientisa masė.
Tada paimti 3 šaukštelius sodos,"nugesinti" pora šaukštų acto,ir supilti į tešlą.toliau šildyti ir maišyti apie 7-10minučių.Tešlos apimtis turi padidėti-spalva bus šviesiai geltona.
Nukelti nuo garų ir įpilti tris stiklines miltų.Išmaišyti ir iškočioti blynus-kiek norit,tik turi būti pakankamai ploni.Iškept blynus ant riebalais išteptos skardos-turi būti šviesiai rudi,kepa labai greitai.Poto atvėsinti.

Kremas:
400 gramų grietinės
1 citrinos sultys (galima ir daugiau jei rugsciau megstat)
1 stiklinė cukraus (galima pagl skoni)

VIska išmaišyti ir pertepti blynus.Būtinai nakčiai palikti šaldytuve,kad kremas įsigertu i blyus.Papuoškite kaip tik norite.
Skanaus  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Papildyta:
Tie torto lakštai-Brie pelėsinis sūris.Jis labai dera su vaisiais todėl sugalvota padaryti tortą su juo...dėja tortas laaabai brangus turėtu būti blush2.gif


Klausimukas 4u.gif Ar soda butu galima pakeisti kepimo milteliais? Jei taip tai kokiu santykiu g.gif
Atsakyti
Darbsti-visi pertepimai grietines plakami ir gerai isplakami,tik atsargiai nesuplakt iki sviesto. O lakstu meducio skapint nereikia,gaunasi labai gerai. Tik turi but pakankamai kremo ir palaikyt bent per nakty;)
Papildyta:
Romy-nzn kaip specai daro,bet as pati visada dedu tokiu pat santykiu tiek kepimo m.,tiek soda;)
Papildyta:
Simute19-keli meducio recp.yra temoje MEDUS:) ir sitoj temoj paskaityk;)
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2007 11 23, 21:54)
Na gal niekas nežinojo wink.gif Aš tai tikrai nežinojau, nesu kepus medaus torto  smile.gif 
Kaip darei? Plakei mikseriu?  ax.gif



Tik dabar pamaciau klausima blush2.gif
Grietine, is kurios daromas kremas tortams, visada reikia isplakti mikseriu (galima ir sluotele, jei kas megsta sporta mirksiukas.gif ) . Kai grietine isplakama iki reikiamo tirstumo (bamgeles laikosi ir nesuteka atgal) (tik plakit atsaldyta, nes is siltos suplaksit sviesta. Ir salta susiplaka i sviesta, reikia ziureti, bet ne taip greiai, kaip silta), sudedamas cukrus ar pudra, citrinos sultys ar rugstis. Cirinos sultys grietine kazkiek atskiedzia. Todel siuo atveju as visuomet dedu zelatinos, kad kremas geriau sustingtu.
Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2006 11 19, 20:00)
Ta proga, kad man visai neseniai išėjo iškepti morengus panašius į morengus, nusprendžiau, kad atėjo laikas pamėginti morenginį tortą. Kaip sako Glacee, akys bijo, o rankos daro  smile.gif  Išsirinkau mano galva patį lengviausią - Pavlovos tortą.

user posted image
Tortas "Pavlova" su vaisių papuošimu

4 kiaušinių baltymai
200g cukraus pudros
3 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis baltojo vyno acto
200g grietinėlės
griežinėliais supjausytas bananas
250g supjaustytų braškių
2 supjaustyti kiviai
2 pasifloros vaisiai

1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Orkaitės skardą išklokite kepimo popieriumi, jame nupieškite 20cm apskritimą. Baltymus išplakite iki standžių putų. Po truputį berkite cukraus pudrą ir kaskart rūpestingai išplakite. Subėrę visą pudrą dar plakite 5-10min., kol cukraus pudra bus visiškai ištirpusi. Įmaišykite krakmolą ir actą.
2. Baltymų masę paskleiskite nusibrėžtame rutulyje. Plačia geležte peiliu aplyginkite šonus į viršų. kraštus apjuoskite peiliu padarytu rantu (tortas bus tvirtesnis ir akiai malonesnis).
3. Kepkite 40min arba tol, kol tortas pabals ir pasidarys traškus. Atidarykite orkaitę - tegul tortas ataušta. Viršų aptepkite grietinėle ir išdėliokite vaisius. Apibarsytkite pasiflorų vaisių minkštimu.

Šaltinis: Didžioji kulinarijos enciklopedija

P.S.  Dėjau kivius, bananus ir vynuoges be kauliukų, kuriomis pakeičiau braškes. Vasarą būtinai darysiu tik su braškėm. Morengą džiovinau ant silpniausios ugnies šiek tiek pravėrus orkaitės dureles 2h, po to dar valandą palikau džiūti (pas mane sena dujinė orkaitė  doh.gif ). Aš skubėjau šiek tiek, šiaip morengą reikia pilnai atvėsinti orkaitėje, o kepti planavau kokias 3h. Kiek laiko ir kokioj temperatūroj kepti,  įvairiuose receptuose radau vis kitaip  doh.gif 
Skonis. Nežinau koks turėtų būti, bet tai kas gavosi buvo laaabai skanu  rolleyes.gif  Traški apačia ir šonai, minkštas vidus (kaip zefyras), grietinėlė ir vaisiai - viskas ištirpsta burnoj, o ranka siekia kito kąsnelio... mmmm

Pamišau parašyti, kad grietinėlę reikia išplakti. Aš plakiau su keliais šaukštais cukraus pudros.


Ir as noriu toookio wub.gif
Tik nelabai supratau, cia rasoma, kad kepti 40min., o paskui, kad morengus dziovinti 3val. Paaiskinkit man tundrai nuo pradziu iki pabaigos, kaip?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Aš žinau skanaus medaus torto receptą, dažnai kepu, greit suvalgom, visada pavyksta mirksiukas.gif
DIRBTINIO MEDAUS TORTAS
1 st dirbtinio medaus, 0,5 st cukraus, 3kiaušiniai, 250g margarino(Vilnius arba Husquals eve), 5 st miltų, 1 a šaukštelis gesintos sodos.
Margariną dubenyje ištirpinti, neužvirinti, dėti medų, cukrų, kiaušinius.lšsukti iki vientisos masės, dėti sodą ir miltus, kad tešla būtų lengvai kočiojama, gali nurodyto kiekio neužtekti, turi nekipti prie kočėlo.Iškočioti 6 blynus, iškepti ir karštus apipjaustyti pagal norimą formą.nupjautus likučius galima padžiovinti, kad parustų ir sumalti apibarstymui. Ataušusius pertepti kremu: litras naminės(iš turgaus ) grietinės ir 1 st cukraus.Citrinos rūgšties nereikia. želatinos apie 50 gr, stingstantį kremą pertepti, kraštus ir viršų taip pat, apibarstyti trupiniais.Vartoti mažiausiai po paros, skanesnis po 2. Tik pas mus tiek, vargšiukas, neišgyvena verysad.gif
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(pembroksiuke @ 2007 12 09, 15:32)
Ir as noriu toookio  wub.gif
Tik nelabai supratau, cia rasoma, kad kepti 40min., o paskui, kad morengus dziovinti 3val. Paaiskinkit man tundrai nuo pradziu iki pabaigos, kaip?
Aciu  4u.gif


Na aš ne morengų specialistė, bet kaip suprantu iš recepto, kept reikia 40 min o tada palikt ten tą tortą toj orkaitėj 2-3 val., nejudint, kad jis palengva atauštų. Dureles pradaro turbūt todėl kad drėgmė išgaruotų, tada morengas išdžiūsta geriau.
Atsakyti
Sveikos mamytes noriu pasidalinti torto receptuku labai paprastas bet skanus gal nera temoje kazkaip nepastebejau ax.gif reikia biskvito jei naminis tai reketu sulaistyti o jei pirktinis tai nebutina ir pertepimas 0,5 lt pino 3 saukstai manu kruopu ,isvirti kose ir ja atausinti,200gr sviesto istrinti su 200gr cukraus sudeti ataususia manu kose ir supilti citrinos sultis,gerai isplakti.galima deti ivairiu priedu ,daryti pertepimus ir viskas.geriau daryti viena diena anksciau skanaus 4u.gif
Atsakyti