Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Lauksim torto wink.gif As ir eisiu pertept biskvita su virt.kondensuotu,sako labai skanu,paziuresim smile.gif
Atsakyti
Na vat ir pabaigiau savo pirmaji gyvenime torta daryti - jei si klecka galima vadinti tortu lotuliukas.gif blush2.gif
Labai neispeikit.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Labai fainas tortas, skaniai atrodo. Kai pirmam kartui labai gerai, as kiek metu kepu tortus tai kartais buna ir neiseina. O cia tikrai super 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Saunuole! Laukia degustacija wink.gif Kaip darei grietine su zele ar be?
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2007 12 30, 15:52)
Saunuole! Laukia degustacija wink.gif Kaip darei grietine su zele ar be?

aciuks.gif Jau laukiu kada galesiu paragauti ax.gif
O gritine dariau su zelatina.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 12 27, 23:54)
Sveikos,

kepiau Kalėdoms savo kūrybos tortuką - šokoladinis biskvitas perteptas aviečių uogiene, pieniško šokolado putėsiais ir aplietas karčiojo šokolado glazūra. Paprastas, bet labai skanus.  mirksiukas.gif



O kaip darei pieniško šokolado putėsius?
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2007 12 30, 19:23)
O kaip darei pieniško šokolado putėsius?



Pieniško šokolado putėsius gaminau labai paprastai:

reikia:

150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos)

šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nusvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo. Atsargiai sumaišyti abi mases. Tada naudoti tortui pertepti arba stingdinti formelėse kaip atskirą desertą. Tokiu pat principu galima daryti ir baltojo bei juodojo šokolado putėsius.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 12 30, 22:00)
Pieniško šokolado putėsius gaminau labai paprastai:

reikia:

150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos)

šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nusvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo.  Atsargiai sumaišyti abi mases. Tada naudoti tortui pertepti arba stingdinti formelėse kaip atskirą desertą. Tokiu pat principu galima daryti ir baltojo bei juodojo šokolado putėsius.

Skanaus!



Labai ačiū. Pabandysiu ir aš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2004 07 22, 20:42)
Pas mus is krano bega toks keistokas vanduo. Kai ji palieki puoduke, ant dugno kazkas balto nusistoja. Iki siol maniau, kad kalorijos? blink.gif



QUOTE(Ajste @ 2005 04 17, 16:49)
man kazkaip keistai atrodo, kad gali atsisakyti sitiek daug visokiu maistu (ne tik kenksmingu, bet ir naudingu), o rieke grudetos duonos jau reiskia apsirijima pyragais g.gif

jei galima as ir i klausima atsakysiu:

yra nemazas skirtumas tarp nutukimo ir virssvorio. nutukimas yra liga ir gydoma taip, kaip gydytojas nurodo pacientui.
virssvoris yra problema, bet nemanau, kad reikia imtis kazkokiu drastisku priemoniu, t.y. nori pakoreguoti svori-pakoreguoji mityba(ir/arba gyvenimo buda).
o sveika mityba padeda ne tik svori sureguliuoti, bet ir sveikatos problemas isspresti/ju isvengti ateityje. mirksiukas.gif

AS UZ SVEIKA MITYBA, O NE SAVES MUCYJIMA!!!!!!!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif



QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 12:13)
user posted image

Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais

~ 1 kg vištos gabaliukų
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio

Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti - morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.

P. S. morkas susmulkinau blenderiu, tad viskas vyko labai greitai... Mėgstantiems slyvas turėtų patikti... rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(KRISTIA @ 2008 01 24, 17:30)


nesupratau kokia šito post'o esmė? rolleyes.gif
Atsakyti
NIEKO PANASAUS NERASIAU...TIESA SAKANT,ESU NAUJA,TAI DAR NELABAI GAUDAUS,KAS KUR...
Atsakyti
NOREJAU PAKLAUST,GAL KURI MAMYTE ZINO,KIEK I TORTO'VYSNIA-GIRTUOKLE' TESLA REIKIA DET CITRINOS?RECEPTE NERASO.
Atsakyti