Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Slyvų tortas su įdaru

Tešlai:
250 g miltų, 1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių, 50 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, 100 g sviesto, 2 trynių, nutarkuotos 1 citrinos žievelės.

Įdarui:
225 g marcipaninės masės, 1/2 arb. š. cinamono, 10 kiaušinių baltymų, 100 g biskvito trupinių, 20 g kapotų migdolų, 1 valg. š. cukraus pudros, 50 g slyvų košės, 50 g riešutų karamelės apibarstymui, 750 g slyvų.

Miltų ir kepimo miltelių mišinį persijoti, viduryje padaryti duobutę ir įdėti cukrų, vanilinį cukrų, kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, trynius bei citrinos žievelę. Greitai užminkyti vientisą tešlą, suspausti iš jos rutulį ir suvyniojus į foliją laikyti šaldytuve 30 min.
Kol tešla bringsta, į dubenėlį įberti sutrupintą marcipaninę masę, 150 g cukraus, cinamoną ir įdėti 5 kiaušinio baltymus. Viską gerai išmaišyti.
Į šią masę suberti biskvito trupinius. Likusį cukrų išplakti su 5 baltymais iki standžių putų. Juos įmaišyti į marcipaninę masę. Slyvas nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. 12-14 puselių palikti, o likusias supjaustyti nedideliais kubeliais. Įmaišyti jas į marcipaninę masę. Kepimo formos dugną ir kraštus iškloti plonai iškočiotu tešlos lakštu, išlyginti tešlos kraštus. Įdarą supilti į vidų ir išlyginti paviršių. Slyvų puseles išdėlioti ratu palei kepimo formos kraštą odele į viršų. Pyragą apibarstyti kapotais migdolais. Kepti 40-45 min. 200C elektrinėje orkaitėje (160-170C dujinėje).
10 min. pyragą ataušinti formoje, vėliau atsargiai nuimti formos kraštą, padėti ant grotelių. Paviršių apibarstyti cukraus pudra, šonus aptepti karšta slyvų koše ir, kol ji dar šilta, prilipinti riešutų karamelę.

Marcipaninė masė:
125 g migdolų, 125 g cukraus, 65 ml vandens, 1/2 citrinos sulčių, 1/2 arb. š. acto (6%).
Migdolus apvirkite ir smulkiai sumalti. Iš vandens, cukraus ir acto išvirti tirštą sirupą (kad tįstų siūlai). Į truputį atvėsintą sirpupą suberti maltus migdolus ir supilti citrinos sultis. Išmaišyti.
Atsakyti
Rabarbarų tortas

Trapiai tešlai:
100 g miltų, 1 trynio, 1 valg. š. cukraus, 50 g marcipaninės masės, 60 g sviesto.

Biskvitinei tešlai:
1 kiaušinio, 50 g cukraus, 40 g miltų, 25 g krakmolo.

Įdarui:
750 g rabarbarų, 100 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, 150 g žemuogių džemo, 8 arb. š. želatinos, 2 citrinų sulčių, 200 g grietinėlės, 3 valg. š. migdolų likerio.

Užpilui:
1 kg rabarbarų, 400 ml raudono vyno, 100 g cukraus, 1,5 arb. š. želatinos, 75 g migdolų plokštelių, 250 g grietinės, 1 pak. vanilinio cukraus, 1 pak. grietinės standiklio (nebūtinai).

Suminkyti trapios tešlos produktus. Tešlą suvynioti į foliją ir 30 min, palaikyti šaldytuve. 26 cm skersmens tortinės dugną ištepti riebalais ir ant jo iškočioti išimtą iš šaldytuvo trapią tešlą. Peiliu apipjauti tešlos kraštus, paviršių subadyti šakute. Kepti 8 min. 200C orkaitėje.
Biskvitinei tešlai išplakti kiaušinį ir 1 valg. š. vandens. Suberti cukrų ir plakti, kol ištirps. Su krakmolu sumaišytus miltus persijoti į kiaušinių masę. Biskvitinę tešlą užpilti ant apkepusios trapios tešlos ir dar kepkite 12-15 min. Iškepusį biskvitą tuoj pat išimti iš formos ir padėti ant grotelių, kad atauštų. Vėliau perkelti ant tortinės.
Rabarbarus (750 g) nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti gabalėliais. Cukrų, vanilinį cukrų, 75 g džemo bei paruoštus rabarbarus dėti į puodą ir uždengus šutinti 15 min.
Želatiną 20 min. brinkinti šaltame vandenyje, nusunkti, suberti į rabarbarų masę ir maišant ištirpinti. Masę atvėsinti.
Grietinę išplakti iki standumo ir sumaišyti su pradedančia stingti rabarbarų mase. Pastatyti šaltai, kad šiek tiek sukietėtų. Biskvitą apjuosti formos kraštais, apšlakstyti migdolų likeriu ir aptepti likusiu džemu. Ant uogienės tolygiai užtepti rabarbarų įdarą. Tortą 2 val. palaikyti šaldytuve. Likusius rabarbarus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti 2 cm pločio įstrižais gabalėliais. Vyną užvirti su cukrumi. Jame porcijomis apvirti rabarbarus (virti 3-4 min. ant nekaitrios ugnies). Išgriebus kiaurasamčiu rabarbarus atvėsinti. Atšalusius išdėlioti ant kremo. Vyną perkošti per smulkų sietelį. Praskiesti vandeniu ar vaisų sultimis iki 1/4 l. Pagaminti žėle masę: 1,5 arb. š. išbrinkintos želatinos ištirpinti karštame vyne ir atvėsinti. Pradėjusią stingti masę supilti ant kremo su rabarbarais. Laikyti šaltai, kol glaistas visai sustings. Migdolų plokšteles paskrudinti sausoje keptuvėje. Atsargiai nuimti formos kraštus, torto šonus aptepti grietine, išplakta su vaniliniu cukrumi ir grietinės standikliu. Likusią grietinę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir išspausti ant torto rožytes.


Atsakyti
Bandžiau jau kartą įdėti šitą receptą, bet kažkas užstrigo. Tikiuosi du kartus nepasikartos. Čia mano megstamiausias tortas ir pakankamai paprastas (bent jau man).

Aguonų tortas

Produktai:

“Biskvitui”:
10 didelių kiaušinių, 200 g. Cukraus, 400 g. Aguonų.
Kremui:
2 indeliai virto kondensuoto pieno (Rududu), puodelis stiprios kavos, 100 g. sviesto (tikro) 1 šaukštas brendžio ar kito alkoholio (tik ne alaus J ).

Darbo eiga:

“Biskvitas”
1. Kavamale sumalame aguonas (truputi paliekame nemaltų pabarstymui ant torto).
2. Atskiriame trynius nuo baltymų ir padaline cukrų per pusę, atskirai išplakame. Baltymus – iki standumo, trynius – iki baltumo.
3. Maltas aguonas sumaišome su tryniais ir į tą masę po truputi dedame išplaktus baltymus ir viską išmaišome.
4. Supilame į formą biskvitui ir kepame 15 min. 100 C, vėliau padidiname iki 150 C – 180 C ir kepame apie 35 min. Kepant orkaitės nedarinėti, po kokių 50 min. galima atidaryti ir pagaliuku patikrinti ar iškepė.
5. Paliekame ataušti orkaitėje.

Kremas:
1. Ištirpiname sviestą.
2. Sudedame “Rududu” į dubenį, supilame sviestą ir mikseriu iš lėto plakame. Jeigu kremas labai tirštas truputi įpilame kavos, kad būtų grietinės tirštumo. Supilame alkoholį.

Sutepimas:
1. “Biskvitą” padaliname į tris blynus.
2. Sulaistome kava.
3. Sutepame kremu.
4. Pabarstome aguonomis.
5. Įdedame į šaldytuvą.

Man skaniausias kai šaldytuve pastovi bent 3 valandas.

Skanaus!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emm: 29 rugpjūčio 2006 - 14:56
yra toks tortas "moksleiviskas" vadinasi,buciau labai dekinga jei paziuretumete savo knygose,gal kas turi g.gif Pameciau verysad.gif ir jau puse metu jo ieskau.Kazkas sake,kad knygoje"sau ir sveciams" jis yra.PADEKITEEEE 4u.gif
Atsakyti
Noriu pameginti iškepti tortą, pirmą tortą reikia patį lengviausia, gal patartumet kokį, mačiau, kad siūlot jogurtinį, bet niekur jo recepto nerandu (čia kažkoks yra, bet parašyta, kad bandė ir neišėjo) ax.gif
Atsakyti
kepk pati paprasciausia,man atrodo kad tai butu ,medaus tortas,cia yra ne vienas receptas geras.Tikrai negali nepavykti.Sekmes. birthday.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrova @ 2006 09 20, 07:49)
kepk pati paprasciausia,man atrodo kad tai butu ,medaus tortas,cia yra ne vienas receptas geras.Tikrai negali nepavykti.Sekmes. birthday.gif

Pameginau aš pradžiai paprata tortą želes ir doh.gif mano torto forma (kuria nusipirkau maximoj už 15 litu) praleidžia vandenį gal tai turi būti? Gal aš neišmanele
Atsakyti
Man irgi bėga- juk ten dugnas išimamas! mirksiukas.gif Todėl nereikia pilti skysčių. Jei tai želė, tai turi buti jau pradedanti stingti- drebučių pavidale. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 09 24, 13:48)
Man irgi bėga- juk ten dugnas išimamas!  mirksiukas.gif Todėl nereikia pilti skysčių. Jei tai želė, tai turi buti jau pradedanti stingti- drebučių pavidale.  smile.gif

Ačiū , o aš kaip pirmą kart tokį daiktą mačiau galvojau blogą nusipirkau doh.gif
Atsakyti
Sveikutes!
Gal kuri zinot is kokiu produktu ir kaip gaminamas tortas "Jaunyste''? Zodziu gal zinot koki recepteli. Prasau,parasykit. smile.gif
Atsakyti
Radau http://www.edlonta.lt/receptai/


Tortas ''Jaunystė''


Ingridientai: 250 g miltinio cukraus,
250 g cukraus,
80 g kvietinių miltų,
8 kiaušinių baltymai,
400 g riešutų.
Kremui:
250 g miltinio cukraus,
250 g sviesto,
150 g razinų,
100 g susmulkintų šokoladinių saldainių arba šokolado gabaliukų,
1 šaukštas konjako,
truputi vanilinio cukraus ir citrinos rūgšties




Aprašymas: Riešutus pakepinti ir sukapoti. Persijoti miltus. Riešutus sumaišyti su miltiniu cukrumi ir miltais. Išplakti baltymus. Į plakamus baltymus, kai jie pradeda putoti, mažomis porcijomis suberti visą cukrų, ir riešutų, miltinio cukraus ir miltų masę. Viską lėtai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo spausti tešlą. Kepti 100 - 120 C temperatūroje 1,5 - 2 val. Lakštus pertepti išplaktu miltinio cukraus ir sviesto kremu paskanintu razinomis ir prieskoniais. Papuošti šokoladu ar beze kremu.

Atsakyti
Op-pa-pa... blink.gif na ir konditeriai Edlontoje... Kad Jaunystė būtų su sviestiniu kremu - tai naujiena.... Jaunystė - tai baltyminės-riešutnės tešlos tortas, perteptas lengvu zefyriniu kremu (gaminamas iš kiaušinių baltymų) ir puoštas plikytu baltyminiu kremu. (Jovitele, receptuką įmesiu vakare smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 08 spalio 2006 - 14:55