Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Labas, Sonatina. Matai, tortas turetu but siurprizu g.gif Bet turbut teks pasislepus sandeliuke puost biggrin.gif biggrin.gif
O as nieko bloga, jei tortas stovi pagamintas kokia savaite? Mano mama taip darydavo tam, kad sluoksniai susigertu g.gif Budavo labai skanu..Bet turbut, ne visiem tortam toks principas tinka ? smile.gif
Atsakyti
matrioska, savaitę tai nerizikuočiau laikyti torto... schmoll.gif Ypač su kokiu kremu iš pieno produktų... 2 - 3 dienas - taip, sutinku, kad kremas puikiai įsigers smile.gif O šiaip jei gaminčiau prieš savaitę - be papuošimų dėčiau į šaldiklį, o iš vakaro dėčiau į šaldytuvą, kad atšiltų smile.gif
Atsakyti
Oi, Sonatina, isgazdinai net verysad.gif As jau vakar pagaminau torta, o svesim gimtadieni tik sekmadieni doh.gif doh.gif
Jis nepapuostas dar, bet bijau i kanera kist..Ar neistis jis, atsildytas? unsure.gif
Na va, reikejo iskart su profesionalem pasitart verysad.gif
Aciu, Sonatina, uz pamoka. smile.gif
Atsakyti
matrioska
na štai... pavėlavau sad.gif
Sonatina viską puikiai paaiškino. Tik dar pakartosiu - aš irgi nerizikuočiau laikyti tortą tiek ilgai... maks. 2 - 3 dienas, t.y. šiandien padariau - pirma diena, rytoj valgau - antra diena, dar poryt valgau.... jeigu matau, kad kas lieka, tai supjaustau gabaliukais tokio dydžio, kad būtų vienam kartui suvalgyti ir sušaldau, (tik negalima šaldyti tortų su želatina)
Tortas po šaldiklio visiškai normaliai atrodo ir jo skonis nesikeičia smile.gif O puošto tai tikrai negalima kišti į kamerą, reikės puošti prieš pateikiant smile.gif
nebijok to mano torto smile.gif))) jis nesikandžioja... atvirkščiai smile.gif))))))
Atsakyti
sveikos
gal kuri kartais zinor " beze " torto recepta, (cia gal greiciau mamos zinotu), buciau labai dekinga
Atsakyti
QUOTE(victoria @ 2006 11 24, 18:10)
sveikos
gal kuri kartais zinor " beze " torto recepta, (cia gal greiciau mamos zinotu), buciau labai dekinga

Victoria,o cia originalus torto pavadinimas ir parasyk kas ten turetu buti viduje.
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 11 25, 14:05)
Victoria,o cia originalus torto pavadinimas ir parasyk kas ten turetu buti viduje.

nu jo cia toks is rusu laiku, nors esu macius ir pirtk dabar kazka panasaus, toks kaip morenginis, kepasi plaktas baltymas paskiau jis pertepamas kremu, siaip zinau kaip daromas tik nezinau visu ingridientu, zinau kad daroma is 10 kiausiniu, kad pertepimas verdamas ant garu...

na kas nors gal pamenat verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(victoria @ 2006 11 26, 01:13)
nu jo cia toks is rusu laiku, nors esu macius ir pirtk dabar kazka panasaus, toks kaip morenginis, kepasi plaktas baltymas paskiau jis pertepamas kremu, siaip zinau kaip daromas tik nezinau visu ingridientu, zinau kad daroma is 10 kiausiniu, kad pertepimas verdamas ant garu...

na kas nors gal pamenat  verysad.gif

beze - tai kremo rūšis - kažkas a la morengas, gal kiek minkštesnis reikalas.

Pabandžiau inete ieškoti tai torto su tokiu kremu neradau, tik visokių pyragaičių.
Papildyta:
QUOTE(Tynka @ 2006 11 26, 07:53)
beze - tai kremo rūšis - kažkas a la morengas, gal kiek minkštesnis reikalas.

Pabandžiau inete ieškoti tai torto su tokiu kremu neradau, tik visokių pyragaičių.

radau vieną, įtariu ne toks, kokio reikia ,bet gal tiks kažkas...
torciukas
Atsakyti
va radau sokoladinio torciuko recepta..skamba l. skaniai bet dar neisbandytas. jei kuri isbandysit butinai praneski:)

Šokoladinis tortas

Biskvitui:
100 g cukraus,
8 kiaušiniai,
220 g miltų,
60 g kakavos.

Kremui:
6 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
50 g miltų,
11 pieno,
150 g sviesto,
200 g šokolado.

Varškės kremui:
500 g varškės,
30 g želatinos,
200 g grietinėlės,
200 g cukraus.

Iš biskvitui skirtų produktų iškepame biskvitą. Ruošiame kremą: kiaušinio trynius ištriname su cukrumi, užplikome karštu pienu, pakaitiname, kol sutirštės. Sudedame šokoladą, masę atvėsiname ir, įdėję sviesto, gerai išmaišome. Ruošiame varškės kremą: želatiną išbrinkiname ir išlydome. Varškę ištriname, suberiame cukrų, supilame želatiną, sumaišome su išplakta grietinėle. Biskvitą pertepame varškės kremu, puošiame šokoladiniu kremu.
Atsakyti
kaip skaniai atrodo
Atsakyti
Kažkada senai radau receptuką laaabai skanaus torčiuko ,ir nutariau pasidalinti juo su Jumis

TORTAS "SAPNAS"




Tau reikės :

0,5 kg sluoksniuotos bemielės tešlos(paprasta nusipirkti parduotuvėj )
3 kiaušinių trynių,
3 šaukštų pistacijų,
4 šaukštų migdolų.

Kremui :

20 g. želatinos,
200g. grietinėlės,
2 pakelių avietinio pudingo,
1 st.nerūgščios varškės,
3 šaukštų cukraus pudros,
4 šaukštų medaus,
saujelė džiovintų papajų ir
saldainių "jūros akmenukai ".


Atšildytą tešlą padalinkite į 8 dalis,juos iškočiokite.Aptepkite kiekvieną plaktais kiaušinio tryniais ,pabarstykite kapotais riešutais.Kepkite 200 C karštumo orkaitėje apie 10 -15 min.iki auksinės spalvos.Atvėsintus lakštus sutepk kremu.

Kremo ruošimas :

mažame kiekyje vandens išbrinkink želatiną.Pudingo miltelius sumaišyk su pienu ir pakaitink, kol susidarys vientisa masė, atvėsink, supilk skysta medų, per sietelį pertrintą varškę, atskirai su cukraus pudra išplaktą grietinėlę. Viską atsargiai sumaišyk,o tada maža srovele pilk ant lengvos ugnies ištirpintą želatiną. Pastatykite šaltai. O kai pradės stingti,suberk džiovintos papajos gabaliukus ir saldainius.
Viršų gali puošti tirpintu šokoladu,apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus

Gaila kad foto neturiu verysad.gif parodyčiau kaip skaniai atrodo...na gal kas is Jūsų gamis ir galės įkelti nuotraukytę blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agni'85: 01 gruodžio 2006 - 13:48
Mergaitės, gal nutuokiate kaip yra daromi visokių įvairių formų tortai. Kadangi mano draugas gimtadieniui nori torto ir manęs blush2.gif , tai sugalvojau jam padaryti moters formos tortą, tik nelabai nutuokiu kaip tai daryti. Gal kas turite patirties tame ir galėtumėt ja pasidalinti... ax.gif
Atsakyti