Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Agni'85 @ 2006 12 01, 14:43)
Kažkada senai radau receptuką laaabai skanaus torčiuko ,ir nutariau pasidalinti juo su Jumis
TORTAS  "SAPNAS"
O kai pradės stingti,suberk džiovintos papajos gabaliukus ir saldainius.

Niu prie progos reiks pasidaryt si tortuka,kazkaip pasirode,kad turetu but skanus.
O tie "juros akmenukai" geriau kur su razinom ar su riesutais(niu jei pati darius,tai su kuriais darei?) ir juos reikia pasmulkint kai dedi i krema ar cielus ir subert?
Atsakyti
Nuostabus tortas, kuri visuomet svenciu progomis kepdavo mama:

Tešlai:
1 indelis kondensuoto pieno;
1 kiaušinis;
70 gr. sviesto;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
7 šaukštai miltų;
tarkuotos citrinos žievelės;
kakavos,
aguonų,
sulčių (geriau rugščių) keptų pyrago blynų drėkinimui.

Pertepimui:
4 indeliai grietinės (po 200 gr.);
2 šaukštai želatinos;
0,5 stiklinės cukraus;
citrinos sulčių arba citrinos rūgštelės.

Paruošimas:
Gerai išsukti kondensuotą pieną, sviestą, kiaušinio trynį. Tuomet sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir taip pat gerai ismaišyti. Įtarkuoti citrinos žievelės ar kt. prieskonių pagal skonį.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Į viena dali suberti aguonas, į kitą – kakavos miltelius, kad išeitų ruda tešla. Abi tellos dalis iškepti atskirais blynais, atvėsinti, ir kiekvieną blyną perpjauti i dvi dalis, kad išeitų keturi “biskvito” sluoksniai.
Želatinią išmirkyti, supilti į grietinę, taip pat supilti sukrų, įspausti citrinos sulčių ar įdėti citrinos rūgšties pagal skonį (geriau, kad pertepimas būtų rūgštesnis). Pertepimą palikti truputį sustingti.
“biskvito” blunus apšlakstyti sultimis ir sutepti pradėjusiu stingti pertepimu. Ant viršaus užtepti likusio pertemimo ir gausiai apibarstyti aguonomis (ar kitaip papuošti). Tortą geriausia palikti pastoveti pernakt, kad gerai įsigertų biskvito sluoksniai.
Skanaus!

Rasydama apie virsuj aprasyto torto gaminimo eiga, pamirsau, kad pries padalijant i dvi dalis gauta biskvito tesla, reikia i ja sudeti gerai isplakta kaisinio balltymo tryny smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IeP @ 2006 12 08, 12:58)
Rasydama apie virsuj aprasyto torto gaminimo eiga, pamirsau, kad pries padalijant i dvi dalis gauta biskvito tesla, reikia i ja sudeti gerai isplakta kaisinio balltymo tryny smile.gif

o kas tas - "isplakta kaisinio balltymo tryny smile.gif "

tai trynys ar baltymas?
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2006 12 08, 16:17)
o kas tas - "isplakta kaisinio balltymo tryny smile.gif "

tai trynys ar baltymas?

Tikriausiai IeP užmiršo parašyti, kad pabaigoje reikia sudėti išplaktą baltymą biggrin.gif
Atsakyti
visos rekomendavo legviausia torta medaus, tik nesuprantu kodel man blynai tie iškočioti gabosi kietoki pasiraitę. ka aš ne tai padariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(dekoratyvine @ 2006 12 08, 19:50)
Tikriausiai IeP užmiršo parašyti, kad pabaigoje reikia sudėti išplaktą baltymą  biggrin.gif

Visiskai teisingai!
Labai skubejau, todel priveliau klaidu smile.gif
Atsakyti
Svekos, gal kas gamina pagal angliškus receptus?
Nors virtuvėje esu nevėkšla, bet panorau pabandyt pagamint sūrio tortą, man pasirodė, kad čia gan paprastas receptukas, ingedientai neįmantrūs. Tik va, bėda, vieno ingrediento niekaip neišverčiu:

- cup chopped PLANTERS Pecans, divided

Gal čia kokius smulkintus riešutus turėjo omeny?

Visas receptas ČIA

Padėkit išsiverst ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juokutis @ 2006 12 05, 21:55)
Niu prie progos reiks pasidaryt si tortuka,kazkaip pasirode,kad turetu but skanus.
O tie "juros akmenukai" geriau kur su razinom ar su riesutais(niu jei pati darius,tai su kuriais darei?) ir juos reikia pasmulkint kai dedi i krema ar cielus ir subert?


as dariau su riesutaisgalima su razinom (pagal skoni ),cielus pyliau.jie labai graziai atrode perpjovus torta ,tokie spalvoti wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agni'85: 21 gruodžio 2006 - 10:04
[quote=Upsiukas,2006 12 14, 03:59]
Svekos, gal kas gamina pagal angliškus receptus?
Nors virtuvėje esu nevėkšla, bet panorau pabandyt pagamint sūrio tortą, man pasirodė, kad čia gan paprastas receptukas, ingedientai neįmantrūs. Tik va, bėda, vieno ingrediento niekaip neišverčiu:

- cup chopped PLANTERS Pecans, divided

Gal čia kokius smulkintus riešutus turėjo omeny?

tu ivesk i GOOGLE si pavadinima ir tau bus aisku,tie riesutai panasus i graikiskus.
Atsakyti
Teko ragauti maximinio Zacherio torčiuko - laabai patiko. tai dabar neduoda ramybės mintis pabandyti pasidaryti ax.gif tik kažkaip nedrąsu... gal kas bandėte?

Knygoje radau tokį variantą:

150 g juodojo šokolado
6 šaukštai sviesto
100 g cukraus
5 kiaušiniai
100 g tortų miltų (?)
100 g abrikosų džemo


Aptepas:
1 šaukštas minkšto sviesto
125 g juodojo šokolado
6 šaukštai stiprios užplikytos kavos
300 g miltelinio cukraus
1 šaukštelis vanilių ekstrakto

Jei kam įdomu, nurašyriu eigą vėliau...
bet vat pagalvojau, ar užteks biskvitus tik pertepti džemu? g.gif kažkaip norėtųsi juos dar kažkuo "palaistyti".... gal kas minčių turi? saldžiu vandenėliu su džemu? kava?
4u.gif
Atsakyti
Savaitgalį išbandžiau dar vieną torto receptą. Puikus varškės, citrinos ir migdolų derinys. Ir kaip gi nebus skanu - receptas juk Mišelės thumbup.gif

Varškės – migdolų šarlota (Ricotta Almond Charlotte)

user posted image

Biskvitas
6 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 arb. š. vanilino
¼ šaukštelio vyno akmens
1 stiklinė miltų
¼ stiklinės krakmolo
Cukraus pudros

Įdaras
500g rikotos (arba bet kokios kitos minkštos varškės)
¾ stiklinės cukraus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas želatinos (miltelių)
1 citrinos žievelė
¼ stiklinės Amaretto likerio
1 stiklinė grietinėlės
¼ šaukštelio migdolų esencijos
½ stiklinės nuvalytų ir pakepintų migdolų

Persikai (abrikosai arba bet kokios uogos)


Biskvitas
Įkaitinti orkaitę iki 170C.
Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi.
Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo.
Trynius išplakti su likusiu cukrumi, kol masė taps beveik balta, įdėti vanilę.
Miltus ir krakmolą užsijoti ant trynių masės, sudėti 1/3 išplaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti. Sudėti likusius baltymus, taip pat atsargiai išmaišyti.
1/3 tešlos sudėti į konditerinį maišą ir ant skardos išspausti eilę „damų pirštelių“, kad jie vos vos liestųsi vienas su kitu. Juos apibarstyti cukraus pudra (nepagailėti).
Likusią tešlą sudėti į paruoštą kepimo formą. Jeigu yra galimybė, damų pirštelius ir biskvitą kepti vienu metu. Piršteliai iškepa per 15min, o biskvitas per 30-40min. Jeigu ne, tada pirmiausia iškepti pirštelius, o tada biskvitą.
Ataušinti.

Įdaras
Varškę suplakti su cukrumi iki vientisos masės. Sudėti migdolų esenciją, citrinos žievelę ir 1 šaukštą likerio.
Želatiną užpilti citrinos sultimis ir palikti brinkti 1min.
Grietinėlę išplakti iki „švelnių bokštelių“ (nu nežinau kaip kitaip paaiškint)
Citrinos sultis šiek tiek pašildyti (tik tiek kad ištirptų želatina) ir supilti į varškės masę, plakant nedideliu greičiu. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę ir kapotus migdolus.

Surinkimas
Maistine plėvele iškloti išardomos tortinės formos (23cm) šonus ir dugną. „Pirštelius išdėlioti prie šono, juos prispaudžiant vieną prie kito. Biskvitą padalinti į du sluoksnius. Vieną padėti į formos dugną ir sulaistyti puse likusio likerio.
Sudėti pusę įdaro, užpildant tarpus tarp biskvito ir „pirštelių“.
Uždėti antrą sluoksnį biskvito, sulaistyto likusiu likeriu, ir likusį įdarą.
Išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
Dabar tortą galima ir užšaldyti.
Prieš paduodant į stalą papuošti vaisiais arba uogomis.

Stiklinė – 237ml

Naudojau Mūsų švelniąją liesą varškę. Amareto likerio neturėjau (labai gaila), jį pakeičiau brendžiu, o biskvitą sulaisčiau šiek tiek skiestom citrinos sultim su brendžiu, sumaišytais su cukraus pudra. Turiu vienintelę torto formą, tai biskvito lakštus tiesiog apipjausčiau, kad liktų nedidelis tarpelis tarp damų pirštelių ir lakštų.
Nežinau kaip atrodo vyno akmuo ir kur jo galima gauti, žinau tik kad tai rūgštis, todėl plakdama baltymus įpyliau šaukštelį acto.
Tortas labai skanus ir lengvas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2007 01 25, 11:28)
Teko ragauti maximinio Zacherio torčiuko - laabai patiko. tai dabar neduoda ramybės mintis pabandyti pasidaryti ax.gif  tik kažkaip nedrąsu... gal kas bandėte?



Esu kepus zacherio tortą. tikrai nereikia jo laistyti, labai skanus gaunasi. nesudėtingas.
štai čia mano variantas http://www.supermama...?...c=996&st=36
sėkmės
Atsakyti