Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Monica @ 2005 01 10, 16:21)
Labai aciu Bea. Bet kaip galima isplakti kiausinius, kad jie nesuputotu?

Ir siaip kazkaip man atrodo, kad kreme krakmolo turetu buti, nes kitaip konsistencija gi kaip omleto gautusi?

Nea, nesigaus omletas tikrai. Na o dėl nesuputojimo tai nežinau, recepte taip parašyta buvo, šiaip jei aš kombaine juos suku su peiliu, tai tiksliai žinau, kad nesuputoja. su šakute tai putoja. Nžn, gal tas suputojimas nieko ir nepadarys blogo.
Atsakyti
Gal kas žinote ir išbandėte super Skruzdelyno rezepta?
Gal tuos lakstus galima irgi iš Mantingos sluoksniuotos teslos issikepti???????
Atsakyti
QUOTE(agnieška @ 2005 01 11, 21:09)
Gal kas žinote ir išbandėte super Skruzdelyno rezepta?
Gal tuos lakstus galima irgi iš Mantingos sluoksniuotos teslos issikepti???????

Skruzdėlynui naudojama žagarėlių tešla, o ne sluoksniuota. Tikrai ne tas gausis.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 10, 09:44)
O aš dariau tortą (ne napoleoną, bet panašų) su šaldyta bemiele, super gavosi.  Kremą dariau iš pieniško kremo (350 g) ir plaktos grietinėlės (700 g). Pieniškam kremui reikia 250 ml pieno, 100 g cukraus, 2 trynių ir 1 šaukšto krakmolo. Pieną užverdam, trynius išsukam su cukrumi (gogel-mogel), tada truputį karšto pieno įpilam į trynius, išmaišom ir visą tą reikalą supilam atgal į pieną. Įmaišom krakmolą ir verdam maišant ant silpnos ugnies kol sutirštės. Tada dar į šitą kremą įmaišiau ištirpdytos karštame vandenyje želatinos (vieną pokelį skirtą pusei litro). Išplakiau grietinėlę su cukrumi (saldumą pagal skonį), ir, kai pieno kremas ataušo, sumaišiau jį su grietinėle. Tada pertepiau iškeptus lakštus ir dar ant viršaus užtepiau. Pabarsčiau viršų trupiniais nuo tų lakštų (nes truputį nelygūs šonai buvo, tai tuo, ką nupjausčiau, sutrupinau ir pabarsčiau)



O sita krema galima naudoti pertepti parduotuvej pirktuiems biskvito lakstams (blynams)? Ar jis vis tik labiau tinka tokiems "sausesniems" ir "kietesniems" teslos lakstams? blink.gif
Atsakyti
Bent jau as tai tokiu kremu pertepu ir biskvitus! wink_3.gif Gaunasi labai gerai, tik as dar koki vaisiu imaisau del gaivumo.
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 01 14, 22:09)
Bent jau as tai tokiu kremu pertepu ir biskvitus!  wink_3.gif Gaunasi labai gerai, tik as dar koki vaisiu imaisau del gaivumo.


Na jei del gaivumo tai matyt dedi kokius apelsinus (mandarinus) ar braskes, ar ne? Kazkaip nesugalvoju kas dar galetu buti gaivus?
O gal man kaip pradedanciajai reiktu koki paprstesni pertepima padaryti? blink.gif
Smike, tu kaip patyrus kepejele, paskyk koki kremuka-pertepimuka, kuri butu galima "ant smugio" padaryti ir nereiktu daug cackintis. biggrin.gif
Na as maciau kad yra daug prirasytu iv.pertepimu, bet noreciau tavo patirties. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2005 01 14, 21:56)
O sita krema galima naudoti pertepti parduotuvej pirktuiems biskvito lakstams (blynams)? Ar jis vis tik labiau tinka tokiems "sausesniems" ir "kietesniems" teslos lakstams? blink.gif

Gali bet ką juo pertept. tik biskvitą tai aš dar kava sulaistau.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2005 01 14, 22:19)
Na jei del gaivumo tai matyt dedi kokius apelsinus (mandarinus) ar braskes, ar ne? Kazkaip nesugalvoju kas dar galetu buti gaivus?
O gal man kaip pradedanciajai reiktu koki paprstesni pertepima padaryti?  blink.gif
Smike, tu kaip patyrus kepejele, paskyk koki kremuka-pertepimuka, kuri butu galima "ant smugio" padaryti ir nereiktu daug cackintis.  biggrin.gif
Na as maciau kad yra daug prirasytu iv.pertepimu, bet noreciau tavo patirties.  thumbup.gif


Taip, dedu apelsinus! Kartais konservuotus ananasus arba persikus. biggrin.gif Del kremo jei noriu greitai, tai pudinga verdu is pakeliu ir kai PILNAI atvesta maisau su isplakta su cukrumi grietinele. Po to vaisiai ir apdaila. O siaip yra toks mano megiamas kremukas- kaloriju bombike! thumbup.gif Bet visi kas paragauja tai pirstus laizo ir recepto kaulija... biggrin.gif O darau ji taip: paimu indeli rududu ir 100 g minksto sviesto (minkstas reiskia pastovejes kambario temperaturoje ir toks jau lengvai tepamas) viska maisau iki vienalytes mases (galima mikseriu, zinoma, bet kai as jo neturiu doh.gif ) po truputi pilu degtines skiestos su vandeniu (galima ir tauresnio gerimelio- nepagadins! wink_3.gif ir galima neskiesti, jei norisi "stipraus" torto rolleyes.gif ) tai va, ta skystimeli vis pilu ir maisau. Pilu tiek, kad konsistensija butu lengvai tepamo, bet ne per skystas! Na kai jau pagaminu krema, i ji iberiu sauksta kokoso drozliu. Su likusiu skystimeliu negausiai sulaistau elementariausia biskvita (jei skubi, galima pirktini, bet kai pati kepi iskart reputacija kyla tongue.gif ) Na ir tada jau tepu kremu (biskvita pjaustau i tris dalis). Virsui nepalieku, nes ji aplieju istirpintu atvesusiu sokoladu (ipilu truputi pieno ir idedu sviesto, kad gerai sustingtu). Tada jau puosiu kaip fantazija leidzia.
Uhhhh, ne bet ir prirasiau- pati issigandau... doh.gif Bet pasigamina tai tikrai greitai (ypac su mikseriu), nes nereikia laukti kol kas atves ir pan.
Beje, tortas turi issistoveti bent per nakti!

Oi, dar viena labai paprasta, bet efektinga pertepima prisiminiau! Isplaku grietinele su cukrumi ir iberiu sauksta tirpaus kapucino. O biskvita sulaistau paruostu atvesusiu kapucinu. Kai tepu kremu, pabarstau kapotais riesutais (skaniau kai jie karamelizuoti, bet galima ir taip). Bet kaip skanu gaunasi, mmmm! essen.gif
Atsakyti
Oi, Smike, na tu ir saunuole! O ka reiskia "karamelizuoti"? tai matyt apvolioti kokiam"padegintam" cukruje?
Na kadangi rasei, kad but gariau tortui pastovet per nakti, tai manau uzuot cia man per nakti ruosusis egzui, eit geriau torto kepti biggrin.gif .
Bet velnias, neturiu reikiamu produktu siuo metu sad.gif

P.S. O nuo to torto sulaistyto degtinele po to i sonus nemeto? drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 15 sausio 2005 - 00:34
Kadangi as skiedziau vandeniu tai nemete... biggrin.gif O karamelizuoti tai taip- pavolioti degintame cukruje! wink_3.gif Kai pagaminsi, pasidalink ispudziai, gerai? smile.gif
Atsakyti
Nu jo.... blink.gif -galiu Smike pasidalinti savo nepavykusiais (nors dar ne visai baigtais) eksperimentais tortu gaminime.
Nutariau paimti viena dali is bea receptuko, kita is tavo.Taigi pamaniau pagaminsiu ta pieniska krema pagal bea (na kur tryniai, cukrus, pienas ir krakmolas), o i grietinele pridesiu apelsinu (pagal Smike). Na ir ka-kosmaras mad.gif .
Viriau ta pieniska krema-viskas pradzioj atrode gerai, graziai tirstejo ir t.t. Tada ipyliau istirpinta zelatina. Laukiu kol praaus (kad galeciau sumaisyti su grietinele plakta. Ir ka gi as matau-o is to tirsto kremo po kokiu 10-15 min.gavosi kazkoks slykstus birzgalas, skystas!!!!!, su kazkokiom plaukiojanciom dalelem (nu kaip kad sutrauktas butu). Tai ka-ispyliau viska lauk ir dabar galvoju teks pertep vien tik su grietinele, bet irgi beda-nebeturiu zelatinos doh.gif . Tai matyt kad vien tik su grietinele nieko gero neiseis?
Tai gal man jau ir ja eiti mesti lauk, ar vis tik pabandyti su ja pertepti?Bet tai kas ten tokio gausis? blink.gif
Atsakyti
jeigu grietinele 35 % riebumo drasiai ja plak su cukrumi kol sutirstes (tik nepersistenk, kad sviestas nesigautu! ). O tada jau tepk- jokios zelatinos nereikia! wink_3.gif Idek i ja vaisiu ir gausis viskas liux! O del kremo tai noriu paklaust- ar kai pylei zelatinos tirpala maisei? Ir gal dar krema uzvirinai? Kremu, ypac su kiausais negalima uzvirinti!
Atsakyti