Įkraunama...
Įkraunama...

Apsauginės žaliuzės

QUOTE(alfasz @ 2010 03 03, 00:13)
Dexteros zaliuzes yra tik del grozio, saugumo is ju tikrai mazai gausit. Delto, kad kaip pati pasaket profilis baltarusiskas, ir jis yra zymiai, kartoju zymiai, t.y dvigubai plonesnis nei italiskas, ar vokiskas. As zinau koks storis vokisku profiliu, o koks baltarusisku?  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Atrodo, kad cia esti dvieju imoniu atstovai, ir "kaunates" tik kainu lygyje.

Na nežinau, ar mane teisingai supratote. Aš 100% pritariu jūsų nuomonei 4u.gif Geras profilis būtinas, siekiant ne tik geros terminės ir garso izoliacijos. Kuo storesnis aliuminio sluoksnis, tuo profilis sunkesnis, tvirtesnis, tuo daugiau laiko ilgapirščiai sugaiš laiko besikrapštydami prie jo. Stebuklų nebūna - pigus daiktas, "pigios" ir jo savybės.

Vokiško ir baltarusiško profilio charakteristikų palyginimas http://www.lauresta.lt/lt/produkcija/zaliuzes_ir_roletai/apsaugines_zaliuzes , puslapio apačioje.
Atsakyti
Gal nepuskim arabu apie puikias silumines zaliuziu savybes. iki 40 proc. tai sulaiko kiauriems mediniams langams paprastam langui 15-18, o jei dar triju stiklu siltas paketas tai aplamai mizeris gaunasi.
kaip silumos apsauga visiskai neatsiperkantis reikalas smile.gif .
Sakykim paprastas langas kurio U 1,4. Per ji (Vilniaus apylinkese esant -0,2 vid. lauko temperaturai) per sildymo sezona silumos nuostoliai ~ 150kwh/m2. sutaupom 20 poc. kas butu 30 kwh/sildymo sezona. tai netgi sildant paciu brangiausiu budu elektra sudarytu 30*0,4(vid. kaina diena naktis)=12lt/m2. dar atsiminkim, kad zaliuzes maziausiai 50proc. laiko bus atidarytos, juk nenorite guventi urve? taigi sutaupymas 6 lt/m2 per metus.
O dabar gerbiamieji prekybininkai iveskite savo zaliuziu 1m2 kaina ir paskaiciuokite kokia puiki silumos taupymo priemone tai yra smile.gif . gal kaina 200lt/m2 nebutu labai fantastine bigsmile.gif .
del apsaugos nuo saules tai irgi, jei uzsitamsinsite iki urvo lygio tada puiku, bet jeigu busite namuose tikrai zaliuziu nelaikysite nuleistu.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 03, 12:10)
Gal nepuskim arabu apie puikias silumines zaliuziu savybes. iki 40 proc. tai sulaiko kiauriems mediniams langams paprastam langui 15-18, o jei dar triju stiklu siltas paketas tai aplamai mizeris gaunasi.
kaip silumos apsauga visiskai neatsiperkantis reikalas smile.gif .
Sakykim paprastas langas kurio U 1,4. Per ji (Vilniaus apylinkese esant -0,2 vid. lauko temperaturai) per sildymo sezona silumos nuostoliai ~ 150kwh/m2. sutaupom 20 poc. kas butu 30 kwh/sildymo sezona. tai netgi sildant paciu brangiausiu budu elektra sudarytu 30*0,4(vid. kaina diena naktis)=12lt/m2. dar atsiminkim, kad zaliuzes maziausiai 50proc. laiko bus atidarytos, juk nenorite guventi urve? taigi sutaupymas 6 lt/m2 per metus.
O dabar gerbiamieji prekybininkai iveskite savo zaliuziu 1m2 kaina ir paskaiciuokite kokia puiki silumos taupymo priemone tai yra smile.gif . gal kaina 200lt/m2 nebutu labai fantastine bigsmile.gif .
del apsaugos nuo saules tai irgi, jei uzsitamsinsite iki urvo lygio tada puiku, bet jeigu busite namuose tikrai zaliuziu nelaikysite nuleistu.

Na is esmes, tai kaip ir sakiau, apsauginiu zaliuziu paskirtis nera pirmoje vietoje saugumas, jis gal paskutineje, arba priespaskutineje. Atbaido kazkiek, bet...

Del siluminiu savybiu, tai jos pagerina jei plastikinis langas su vienu selektyvu 1.4 bendras silumos perdavimo koeficientas, tai zaliuziu pagalba jis dar pagereja 0.2, iki 1.2

Jei imsime pvz veka alphaline 90 su 3 stiklu paketu, kurio bendras Uf bus 0.8, tai zaliuzes aisku dar silumos nesutaupys, nebent 0.000..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfasz: 03 kovo 2010 - 11:25
QUOTE(alfasz @ 2010 03 03, 12:15)
Na is esmes, tai kaip ir sakiau, apsauginiu zaliuziu paskirtis nera pirmoje vietoje saugumas, jis gal paskutineje, arba priespaskutineje. Atbaido kazkiek, bet...

Del siluminiu savybiu, tai jos pagerina jei plastikinis langas su vienu slektyvu 1.4 bendras silumos perdavimo koeficientas, tai zaliuziu pagalba jis dar pagereja 0.2, iki 1.4.

Jei imsime pvz veka alphaline 90 su 3 stiklu paketu, kurio bendras Uf bus 0.8, tai zaliuzes aisku dar silumos nesutaupys, nebent 0.000..

as nesakau, kad nepagerina. tai paprasciausiai neatsiperka. Aisku jei langai seni ir isklype tai jau geresne investicija pasikeisti langus i normalius nei deti zaliuzes norint sutaupyti 40 proc. silumos(realiai 20 nes diena silumos netaupo kai pakeltos). Todel kaip silumos taupymo priemone tai praktiskai paskutineje vietoje turetu buti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 03 kovo 2010 - 11:22
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 03, 12:21)
as nesakau, kad nepagerina. tai paprasciausiai neatsiperka. Aisku jei langai seni ir isklype tai jau geresne investicija pasikeisti langus i normalius nei deti zaliuzes norint sutaupyti 40 proc. silumos(realiai 20 nes  diena silumos netaupo kai pakeltos). Todel kaip silumos taupymo priemone tai praktiskai paskutineje vietoje turetu buti...

Na tai lieka sioks toks teorinis saugumas, ir garso izoliacija. Ir apsauga nuo kambariu, namo prikaitimo vasara, ypac kai langai is pietu puses.

Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2010 03 02, 22:13)
Dexteros zaliuzes yra tik del grozio, saugumo is ju tikrai mazai gausit. Delto, kad kaip pati pasaket profilis baltarusiskas, ir jis yra zymiai, kartoju zymiai, t.y dvigubai plonesnis nei italiskas, ar vokiskas. As zinau koks storis vokisku profiliu, o koks baltarusisku?  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif
Papildyta:
Atrodo, kad cia esti dvieju imoniu atstovai, ir "kaunates" tik kainu lygyje. Nejaugi Jums tik kaina svarbi? ar per krize saugumas liko paskutineje vietoje? Geru zaliuziu kv.m kaina tikrai turi but aukstesne nei 150lt.

Beje del saugumo. Sioje vietoje yra labai svarbus sarvo storis, bei ka pasiulo gamintojai nuo ju iskelimo is apacios.

Pagal Jusu pasirinkimus tik kainoje - as pas visus Jus patekt galeciau per 3minutes sugadines mechanizma pakelimo, nekalbu apie tai, jei tai darytu zmones, kurie si amata tikrai ismano...

Nezinau, kaip pas mane per tris minutes patektum ir ka nuveiktum su viduje esancia namo signalizacija, bet kartoju, mano dexteros zaliuzes yra labai geros, nematavau as ten milimetru ju storio, bet islauzti tai reiktu pasistengti, o atsukti ir ismontuoti tai reiketu el. irankio (butu triuksmas). Per sia ziema naudojant dali langu neatidarytas zaliuzes tikrai jauciasi, kad yra silciau. Vasara ten kur miegam is pietu puses langai pastoviai uzdaryti, kad neprisiltu viduje, o ne pietu puseje langai atidaryti ir nakti puiku miegoti. Tad tas ten milimetras ar kitas nieko bent man nesudaro, o ir vagis, ka ateis matuoti kokios zaliuzes sudetos, jei aplink beveik visi namai be zaliuziu, kam dar vargti. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 07 kovo 2010 - 12:30
QUOTE(Ramiz @ 2010 03 07, 10:29)
Nezinau, kaip pas mane per tris minutes patektum ir ka nuveiktum su viduje esancia namo signalizacija...

jei eitu su kirviu, tai tiesiai "kaip per sviesta"... ar yra zaliuzes ar ju ner... cia taip iejo per visas apsaugines zaliuzes i vienos firmos ofisa. ir signalizacija buvo ir tt.. negelbeja tai, kad yra apsaugines zaliuzes. vat jei butu stiklas laminuotas, tada tektu pavargti. tikiu, kad nuo saules spinduliu apsaugo, bet man atrodo, per didele investicija, tam, kad apsaugotu nuo saules spinduliu...
mes geriau pasirinkom investuoti i namo bei perimetro apsauga,t.y. jau perejus sklypo ribas, kai signalizacija ijungta ji suveikia +signalizacija name. tikimes viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 07, 12:53)
jei eitu su kirviu, tai tiesiai "kaip per sviesta"... ar yra zaliuzes ar ju ner... cia taip iejo per visas apsaugines zaliuzes i vienos firmos ofisa. ir signalizacija buvo ir tt.. negelbeja tai, kad yra apsaugines zaliuzes. vat jei butu stiklas laminuotas, tada tektu pavargti.  tikiu, kad nuo saules spinduliu apsaugo, bet man atrodo, per didele investicija, tam, kad apsaugotu nuo saules spinduliu...
mes geriau pasirinkom investuoti i namo bei perimetro apsauga,t.y. jau perejus sklypo ribas, kai signalizacija ijungta ji suveikia +signalizacija name. tikimes viskas bus ok.

Tai jau jei mano islazdavojot tai ir as peritmetra islazdavosiu. Mano kaimynas turi pasidares kieme perimetro apsauga. Tai rekia ir rekia signalizacija, ypac siltuoju sezono metu. Na nezinau kodel, gal katinas ar suo (valkataujantys+morciaujantys) prabega pro kiema, ar tiesiog nuo silumos ar ruko (dregmes).
Nera daiktu apsauganciu nuo vagiu, tik atitolinanciu megejus. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 09 kovo 2010 - 21:52
QUOTE(Ramiz @ 2010 03 09, 19:51)
Tai jau jei mano islazdavojot tai ir as peritmetra islazdavosiu. Mano kaimynas turi pasidares kieme perimetro apsauga. Tai rekia ir rekia signalizacija, ypac siltuoju sezono metu. Na nezinau kodel, gal katinas ar suo (valkataujantys+morciaujantys) prabega pro kiema, ar tiesiog nuo silumos ar ruko (dregmes).
Nera daiktu apsauganciu nuo vagiu, tik atitolinanciu megejus.  bigsmile.gif

nieko as nelazdavoju, zmogau doh.gif pasidalinau savo mintim ir tiek. o tas geras buvo: jei jau tu taip padarei, tai as tau taip padarysiu thumbup.gif taip lietuviska thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2010 03 03, 10:33)

Vokiško ir baltarusiško profilio charakteristikų palyginimas http://www.lauresta.lt/lt/produkcija/zaliuzes_ir_roletai/apsaugines_zaliuzes , puslapio apačioje.

As siek tiek nesupratau, tai koks yra pavadinimas vokisko profilio? zinau, kad yra baltarusiskas, lenkiskas ir vokiskas. Gal galite pasakyti konkrecius skirtumus bei pavadinimus?
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 10, 12:15)
nieko as nelazdavoju, zmogau  doh.gif pasidalinau savo mintim ir tiek. o tas geras buvo: jei jau tu taip padarei, tai as tau taip padarysiu  thumbup.gif taip lietuviska  thumbup.gif

Siaip as irgi ant juoko ta "lazdavojima" pasakiau, ir beje apie Lietuvio padaryma tai labai tiksliai- siais laikais niekas uz dyka nieko neduoda. O as norejau parasydamas pabrezt, kad visur yra nisos, per kurias galima kazka padaryti, o del perimetro tai tikrai, nes klausiau savo signalizacijos meistro, tai sake tiems kurie isisdejo jis nepasiteisino, labai daznai jau jis ten kvieciamas del jo. Tai va patarimas ir Jums pries dedant apsiziurekit pliusus ir minusus. smile.gif
Atsakyti
prisiskaiciau cia jusu komentaru... ir nusprendziau detis apsaugines zaliuzes, pas mane yra problema su saule.
Atsakyti