Kazkas klause, kur pirkau- vistienos parduotuveje. Manau turetu buti ir turguose, kur prekiauja vistiena
Šiandien vienoj mėsos parduotuvėj mačiau pagamintus vištienos balandėlius - į vištos odeles įdėtas faršas ir susukta kaip balandėliai. Gal kuriai tokia idėja patiks ir pasigaminsite, man kažkaip neskanu tos odelės.
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 15, 16:48)
Šiandien vienoj mėsos parduotuvėj mačiau pagamintus vištienos balandėlius - į vištos odeles įdėtas faršas ir susukta kaip balandėliai. Gal kuriai tokia idėja patiks ir pasigaminsite, man kažkaip neskanu tos odelės.
Tai vat panasu dalyka as noriu pabandyt pagamint

prieš porą dienų kepiau didelius miltinius blynus (tešla apie 3 lt - 2 kiaušiniai, pienas, miltai), į dalį sudėjau 1 kg troškintų raugintų kopūstų (1,5 Lt), į kitą dalį - desertinės varškės (2,7 Lt). 2 suaugę valgėm vieną dieną su kopūstais, kitą - su varške (tą dieną valgė ir vaikas:), beveik 2 skirtingi patiekalai gavosi
ir dar į darbą nešėmės
kainavo max. 8 Lt (3 vakarienės arba 2 jei daugiau valgot:) įskaitant aliejų kepimui ir pan. 
Neįsižeiskit, bet apie vištos odelių valgymą man brrrrrr.. baisu net pagalvoti



Neįsižeiskit, bet apie vištos odelių valgymą man brrrrrr.. baisu net pagalvoti



QUOTE(saimona @ 2010 01 15, 19:05)
prieš porą dienų kepiau didelius miltinius blynus (tešla apie 3 lt - 2 kiaušiniai, pienas, miltai), į dalį sudėjau 1 kg troškintų raugintų kopūstų (1,5 Lt), į kitą dalį - desertinės varškės (2,7 Lt). 2 suaugę valgėm vieną dieną su kopūstais, kitą - su varške (tą dieną valgė ir vaikas:), beveik 2 skirtingi patiekalai gavosi
ir dar į darbą nešėmės
kainavo max. 8 Lt (3 vakarienės arba 2 jei daugiau valgot:) įskaitant aliejų kepimui ir pan. 



Į tą blynų tešlą dėjote kopūstus, ar kaip lietinius kepėte su įdarais?
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 15, 19:37)
Į tą blynų tešlą dėjote kopūstus, ar kaip lietinius kepėte su įdarais?
oi ne, ne į tešlą - pirma iškepiau paprastus blynus, po to, kaip įdarą dėjau troškintus raugintus kopūstus ir dar truputį apkepiau

QUOTE(lelyte666 @ 2004 09 02, 16:00)
Sveiki
, esame studentų šeima, kaip ir visi studentai dažniausiai pinigų turime tik kruopoms ir bulvėms. kulinariniais sugebėjimais irgi nelabai galiu pasigirti. anksčiau šeimos nariai nesiskusdavo. tačiau paskutiniu metu vis dažniau protestuoja prieš košes ir keptas bulves.
gal galėtumete patarti kaip pigiai ir skaniai prasisukti virtuvėje? 



Neseniai gavau puikių patarimų, kaip pigiai maitintis. Tuo skubu ir su jumis dalintis. Savaitės meniu:
Pirmadienis:
imame kiaušinį
Antradienis:
verdame kiaušinį
Trečiadienis:
lupame kiaušinį
Ketvirtadienis:
valgome baltymą
Penktadienis:
valgome trynį
Šeštadienis:
geriame vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis:
iškrovos diena

SKANAUS!!!
siandien vakarienei kaip tik kepiau miltinius blynus ( vanduo,miltai, 1 kiausinis, druska ) , pavyniojau su persikine varske ( kuria mama atnese ) ir apkepiau
valgem su grietine.
Pietums dariau toki troskinuka - vistiena ( nuo 2 ketvirciu zaliu nuemiau mesyte, kiek nusieme, o kauliukus sriubai palikau) , bulves, rauginti kopustai , labai liuks gavosi, valgem su pomidoru padazu.

Pietums dariau toki troskinuka - vistiena ( nuo 2 ketvirciu zaliu nuemiau mesyte, kiek nusieme, o kauliukus sriubai palikau) , bulves, rauginti kopustai , labai liuks gavosi, valgem su pomidoru padazu.
QUOTE(saimona @ 2010 01 15, 18:05)
Mano katinas tai needa vistienos odeliu. Buvau nupirkus 2 kg, tai ismeciau. Ir kaip nesumasciau, kad pakept su prieskoniais reikia



QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 16, 13:11)
smaikstuole tu

Man pigiai visada būna patiekalai iš bulvių. Pvz. kugelis. Nuskuti, sutarkuoji bulves, užpili verdančiu vandeniu, įmuši kiaušinį ir kepi. arba Kedainių blynai - padarai tarkius, imusi kiausini, ir pasiruosi farso minkstesni (as uzpilu kefyru) dedi sauksta tarkiu, sauksta farso, sauksta tarkiu ir kepi kaip bulvinius blynus.

QUOTE(kristyyynyte @ 2010 01 17, 12:06)
Ypač pigūs iš ten štai šie receptai:
Sudėtinės dalys:
Dešrelės
Kiaušiniai
Juoda duona
Česnakai
Gaminimas:
Sušaldome dešrelę, sutarkuojame. Duonos riekę patepame ir užbarstome tarkuotos dešrelės. Skanu ir praktiška: dešrelės pakanka visai šeimai pavalgyti.
Jei alkis neleidžia užmigti, išgerkite dvi vandens ir pasistenkite greičiau užmigti. Skrandis ne iš karto supras, yra apgautas.
Jei juodą duoną įtrinsite česnaku, ji kvepės dešra.
Jei kiaušinį sušaldysite, perpjausite pusiau ir tuomet kepsite kiaušinienę, atrodys, ji iš dviejų kiaušinių.
Arbatą galima plikyti kartus. Aštuntą kartą arbatžolės pakyla į paviršių pažiūrėti į šykštuolį.
