Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Kazkas klause, kur pirkau- vistienos parduotuveje. Manau turetu buti ir turguose, kur prekiauja vistiena
Atsakyti
Šiandien vienoj mėsos parduotuvėj mačiau pagamintus vištienos balandėlius - į vištos odeles įdėtas faršas ir susukta kaip balandėliai. Gal kuriai tokia idėja patiks ir pasigaminsite, man kažkaip neskanu tos odelės.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 15, 16:48)
Šiandien vienoj mėsos parduotuvėj mačiau pagamintus vištienos balandėlius - į vištos odeles įdėtas faršas ir susukta kaip balandėliai. Gal kuriai tokia idėja patiks ir pasigaminsite, man kažkaip neskanu tos odelės.


Tai vat panasu dalyka as noriu pabandyt pagamint ax.gif
Atsakyti
prieš porą dienų kepiau didelius miltinius blynus (tešla apie 3 lt - 2 kiaušiniai, pienas, miltai), į dalį sudėjau 1 kg troškintų raugintų kopūstų (1,5 Lt), į kitą dalį - desertinės varškės (2,7 Lt). 2 suaugę valgėm vieną dieną su kopūstais, kitą - su varške (tą dieną valgė ir vaikas:), beveik 2 skirtingi patiekalai gavosi biggrin.gif ir dar į darbą nešėmės blush2.gif kainavo max. 8 Lt (3 vakarienės arba 2 jei daugiau valgot:) įskaitant aliejų kepimui ir pan. 4u.gif

Neįsižeiskit, bet apie vištos odelių valgymą man brrrrrr.. baisu net pagalvoti blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saimona: 15 sausio 2010 - 18:12
QUOTE(saimona @ 2010 01 15, 19:05)
prieš porą dienų kepiau didelius miltinius blynus (tešla apie 3 lt - 2 kiaušiniai, pienas, miltai), į dalį sudėjau 1 kg troškintų raugintų kopūstų (1,5 Lt), į kitą dalį - desertinės varškės (2,7 Lt). 2 suaugę valgėm vieną dieną su kopūstais, kitą - su varške (tą dieną valgė ir vaikas:), beveik 2 skirtingi patiekalai gavosi biggrin.gif ir dar į darbą nešėmės blush2.gif  kainavo max. 8 Lt (3 vakarienės arba 2 jei daugiau valgot:) įskaitant aliejų kepimui ir pan.  4u.gif



Į tą blynų tešlą dėjote kopūstus, ar kaip lietinius kepėte su įdarais?
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 15, 19:37)
Į tą blynų tešlą dėjote kopūstus, ar kaip lietinius kepėte su įdarais?


oi ne, ne į tešlą - pirma iškepiau paprastus blynus, po to, kaip įdarą dėjau troškintus raugintus kopūstus ir dar truputį apkepiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lelyte666 @ 2004 09 02, 16:00)
Sveiki biggrin.gif, esame studentų šeima, kaip ir visi studentai dažniausiai pinigų turime tik kruopoms ir bulvėms. kulinariniais sugebėjimais irgi nelabai galiu pasigirti. anksčiau šeimos nariai nesiskusdavo. tačiau paskutiniu metu vis dažniau protestuoja prieš košes ir keptas bulves.  doh.gif gal galėtumete patarti kaip pigiai ir skaniai prasisukti virtuvėje?  g.gif


Neseniai gavau puikių patarimų, kaip pigiai maitintis. Tuo skubu ir su jumis dalintis. Savaitės meniu:

Pirmadienis:
imame kiaušinį
Antradienis:
verdame kiaušinį
Trečiadienis:
lupame kiaušinį
Ketvirtadienis:
valgome baltymą
Penktadienis:
valgome trynį
Šeštadienis:
geriame vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis:
iškrovos diena mirksiukas.gif

SKANAUS!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 16 sausio 2010 - 13:12
siandien vakarienei kaip tik kepiau miltinius blynus ( vanduo,miltai, 1 kiausinis, druska ) , pavyniojau su persikine varske ( kuria mama atnese ) ir apkepiau ax.gif valgem su grietine.

Pietums dariau toki troskinuka - vistiena ( nuo 2 ketvirciu zaliu nuemiau mesyte, kiek nusieme, o kauliukus sriubai palikau) , bulves, rauginti kopustai , labai liuks gavosi, valgem su pomidoru padazu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 16 sausio 2010 - 18:57
QUOTE(saimona @ 2010 01 15, 18:05)
Neįsižeiskit, bet apie vištos odelių valgymą man brrrrrr..  baisu net pagalvoti blink.gif  blink.gif  blink.gif

Mano katinas tai needa vistienos odeliu. Buvau nupirkus 2 kg, tai ismeciau. Ir kaip nesumasciau, kad pakept su prieskoniais reikia doh.gif Gal tada ir vyras valgytu lotuliukas.gif blush2.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 16, 13:11)
Savaitės meniu:



smaikstuole tu lotuliukas.gif
Atsakyti
Man pigiai visada būna patiekalai iš bulvių. Pvz. kugelis. Nuskuti, sutarkuoji bulves, užpili verdančiu vandeniu, įmuši kiaušinį ir kepi. arba Kedainių blynai - padarai tarkius, imusi kiausini, ir pasiruosi farso minkstesni (as uzpilu kefyru) dedi sauksta tarkiu, sauksta farso, sauksta tarkiu ir kepi kaip bulvinius blynus. ax.gif
Atsakyti
va cia daug piiiigiu patiekalu smile.gif
http://www.gaspadine...gus_patiekalai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 17 sausio 2010 - 12:08
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 01 17, 12:06)



Ypač pigūs iš ten štai šie receptai:

Sudėtinės dalys:
Dešrelės
Kiaušiniai
Juoda duona
Česnakai

Gaminimas:
Sušaldome dešrelę, sutarkuojame. Duonos riekę patepame ir užbarstome tarkuotos dešrelės. Skanu ir praktiška: dešrelės pakanka visai šeimai pavalgyti.

Jei alkis neleidžia užmigti, išgerkite dvi vandens ir pasistenkite greičiau užmigti. Skrandis ne iš karto supras, yra apgautas.

Jei juodą duoną įtrinsite česnaku, ji kvepės dešra.

Jei kiaušinį sušaldysite, perpjausite pusiau ir tuomet kepsite kiaušinienę, atrodys, ji – iš dviejų kiaušinių.

Arbatą galima plikyti kartus. Aštuntą kartą arbatžolės pakyla į paviršių pažiūrėti į šykštuolį.

biggrin.gif
Atsakyti