Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(vlm28 @ 2006 01 13, 15:04)
nezinau ar jau kas nors minejo,bet yra toks pyragas is bulviu koses su farsu.kazkas panasaus i "shepardo pyraga".daznai ji darau kadangi nebrangu ir skanu.reikia bulviu koses ir farso apie 0.5kg.i keptuve ipilti aliejaus farsa sutrupinti(tarp pirstu,kad nebutu vienam gabale) ipjaustyti svoguno,galima itarkuoti morka. kepti kol iskeps farsas. i kepimo forma deti sluoksni bulviu koses ant virsaus iskepta farsa ir vel koses.uzbarstyti truputi fermentinio surio,jei turit galit uzpilti siek tiek grietineles.ir i orkaite kol issileis suris. skanaus.tikiuosi patiks  smile.gif

atrodo skanu kaip tik turiu faršo einu išbandysiu ax.gif
Atsakyti

Biški apverdi kalafijorą, prieš tai aišku išskirstyti reikia gabaliukais. Paskui kepti ant aliejaus.
Išplakti kelis kiaušinius, įpilti pieno - maždaug kiaušinių masė 1x1 prie pieno kiekio. Įdėti druskytės.
Prieš baigiant kepti kalafijorą, užpilti plakiniu - dabar jau nemaišyti. Kepti kol sukietės kiaušiniai. lotuliukas.gif . Viskas.
Užpilti kečupu ir niam drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 01 17, 21:48)
Biški apverdi kalafijorą, prieš tai aišku išskirstyti reikia gabaliukais. Paskui kepti ant aliejaus.
Išplakti kelis kiaušinius, įpilti pieno - maždaug kiaušinių masė 1x1 prie pieno kiekio. Įdėti druskytės.
Prieš baigiant kepti kalafijorą, užpilti plakiniu - dabar jau nemaišyti. Kepti kol sukietės kiaušiniai. lotuliukas.gif . Viskas.
Užpilti kečupu ir niam drinks_cheers.gif


na, gal paprasta ir skanu, bet abejoju, ar čia pigu g.gif schmoll.gif dabar kalafijorų kg kainuoja 8 lt blink.gif
Atsakyti
yra tokia knyga "zemaiciu valgiai" (as turiu sovietmecio laiku leidima - nezinau ar yra naujesniu).
tai va joje 80% receptu yra tokie is pigiuju serijos. pagrindiniai ingriedientai: kruopos, bulves, morkos, kopustai, burokai, pupos, zirniai ir silke, na dar rugpienis. dauguma receptu su mesa tokie, kad: jei turi mesos - dedi, neturi - nededi...
va tik vienas daznai pasitaikantis ingriedientas sunkiai gaunamas - kanapes...
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2006 01 26, 18:08)
na, gal paprasta ir skanu, bet abejoju, ar čia pigu g.gif  schmoll.gif dabar kalafijorų kg kainuoja 8 lt  blink.gif

Čia pigu kada kalafijorų sezonas būna. Teks palaukti. Aš irgi dabar neįperku doh.gif mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 01 17, 22:48)
Biški apverdi kalafijorą, prieš tai aišku išskirstyti reikia gabaliukais. Paskui kepti ant aliejaus.
Išplakti kelis kiaušinius, įpilti pieno - maždaug kiaušinių masė 1x1 prie pieno kiekio. Įdėti druskytės.
Prieš baigiant kepti kalafijorą, užpilti plakiniu - dabar jau nemaišyti. Kepti kol sukietės kiaušiniai. lotuliukas.gif . Viskas.
Užpilti kečupu ir niam drinks_cheers.gif

pas anytą valgiau ir visai patiko, patariu pabandyti visoms
Atsakyti
QUOTE(san @ 2006 01 27, 13:30)
yra tokia knyga "zemaiciu valgiai" (as turiu sovietmecio laiku leidima - nezinau ar yra naujesniu).
tai va joje 80% receptu yra tokie is pigiuju serijos. pagrindiniai ingriedientai: kruopos, bulves, morkos, kopustai, burokai, pupos, zirniai ir silke, na dar rugpienis. dauguma receptu su mesa tokie, kad: jei turi mesos - dedi, neturi - nededi...
va tik vienas daznai pasitaikantis ingriedientas sunkiai gaunamas - kanapes...



tai prašom pavaryti receptukų, tik pageidautina tuos, kur pati išbandei.
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2006 01 27, 14:37)
tai prašom pavaryti receptukų, tik pageidautina tuos, kur pati išbandei.


tai, kad knygos i darba nesinesioju, o mintinai nemoku... blush2.gif

galiu pabandyti prisiminti:

1. patarmasas. isverdi bulviu su lupena, 2-3 bulves nulupi, sugrudi, pridedi pipiru, druskos, svogunu (nors man pasirode, kad cesnakai butu labiau tike), pripili gal koki puslitri rugpienio, dar stikline grietines (as nedejau), viska gerai isplaki ir valgai su karstomis taip pat su lupena virtomis bulvemis.

2. zirniai (mirkyti), bulves ir kopustas (ir kanapiu dar, jei turit) - isverdi toki troskini ir uzpili spirguciais su svogunais.

Atsakyti
SOJOS GULIAŠAS

Pakelis sojos kubelių arba sojos lakštinių
stiklainiukas lečo (paprikos pomidorų padaže
2-3 dideli svogunai
naturalių kaukazietiškų prieskonių ("Svalia")
sojos padažo

Sojos kubelius paverdu 10 min. (nemirkiusi), nuvarvinu šiek tiek ir pakepu keptuvėje su aliejumi, aplaistydama sojos padažu ir apibarstydama natūraliais kaukazietiškais prieskoniais (nepagailėkit nei padažo, nei prieskonių). Į keptuvę dedu supjaustytus svogūnus ir, šiek tiek pakepinusi, pilu lečo. Viskas. Skanu su bulvėm arba duona.
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2006 01 10, 16:12)
Grikių kotletai
Ne tik pigu, bet ir sveikuoliška  thumbup.gif

1. Iš vakaro užpilat verdančiu vendeniu puse maišelio grikių. Užpilkit taip, kad vos apsemtų, kad išbrinktų ir neliktų vandens.
2. Kitą dieną grikius sumalate per mėsmalę.
3. Yra tokia tarka-ne smulki, bet ir ne burokinė, kuri tarkuoja taip smulkiai. Tai per tokią sutarkuojat morką.
4. supjaustot ir pakepinat svogiūniuką.
5. Svogūną ir tarkuotą morką sudedat į maltus grikius.
6. Įmušat kiaušinį.
7. Įdedat prieskonių pagal skonį.
8. Įdedat 4-5 šaukštus bulvių krakmolo.
Viską išmaišot, darot nestorus kotletukus (piršto storio), apkepinat keptuvėje. SKANAUS. Skanu su raugintu agurku, burokėliais, kečiupu. Skanu ir šalti  thumbup.gif

thumbup.gif darau situos kotletukus tik is virtu grikiu ir morkas kepinu su svogunais dar dadedu vegetos thumbup.gif
Atsakyti


Варим штуки четыре картофелины в подсоленой воде. Потом вылавливаем их, разминаем в тарелке кому как нравится, туда же натертый чеснок и побольше масло (мне кажется, со сливочным вкуснее). Уминается на раз-два.


Картофель 1кг, мука 0.5 ст., брынза 0.2 кг, лук 2 шт., укроп 1 ст. л., петрушка 1 ст. л., чеснок 2 зубка, соль 1 ч. л., масло подсолнечное 50 г
Картофель отварить и сделать пюре. Остудить. На терке натереть в пюре сыр и чеснок. Мелко нарезать лук и обжарить в масле. Добавить в пюре лук и зелень. Все перемешать и добавить муку. Замесить однородную массу и посолить. Обжарить на раскаленной сковороде в подсолнечном масле.


Жареная свекла
2-3 штуки крупной сырой красной свеклы, 1-2 шт. моркови, подсолнечное масло (лучше нерафинированное)
Сырую свеклу и морковь натереть на крупной терке. Моркови должно быть меньше чем свеклы, иначе будет слишком сладкое блюдо. Выложить эту массу на хорошо разогретую сковороду, предварительно влить пару столовых ложек подсолнечного масла. Можно добавить немного воды. Все это жарится до готовности.


Atsakyti
mergikės, padėkit. Aš tik daba imu mokytis kulinarijos paslapčių ir neblogai sekas:), bet ar galėtų man kas nors normaliai paaiškint kaip daromas baltas padažas? Nu nežinau, bandau kas ką pataria, alia nekas...sad.gif
Atsakyti