Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(sigulka @ 2006 03 21, 12:55)
O tai kaip tu siuoj istveri?as suprantu meile vaikai ir t.t., bei jei mano vyras valgytu soja ir t.t. tai nezinau turbut liepciau jam ir gaminti...nes visi pigus ir SKANUS patiekalai yra gaminami is bulviu ir lasinuku.... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ai pripratau, lasinukus kartais pavalgo ir tai tik be mesos sluoksnio ir tik karstai rukytus. Nekreipiu demesio, kartais padarau ir savo megstamu patiekalu, tai jis iskrapsto "nevalgomus gabaliukus" hihihi.gif Dar pagrasinu, kad menesi negaus valgyt hihihi.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 21 kovo 2006 - 12:09
QUOTE(dark @ 2006 01 10, 16:12)
Grikių kotletai
Ne tik pigu, bet ir sveikuoliška  thumbup.gif

1. Iš vakaro užpilat verdančiu vendeniu puse maišelio grikių. Užpilkit taip, kad vos apsemtų, kad išbrinktų ir neliktų vandens.
2. Kitą dieną grikius sumalate per mėsmalę.
3. Yra tokia tarka-ne smulki, bet ir ne burokinė, kuri tarkuoja taip smulkiai. Tai per tokią sutarkuojat morką.
4. supjaustot ir pakepinat svogiūniuką.
5. Svogūną ir tarkuotą morką sudedat į maltus grikius.
6. Įmušat kiaušinį.
7. Įdedat prieskonių pagal skonį.
8. Įdedat 4-5 šaukštus bulvių krakmolo.
Viską išmaišot, darot nestorus kotletukus (piršto storio), apkepinat keptuvėje. SKANAUS. Skanu su raugintu agurku, burokėliais, kečiupu. Skanu ir šalti  thumbup.gif

Vakar paruosiau situos grikiu kotletukus - jie gavosi preskoki, bet paslaksteme pipiru padazu ir labai skaniai suvalgeme. Kita syki bandysiu ruosti is atlikusios grikiu koses, jeigu pavyks, tai bus liuks - baisiai nemegstu ismesti nesuvalgyto maisto. Aciu uz ideja!
Atsakyti
QUOTE(Jovitukė @ 2006 03 18, 18:21)
Kaip yra tinginio balandėliai, taip galiu pasiūlyti tinginio žemaičius. Paruošiu bulves kaip žemaičiams, smulkiai supjaustau šiek tiek lašinukų su svogūnais, pakepinu ir įminkau į bulvių tešlą. Suformuoju kotletukus, apvolioju džiūvėsėliuose ir kepu keptuvėje, valgyti reikia būtinai su grietine. Praktiškai už dyką mano šeimyna skaniai papietauja dvi dienas.

Kadangi aš nesu lašinukų mėgėja blush2.gif , tai vietoj jų dėjau truputį parūkytą dešrytę, kartu pakepinau svoguniuko ir morkyčių - po to susmulkinau blenderiu ir sumaišiau su bulvių koše. Kadangi neturėjau džiūvėsėlių, tai apvoliojau gemaluose ( aišku pasistengiau, kad vyras to nematytu, nes kitaip prasideda klausimėliai kas čia - fi kaka ir t.t. biggrin.gif ), tai va iškepiau keptuvėje ir tikrai gavosi laabai skanu - vyras net apsilaižydamas valgė thumbup.gif
Atsakyti
Labai pigu: žirniai su kepinta šonine ar lašinukais, dešra (bet kokia), ar tik su svogūniukais, česnaku ir pipirais.
Atsakyti
Bandziau kepti cia aprasytus grikiu blynus, bet man jie subyrejo unsure.gif tai tada sudejau visa grikiu mase, virtos mesytes gabaliuku ir padariau apkepa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguteb @ 2006 03 22, 21:20)
Labai pigu: žirniai su kepinta šonine ar lašinukais, dešra (bet kokia), ar tik su svogūniukais, česnaku ir pipirais.

gaila, bet po to mudu kenčiam nuo viens kito dujų atakų lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2006 03 29, 08:36)
gaila, bet po to mudu kenčiam nuo viens kito dujų atakų  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif

nu bet šildytis nereikia thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tik atsargiai su ugnimi laugh.gif
Atsakyti
dar vienas receptas is kazkada minetos knygos "zemaiciu valgiai":
(pavadinimo neatsimenu)
originaliai: rugpienis, vanduo, cesnakas (puse galvos arba laiskiniai cesnakai), raugintas burokelis, grietine, 2 su lupena virtos bulves, druska, pipirai.

cesnaka sukapoti, buroka sutarkuoti, bulves sutrinti. viska suplakti i vientisa srebala. valgyti su karstom virtom bulvem.

as dariau taip:
1 l rugpienio, 0.5 l marinuotu burokeliu, cesnako, druskos, pipiru, siek tiek grietines. ir valgem su karstom bulvem.

tiesa, rugpienis turbut nepriskiriamas prie pigiuju produktu g.gif bet siaip itin greitai paruosiami minimalistiniai "saltibarsciai."
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2004 09 07, 13:58)
va jei kokia fantazija.  rolleyes.gif kaip cia man pamegti ta kambari, virtuve vadinama. vyras juokiasi kad tik visokias koses gaminti moku. Dar viena troskini prisiminiau is zuvies labai skanu.

supjaustyti zuvi gabaliukais, menke ar lydeka nesvarbu. apvolioti miltuose ir iskepti ant alyvu aliejaus, isimti i lekste sudeti.Tuose paciuose riebaluose, kepti porus, gerai kai ju daug cia pagrindinis ingredientas, kai apkeps, sudeti griezineliais ar kubeliais pjaustytus luptus pomidorus, pakepti, ideti truputi grietines, ir sudeti kepta zuvi, viska ismaisyti, truputi patroskinti, valgyti su ryziais.



dėl pigumo,tai ką aš žinau, bet tikrai labai skanu, ir labai greitai, pasigaminau per pietu pertrauką.
Atsakyti
Skanūs lietiniai su morkų cukinijų ir svogunų įdaru; daržoves pakepini keptuvėje truputį aliejaus , iškepi lietinius blynus ir į juos įvynioji daržoves thumbup.gif labai skanu ir pigu thumbup.gif
Atsakyti
Galiu pasiūlyt labai pigius sausainiukus... Morenginius saldukus... Neseniai Darbštuolėj perskaičiau, pabandžiau - nu faini... bigsmile.gif

3 kiaušinių baltymai
3/4 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis sodos

Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, sudėti druską ir sodą. O tada toliau plakant po truputį supilti cukrų. Masė turi būti elastinga ir spindėti.

Su šaukšteliu išdėlioti masę ant kepimo popieriumi/folija padengtos skardos ir kepti 110 laipsnių orkaitėj 45-50 min.

Atsargiai - labai greit dega, vieną porciją aš taip ir sudeginau... blush2.gif

Jei orkaitė dujinė, be termometro, tai reik kept an pačios silpniausios ugnies...

Negalėjau patikėt, kad iš 3 kiauinių baltimų gaunasi TIEK sausainiukų... thumbup.gif

O trynius galima panaudot blynams kept ir pan. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 gegužės 2006 - 12:57