Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(Salomeja @ 2006 06 01, 11:37)
Pastaruoju metu del pinigo stygiaus menesio gale tenka valgyt ryzius grikius. tai pasiulysu receptuka , kuri vadinu "ryziai kitaip"

is vakaro isverdi ryziu maiseli( jei daug valgytoju ir daugiau galima). padedi per nakt i saldytuva. kita diena islupi is maiselio ir supjaustai juostelem. kadangi ryziai buna sustinge, tai puikiai pjaustosi ir netrupa. tada emi ta riekele, pamirkai kiauso plakinyje, pavolioji dziuvesiuose ir kepi. geriausia valgyti su darzovem. jei turi aisku  mirksiukas.gif

Nu kaip įdomiai sugalvota. Bet čia prie tokių ryžių galima ir mėsytės pasikepti ir salotų skanių pasigaminti. Super patiekaliukas turėtų būti thumbup.gif
Atsakyti
Va, vakar dariau popigiai patiekalą, nes šiuo metu gyvename "iki algos": išviriau bulves, padariau baltą padažą, bet į jį įpjausčiau dar dešrelių, šampinjonų ir užpyliau ant bulvių. Valgėme su raugintais agurkais. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Simpathy @ 2006 05 27, 08:55)
Labas rytas 4u.gif  kas gali patarti kaip paruosti ikrus? elementarius zuvies ikrus... vaikystej keptus valgydavom budavo labai skanu, tik galvoju ar reikia dar en kazko pridet? ar uztenka vienus verst i keptuve paprieskoniuotus? jauciu i kiausa pamirkyt reikia, gal kas gamina tokius?  ax.gif

Paradome blyninę tešlą, barstom megiamais prieskoniais ir suverčiam ikrus. Išmaišom ir kepam blynus su ikrais. Mmmmm wub.gif Dar krapų primetu į tešlą smile.gif
Atsakyti
sveikos, mergiinos biggrin.gif

zinokit, kaip dziaugiuosi, kad atradau sia aukso kasykla lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif cia tiek genialiu minciu ir pasiulymu!!!! anadien labai tigejau eiti i parduotuve, tai pasikapsciau po saldytuva ir lentynas, tai pasigaminau gogal mogal biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif isviriau ryziu pakeli, pakepinau is kameros atsildytus kotletus, sudejau ryzius, ivairiu prieskoniu ir ant galo uzpyliau isplakta kiausini ir majoneza!!! nu zinokit visai nieko buvo lotuliukas.gif thumbup.gif
Papildyta:
o siandien tai uzsimaniau zuvies, tai nusipirkau 0.5kg saldytos lydekos file (sumokejau apie 6-7 Lt) ir dariau pagal viena is forume perskaitytu receptu. paprieskoniavau zuvyte, pries kepant keptuveje pamirkiau kiausinyje ir aviziniuose dribsniuose biggrin.gif isviriau bulviu, tai net mano brangiausiasis pirstus apsilaize thumbup.gif beje, mums dviems uzteko ir dar rytojui liko biggrin.gif
Atsakyti
aš tai dažnai darau iš liekanų biggrin.gif Nu jau nepagalvokit ko nors doh.gif Pvz.lieka ryžių, pakepinu morkytę kubeliais, paprika nu ir kokių tik sugalvoju daržovių, sumakaluoju su ryžiais, galim dar sūrio įtarkuot mirksiukas.gif kaip įdarą lietiniams thumbup.gif
lieka bulvių virtų-sugrūdu, kiaušinį, miltų ir švilpikus darau.
Žemaičių blynai būna su mėsa, kuri virė sultiniui, nu kokia ten mėsa-irgi kokios nuopjovos, nu bet dar skaniau mirksiukas.gif
O šiandien darysiu troškinį su cukinija-irgi papigiai thumbup.gif
Atsakyti
baltas padazas-issigelbejimas.dabar gyvenam ten, kur duona 8lt kainuoja,taigi norisi pasitaupyt.baltas padazas su smulkintom desrelem tlabai tinka su makaronais.imetu viena norvegiska patiekala.isverdam visa pakeli makaronu.desrelia susmulkinam.as jas padalinu i 4 isilginias dalis ir tada smulkinu.padarom balta padaza.jo reikia tiek, kad makaronai butu tokie gal poskysti.kai padazas atsals, imusam 3 kiausinius.virsu apibarstom dziuveseliais.tada makaronai nesudziuna.galit ir surio lydito.kepti apie pusvalandy orkaitej.kol paruduos dziuveseliai.norvegai valgo su lupenom virtomis bulvemis.islydo svieto vietoj padazo.labai skanu.
Atsakyti
sveikutes. as irgi zinau viena, bent jau man labai skanu patiekala. del pigumo nzn smile.gif.
reikes zuvies: juros lydekos, menkes ir kt. , aliejaus kepimui, miltu (zuvytei apvolioti ir padazui), svogunu, pomidoru padazo, druskytes, lauro lapu.
zuvi apvoliota miltuose iskepti, sudeti i lekste. ant to pacio aliejaus pakepinti svogunus supjaustytus ziedais arba pusziedziais, kai svogunai suminkstes, kitoje keptuveje truputi pakepinti miltus (be aliejaus), tada i keptuve su svogunais ipilti truputi vandens ir maisant supilti miltus, turi gautis tirstokas padazas, tada idedame pomidoru padazo, druskos, lauro lapeliu ir viska labai gerai ismaisome. padazas turi buti skystokas. valgyti su virtais ryziai ir kepta zuvimi. skanaus.
Atsakyti
Tikrai, šitas skyrelis puiki išeitis toms, kas nori kažko kitokio, bet tingi į parduotuvę eiti laugh.gif
Atsakyti
Neperskaičiau visko iki pat galo, bet tikiuosi nesikartosiu. biggrin.gif

Mes mėgstam "naminius čeburekus". Reikia nusipirkti vaflių lakštų (tų visai paprastų, niekuom neperteptų biggrin.gif ), pasidaryti blyninę tešlą ir turėti šiek tiek faršo. Imi vieną vaflio lakštą, tepi su peilių ant jo (tos pusės, kur lygesnė) faršo sluoksnelį, dedi ant viršaus kitą vaflį, lengvai suspaudi rankomis. Tada pjaustai tokį "sumuštinį" norimo dydžio ir formos gabaliukais, tuos gabaliukus mirkai blyninėj tešloj (aš darau vos vos tirštesnę nei lietiniams, nes kitaip tešlos gaunasi labai plonas sluoksnelis) ir dedi į keptuvę su karštu aliejumi. Kepi kaip blynelius. Kai iškepa, vaflio nelieka nei žymės, gaunasi beveik kaip tikras čeburekas biggrin.gif Mes valgom su ketčupu karštus thumbup.gif Skanaus.
Atsakyti
Patarkite, ka galima padaryti is buroku mirksiukas.gif ?
Namie turiu buroku, grikiu kruopu, kiausiniu, svogunu, lasiniu parukytu. Gal iseitu apkepas. Burokus isvirciau, per burokine tarka, grikius isvirciau, nukosciau ir ideciau kiausu, pabarstyciau prieskoniu. Lasinukus supjaustyciau ir apkepinciau keptuveje, ideciau susmulkinta svoguna ir dar pakepinciau, kad iseitu spirguciai su svogunais. g.gif Tada i riebalais ikaitinta skarda sluoksniuociau sluoksnis grikiu, sluoksnis buroku sluoksnis spirgu. g.gif Vel grikiu ir t.t. o ant virsaus dar grikiu.
Ka manot, ar gautusi??? doh.gif

A, tiesa, dar turiu pomidoru. Is ju zinau galima greitai ir pigiai pasidaryti astru padaza. Pomidorus per mesmale, cesnaka per cesnakine, sumaisom, truputi druskos ir pipiru. Niam niam, labai gerai nuo visokiu slogu thumbup.gif thumbup.gif Tinka visur prie mesos.
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2006 06 22, 10:22)
Patarkite, ka galima padaryti is buroku mirksiukas.gif ?
Namie turiu buroku, grikiu kruopu, kiausiniu, svogunu, lasiniu parukytu. Gal iseitu apkepas.


kai perskaiciau "... buroku, grikiu...", is karto pagalvojau apie apkepa.
tik jei grikius virtum paemus tikslias proporcijas: 1 dalis grikiu, 2 dalys vandens, tai nereiketu ju kosti. o jei dar turetum 2 val. tiems grikiams pamirkyti, tai galetum ir isviso nebevirti (atsizvelgiant i tai, kad toliau jie bus kepami apkepe).
Atsakyti
Aš galiu parašyti pigų gėrimą kai taip karšta. Čia mano vyrelis išmąstė. ax.gif
Virintą vandenį atsišaldau, įsipilu į stiklinę, įpjaustau citrinos greižnėlių pagal skonį ir dar ledukų įmetu. Citrinos sultis išspaudžiu stiklinėj ir viskas.
Kaip sakoma - "diošiva i sirdita". bigsmile.gif
Atsakyti